Economische Zaken is een regeltjes en subsidiefabriek

Nieuwe bezems vegen schoon:

Een apart ministerie voor de Nederlandse landbouw. Dat is waar Marc Calon, aankomend voorzitter van LTO Nederland, voor pleit. Calon deed zijn uitspraken donderdag tijdens de Dag van LTO Noord.

Calon, voormalig gedeputeerde van de provincie Groningen vindt dat landbouw niet onder de portefeuille van Economische Zaken kan vallen.

'Geen normale activiteit'
'Economische Zaken is een regeltjesfabriek, een subsidiefabriek', laat hij weten. De landbouw is geen normale economische activiteit en we moeten ophouden om te doen alsof dat wel zo is.'

'Ministerie van Voedsel en Landschap'
De voormalig PvdA-bestuurder ziet kansen voor een apart ministerie, al verwacht hij geen terugkeer van het voormalige Ministerie van Landbouw. 'Het moet wat mij betreft een ministerie voor voedsel en landschap zijn.'

Deel dit topic

Reacties

Druk
Hij is en blijft lid van PvdA, een linkse rakker?
Ik ken hem nog van de periode als gedeputeerde in Groningen, arrogantie was hem toen niet vreemd en daar maak je bepaald geen vrienden mee. Vrienden maken is wel het ultieme in zijn functie.
Freriks
@Druk als het een allemansvriend zou zijn, krijgt hij ook veel commentaar. en er zijn nogal wat prikkers die Albert Jan Maat te soft vonden. Ik weet niet of jij er ook zo over dacht.
Druk
@Freriks
We zullen het moeten afwachten.
AJM had een heel groot netwerk, vooral ook in Brussel.
Hij was een diplomaat, resultaten op de lange termijn.
+2
spotmelker
Landbouw geen normale economische activiteit? Tja je moet aan allerlei uitzonderlijke regels voldoen om normaal te kunnen boeren.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , lto , groningen , landschap en voedsel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
189