Vol gas doormelken!?

Zat er over te denken om de vaarzen die nu volop afkalven te verkopen ivm teveel melk.
Maar aangezien ik de mest prima op mijn eigen land kan plaatsen is het waarschijnlijk beter om toch volop door te melken.
De plaatsingsruimte die ik over heb benut ik toch liever zelf.
En als ik wat intensiever wordt,dan zal LTO Campina en de Rabobank mij de hand wel boven het hoofd houden!

Deel dit topic

Reacties

+3
de hoef
Zeker arnold gas op de loly
+1
hooivork
Hoe meer gas erop des te langer wordt de remweg...
+2
boer wouter
Remmen is angst @hooivork
overstekend wild
Nmv lid worden, en tegen het plan stemmen. Voor afkondiging AVV is 67% draagvlak onder de veehouders nodig. Heb vernomen dat Lto rond de 60% geschat word. Nmv zal zijn standpunt bepalen aan de hand van de uitslag van de stemming op de ALV 30 Dec.
+1
Wiebren
@overstekend wild rond de 60%? Grapjas
amor
@Wiebren hoeveel procent van de melkveehouders is eigenlijk nog lid van LTO?
+1
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @overstekend wild:
Nmv lid worden, en tegen het plan stemmen

Zo onnozel zijn ze daar echte niet
Want bij iedere nieuwe plan worden de intensief collega''s alleen maar meer in de hoek gezet door de poletiek ! 😬
+1
Pluto
Zeker nu Van Dam het fosfaat verhaal ineen keer over een andere boeg gooit , als ik het nu lees is de intensieve boer die al zijn mest verwerkt in een keer al zijn belemmeringen kwijt.
Het lijkt dus een logische keuze al je latente ruimte zelf op te vullen !.
Freriks
Spanje vraagt op dit moment pas gekalfde vaarzen, bloedvoering Holstein en minimaal 25 liter melk per dag. Één voordeel: je mag zelf kiezen. Je kunt ook gokken op die hand boven je hoofd. En hopen dat die hand je niet om de oren gaat slaan.
zwier
@Freriks Weet je ook wat ze betalen willen, welke exporteur?
Freriks
@zwier geen idee. Ik kreeg dit bericht van Alwie Deterd Zuid Oost Salland. Moet je daar effe informeren. Ik heb zelf niks over qua vee.
mlkvhoudr
@Freriks

En als je hem echt een plezier wil doen dan noem je er ook nog oude weme bij 😉

Hij was hier pas pionieren was onze cehave vertegenwoordiger vrogger, bevalt dat goed z o salland brok voeren ?
Boertje25
Gas erop houden denk. Je krijgt straks geen korting over je gve's aangezien je grondgebonden bent. Mss nog wat pinken en jongvee ruimte omruilen voor koeien+ paar litertjes extra, mag allemaal binnen het gve plan, mocht dat erdoor komen.
Jongveeopfokker
Ik heb nog 50 kalfvaarzen die voor 1 Juni afkalven, rood en zwartbonte voor degene die er gas op wil houden en misschien wel jongvee weg wil doen door te ruilen?
+1
de Tank
Vraag je het nu aan een ander zodat je later als het slecht uitpakt je een ander daar op aan kan kijken?
Greetje
Verse goede vaarzen brengen mooi geld op, van de week 1300,- gebeurd, je doet er nu een paar weg, met een mooie rc het oude jaar uit, in maart komen er wel weer nieuwe aan de melk.

Je geluk is dat de melkprijs veel beter is dan 't afgelopen jaar en niemand gekort wordt in jan/feb, 't is immers alleen maar een standstill, je mag 't zelfde blijven melken als je referentieperiode.
+1
groeier
@Greetje
Ga je zelf minder melken??
Boovngrunn
Verse vaarzen die je bedrijf verlaten, als die nou in NL blijven, (verkocht aan een andere boer) telt dat dan wel voor de reductie ? (Voor jongve geldt alleen dood of export immers.)
cs-agrar
@Boovngrunn wel voor jou reductie, maar komen er bij die andere melkende boer bij.
Zolang jongvee naar melk leverende boer gaat, ben jij er vanaf. Gaan ze naar opfokker dan blijf jij verantwoordelijk.
+1
Twentsch Land
@cs-agrar

Nee volgens mij is het niet zo, waarvoor anders een slacht of export verklaring, als je dit niet kunt aantonen geldt het niet voor eigen reductie. Wat volgens mij wel kan is zolang het voorstel nog niet van kracht is (1 mrt 2017 zo het nu lijkt ) kun je ze gewoon verkopen in Nederland want telling gve reductie begint op moment voorstel van kracht wordt...1 mrt dus zo als het er nu voorstaat.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , lto , melk , melken , campina , gas , rabobank en plaatsingsruimte geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
2.353