Toppie Campina

Campina, druk nu eens door en help ons af van die zware onzekere tijd.
Voer de planning uit en ga ervoor.
Ondanks de negatievelingen.
Het wordt een jaartje doorbijten en dan komt het weer goed.
Er MOET wat gaan gebeuren.

Deel dit topic

Reacties

Soliciteer je vaak , klaas vaak ???
vaak
@de tukker oet twente ik heb wel wat tijd en ambities
+2
puntertje
Quote Reactie van @vaak:
ik heb wel wat tijd en ambities

Mijn god, dat zijn de ergste mensen in vertegenwoordigende organen, te veel tijd en veel ambitie.
weideboer
Sinds 2003 is in het besturen het dualisme van kracht geworden. Het nadeel hiervan is(in mijn optiek) dat er heel veel gepraat wordt maar uiteindelijk niets besloten wordt. En we praten maar en praten maar voorstellen worden maar afgewezen met het gevolg dat de we steeds verder en complexere besluiten moeten nemen waar uiteindelijk niemand echt tevreden mee is. Gisteren werd ik al afgeschoten m.b.t trias politica maar ga je terug naar de kern kom je constant op hetzelfde neer. We zijn een grote praatgroep geworden met steeds meer belangengroepen die niet naar totaal kijken, gevolg is duidelijk.... zie hier in onze branche

Ook dit zal afgeschoten worden maar in de kern zit de waarheid.

Ik hoop ook WAT ze ook beslissen dat er een besluit genomen wordt
arie.j
Quote Reactie van @weideboer:
Ik hoop ook WAT ze ook beslissen dat er een besluit genomen wordt

Loop ik nu zo achter, of heb jij je tijd zitten verslapen?
Er is toch een besluit genomen?
vaak
@arie.j Maar nu nog ten uitvoer brengen.
Ondanks de ACM dreiging.
weideboer
@arie.j nu nog de uitvoering als die er komt
+3
sorry
Van melkweb.....en.......er staan een heleboel duimpjes bij....

De directie, het bestuur en de ledenraad moeten zich kapot schamen over de afgelopen 3 jaar, wat een wanbeleid, mismanagement en machtsvertoon en ondertussen zo arrogant dat ze er onzeker van worden.
citaat Roelof Joosten uit dagblad van het Noorden:

" Toch denkt Joosten niet met weemoed terug aan de melkquotering. Integendeel: de afschaffing is het beste wat Nederland Zuivelland kon overkomen, vindt hij. ,,Een quotering maakt logischerwijze luier. Iedere boer is gefocust op de kilo’s melk die hij mag leveren en de afnemers weten hoeveel ze aangevoerd krijgen. Door die zekerheden ontstaat het gevaar dat je je wentelt in je eigen tevredenheid".

En dan €1500000 vangen zonder enig risico te dragen en/of verantwoording te hoeven af te leggen over 4 jaar. Het mestvergistingsinitiatief doet hier nog eens een grote schep bovenop, afvoeren die vent!
+4
Melkveehouder6
@sorry post dan alles erbij, nl. dat er een deel van de leden met dit standpunt niet eens is.
Ik krab ook wel eens achter mijn oren met regeling over regeling, maar vindt toch dat ze ondanks een giga aanvoer er toch een mooie melkprijs van maken. Daar mogen sommige conculega's nog een puntje aan zuigen!
En wen er maar aan, de politiek heeft ons een goed instrument afgenomen (de produktschappen) en nu moet de zuivel tegen wil en dank het hete ijzer uit het vuur halen. En dit zal niet de laatste keer zijn, de zuivel gaat zich steeds meer inzetten in randgebeuren.
Ook al vinden wij dat ze dat niet moeten doen, gaat toch gebeuren.....
+1
storm
@sorry ohoh, ik zou direct opzeggen als lid!! Sjonge als jij van je vrouw een keer geen gelijk krijgt vraag je dan ook direct een scheiding aan?? DOC wil je graag hebben en wij willen je graag kwijt! Misschien kan ik voor jou bemiddelen want ik weet nog iemand die levert aan DOC en graag bij RFC wil leveren, kunnen jullie ruilen! Als bemiddelingskosten vraag ik een kleine Mercedes maar dat betaald degene waar ik het over heb graag😂👍😂
+4
KuikenenKoe
Quote Reactie van @storm:
wij willen je graag kwijt!

zo is dat, opzouten die kritische leden en rap wat

niet eens met weidepremie 20 cent , opzouten
voor kwantum toeslag ,opzouten
tegen jumpstart , opzouten
+3
familie pelle
@storm
Kom op zeg. Dus je mag niet kritisch zijn op het bestuur? De citaten van Joosten zijn toch uiterst discutabel gezien de huidige chaos? Overigens denk ik dat de ledenraad niet zo veel te verwijten valt. Ook zij zijn op het verkeerde been gezet en ik denk (hoop) dat ze ook menig kritiek hebben geuit richting bestuur.
cornelissen
Quote Reactie van @storm:
wij willen je graag kwijt!

Je mag van mij blijven hoor,ik vindt als iemand zich moedwillig aan de statuten onttrekt en dat blijft doen,zoek dan wat anders, maar kritiek wat iemand anders niet zint, geen enkele moeite mee. (alleen als het langdradig wordt of wat grof,dan luister ik niet meer, maar dat is mijn zaak )
+6
PEDIES
Jaartje doorbijten, dan aan de fosfaatrechten en zijn we dus niets opgeschoten.
als we echt hadden doorgebeten waren we voor echt grondgebonden gegaan.
christo
@PEDIES Grondgebondenheid wensen getuigd van weinig collegialiteit. Waarschijnlijk snap je de term niet goed. Meeste boeren worden wel iets rustiger zodra ze doorhebben waar ze het over hebben. Ben jij grondgebonden in de context van de mestwet?
+1
storm
Veel prikkers die hier veel kritiek op de maatregel van RFC hebben die hoor je normaal gesproken niet op de ledenvergadering!! Als dat zo was duurden die vergaderingen tot ver na middernacht!! Moedig besluit van het bestuur!
Rondhus
@storm heeft het nut om te reageren op ledenvergadering. Je kan je kritiek wel uiten maar voordat je de jas aan heb, hebben hun dat gedeelte al geschrapt.
+2
cornelissen
Quote Reactie van @Rondhus:
maar voordat je de jas aan heb, hebben hun dat gedeelte al geschrapt.

Dat is wel erg snel,meestal nemen ze het mee en waait het onderweg naar huis kennelijk uit de auto

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's druk en campina geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
1.610
TREFWOORDEN