Illustratie van: joozt

Dochters van R David lopen het langst



Originele beschrijving

In de praktijk lopen de dochters van de stier R David het langst op het bedrijf. Dat blijkt uit de aanhoudingscijfers van de Nederlandse Veeverbeteringsorganisatie (NVO).

Deel dit topic

Reacties

oldhuus
Bij een betrouwbaarheid van 99% en 919 dochters een levensduur van 667 dagen (dit was 1200) en een NVI van 171, op roodbontbasis, daar is dan wel de heterosiscorrectie af gegaan.
apps.crv4all.nl/modules/stierzoeken/…
+1
family farmer
Allemaal leuk en aardig die cijfers! op basis van resultaat scoort ie t beste van alle stieren. als ik naar de cijfers kijk wordt mijn gevoel bevestigt. met die exterieurscores vandaag de dag, kun je je .... afvegen
oldhuus
@family farmer
De kleinste koeien geven de meeste melk 😄
+2
arjankok
@oldhuus doe al 20 jr niet meer aan bedrijfs inspectie, krijg van collega's regelmatig te horen dat de laagst scorende vaarzen het langste meegaan ! die hebben meestal een spiertje meer
demelkboer
@arjankok Wij doen ook al lang niet meer aan keuren van de koeien en ook niet meer aan de MPR. En wat blijkt nu .......... onze koeien blijven gewoon melkgeven! Allemaal dingen in de categorie, "Nice to have" en niet "Need to have". Elke boer weet wat zijn goede koeien zijn en wat zijn ondereind is. Een beetje zonde van je geld omdat een ander te laten bepalen.
Boertjeh
Binnenkort profieldag van K&L in Twente, lopen ook beste David dochters!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stier geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN