Illustratie van: Thijs-4620

De stip op de horizon van Marc van der Lee

Melkvee heeft invloedrijke personen rondom de landbouw gevraagd om een stip op de horizon te zetten, een punt dat aangeeft waar de landbouw over tien of twintig jaar zou moeten zijn. Een punt dat beleidsmakers, belangenorganisaties en boeren in hun achterhoofd kunnen houden als ze plannen maken en uitvoeren.Vandaag de stip van Marc van der Lee,  partner en consultant voor Ruemour, adviesbureau voor marketing, communicatie en reputatiemanagement in food en agri- en aquacultuur.

Deel dit topic

Reacties

meelezer10
Weinig stip aan de horizon te bekennen in het verhaal.
+3
dorpsrandhoeve
@meelezer10 Ik hoop dat ze hem niet te veel betaald hebben.
+8
brabo
" invloedrijke personen rondom de landbouw"

Zegt het nu iets over mij of over hem dat ik hem niet ken.
cjw73
@brabo was mijn gedachte ook al.
+2
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @brabo:
over hem

Verleden en heden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De toekomst bestaat bij de gratie van het los (durven) laten van het verleden.

Als ik dit soort zinnetjes lees hou ik al op verder te lezen. Dan is wel weer duidelijk wat voor figuur dit is. Ik had ook nog nooit van hem gehoord, maar datzelfde had ik laatst met ene LTO bestuurder uut Drenthe die hier nogal domme dingen probeerde recht te lullen, ben niet zo ingewijd in de mee-eters peloton van landbouwland. In het kader van de kerstgedachte hou ik het daar maar bij 😄
+1
Coen
@jan is hobbyboer , papegaaiengedrag, velen zullen deze marketingpraat de komende tijd wel weer gaan verkondigen 😞
+14
puntertje
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
Ik had ook nog nooit van hem gehoord

Ho ho, wel even voormalig directeur communicatie bij VION, wie weet waar VION anders had gestaan als zij niet altijd zo goed hadden gecommuniceerd...of eh, wacht, is misschien een slecht voorbeeld.......
dorpsrandhoeve
@brabo Ik ken hem ook niet, en ga hem zeker niet kennen. Ik dacht meteen van: da is er wir zo inne.
Freriks
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
maar datzelfde had ik laatst met ene LTO bestuurder uut Drenthe

Dat jij überhaupt al iemand van LTO hoort of er iets van leest. Het lijkt verdorie wel of jij ruimte gaat bieden aan nieuwe gedachten. Maar daar ging dit vage verhaal ook over 😁
robbies
Blijkbaar is Marc van der Lee in de melkveehouderij niet bekend. Dat verbaast me niets, maar door deze man afdoen als de zoveelste snelle reclamejongen met flitsende teksten, dan doe je hem toch echt tekort. Hij heeft inderdaad bij VION gewerkt en daar hele goede dingen gedaan, intern en extern. Hij is niet zomaar een PR-meneer. Pas nadat hij buiten gebonjourd is, gaat het echt slecht met VION. Hij heeft het blazoen nog een beetje kunnen oppoetsen en weet heel goed hoe bedrijfsprocessen lopen.

Ik denk dat RFC een man als Marc van der Lee nodig heeft om ze te helpen met de formulering van hun doelstellingen. Weet iemand hier wat RFC nu eigenlijk wil? Waar staat RFC voor? Is dat kwaliteit? Bulk? hogere segment? Ik heb sterk het idee dat RFC niet weet welke bedrijfsdoelstellingen ze nastreven. Van der Lee zou intern een goede voor zijn, al is het alleen meer omdat hij weet vanuit zijn tijd bij VION hoe het níet moet.
Carola
@robbies Ik ben reuze benieuwd aan wie u de melk levert.
robbies
@Carola RFC, waar ik twee- drie- of vierspalt zie onder de leden en chronisch gebrek aan zelfreflectie en verantwoordelijkheidsgevoel binnen de organisatie. Dat typeert een bedrijf dat zonder duidelijke visie opereert.
+2
Carola
@robbies Bij ons op de ledenvergadering werd een strategie gepresenteerd, een vervolg op hetgeen Cees t Hart mee is begonnen. Iets met 2020 route
+1
robbies
@Carola route 2020 ken ik ja. Dat is de bestemming. De route er naartoe is naar vrijheid invulbaar. Als je gaat voor waardecreatie, dan moet je ook weten hoe groot je capaciteit is en hoeveel liters je kunt verwerken, voordat je gaat roepen dat je alle melk gaat verwerken. Juist dat is nu al een heikel punt. Ook is de belangrijkste voorwaarde voor groei - milieuruimte - helemaal niet benoemd en gewaardeerd. Als je praat over inhoudsloze marketingtermen dan is Route 2020 het perfecte voorbeeld.

Maar het kan zijn dat ik Route 2020 niet goed genoeg ken hoor. Aan je vinnige reactie te lezen, weet jij precies waar Route2020 voor staat. Ik laat me graag corrigeren.
Carola
@robbies Dan heeft het dienstdoende bestuurslid het in deze regio anders verteld. 20% groei en dan zijn we er. Zat net onder het melken te denken. Stel dat FC ledenraad had besloten om nog meer fabrieken te bouwen, dat was echt zorgelijk geweest.
Zal toch wel op de website te vinden zijn anno 2016
robbies
@Carola Route2020 is wel iets meer dan 20% groei realiseren. Raadpleeg google. Die vertelt het je precies.
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @robbies:
Pas nadat hij buiten gebonjourd is, gaat het echt slecht met VION.

Dan moet deze man al wel heel oud zijn. Volgens mij is het met de Vion en z'n voorgangers, de Coveco hier in de achterhoek, nooit goed gegaan, een bodemloze put. Hoevaak de boeren daar wel geen geld bij hebben moeten leggen om het failliete boedeltje weer draaiend te krijgen. Mooi lullen kun jij, misschien schuilt er acher de nickname robbies wel ene van der Lee.
robbies
@jan is hobbyboer haha nee hoor. Ik ben niet zijn promogirl. Ik ken de varkenshouderij wel heel goed. Het is in de melkveehouderij verboden om een vergelijking met VION te maken, maar ik zie toch wel parallellen. Daarom lijkt het mij een goed idee om een type van der Lee -Of een Bart-Jan Constantse- binnen te halen. Iemand die weet hoe het rond een bedrijf in crisis werkt. Er moet nu beleid gemaakt worden voor een generatie en daar zie ik de huidige club niet toe in staat
zwier
@jan is hobbyboer Volgens mij in de jaren dat de gebr Helmers? aan het roer kwamen ging het toch redelijk goed en toen zij er uit stapten kwam de hoogmoed met buitenlandse plannen?
+1
josl
RFC heeft wel een visie, maar hoeveel leden die visie delen?
+6
Carola
@joslIk kan het niet laten. Heeft je LTO een visie en hoeveel leden delen die?
+4
m uut m
@Carola
Een inkoppertje
+1
janv
Ik denk dat Marc vd Lee niet ver van de waarheid af zit,een land met mensen die graag willen recreeren ,daar zullen we als landbouw ook oog voor moeten hebben,vooral hier in de randstad.
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @janv:
,daar zullen we als landbouw ook oog voor moeten hebben,vooral hier in de randstad

Haha, en daar kom jij op het eind van 2016 achter?? Onder welke steen heb jij geleefd de laatste 25 jaar? Het heet hier ACHTERhoek, maar zelfs hier, waar de druk van de bevolking veel minder groot is dan is west Nederland komt er steeds meer weerstand tegen de intensieve veehouderij. Bij ons in de gemeente hebben we de TerHaar-soap, een varkensboer die zonder enig maatschappelijk draagvlak nog een megastal wil bouwen. Je moet er maar zin in hebben.

borculo.info/2016/12/…

gelderland.stateninformatie.nl/document/4666797/…_(PS2016-693)
janv
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
Haha, en daar kom jij op het eind van 2016 achter?? Onder welke steen heb jij geleefd de laatste 25 jaar? Het heet hier ACHTERhoek, maar zelfs hier, waar de druk van de bevolking veel minder groot is dan is west Nederland komt er steeds meer weerstand tegen de intensieve veehouderij. Bij ons in de gemeente hebben we de TerHaar-soap, een varkensboer die zonder enig maatschappelijk draagvlak nog een megastal wil bouwen. Je moet er maar zin in hebben.borculo.info/2016/12/…gelderland.stateninformatie.nl/document/4666797/…_(PS2016-693)

Ik woon niet in de achterhoek dus daar kan ik nix mee.
Ik heb het ook niet over de intensieve veehouderij,en ook niet over 25 jr terug,volgens mij gaat dit over een toekomst.
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @janv:
volgens mij gaat dit over een toekomst

Ik bedoel alleen maar te zeggen dat dit al 25 jaar aan de gang is, en dat jij en de LTO deze ontwikkeling volledig genegeerd hebben. Het wordt alleen maar erger, die eisen en gekkigheden van de gewone burger. Je kunt er kwaad op worden, je proberen aan te passen of stoppen met boeren. Ik probeer voorlopig nog maar voor optie 2 te gaan.
janv
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
k bedoel alleen maar te zeggen dat dit al 25 jaar aan de gang is, en dat jij en de LTO deze ontwikkeling volledig genegeerd hebben. Het wordt alleen maar erger, die eisen en gekkigheden van de gewone burger. Je kunt er kwaad op worden, je proberen aan te passen of stoppen met boeren. Ik probeer voorlopig nog maar voor optie 2 te gaan.

Dan doe jij het goed ook Jan,dat doe wij ook al 40 jr.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , melkvee , communicatie en marketing geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0