Reductie plan voor de boeren of fabrieken zelf.

Wat zijn jullie van mening. Is het reductieplan daadwerkelijk voor de boeren of zijn de fabrieken bang dat er een stuk minder melk komt als derogatie eraf gaat en dus ook teveel geïnvesteerd hebben in verwerkingscapaciteit op langer termijn?

Deel dit topic

Reacties

Coen
RFC heeft, binnen het mogelijkheden van het fosfaatplafond, gerekend op 20% extra melk --> 10% door benutting ruimte in mogelijkheden voerspoor en 10% door extra melkvee/hogere individuele melkproductie.

RFC en LTO hebben het ambitieniveau van de melkveehouderij schromelijk onderschat, de ruimte tot uitbreiding binnen het fosfaatplafond was een collectieve ruimte en die is razendsnel opgevuld zonder dat er tijdig individuele sancties zijn genomen met alle nare gevolgen voor de complete zuivel 😞
ook het feit dat er bij RFC "gratis" extra verwerkingscapaciteit werd gerealiseerd nodigde natuurlijk uit om snel op te schalen, 'hebben is hebben, krijgen is dan een kunst'.
vrije boeren
Een hoop gelul om een papieren probleem en iedereen slikt het en denkt aan zijn eigen
groeier
@vrije boeren
Enkel de boeren een beetje voor 't lapje houden
Pluto
Bedrijven als DOC kunnen in Duitsland niet uitleggen dat de Nederlandse veehouder geld krijgt om te minderen. FRC heeft haar verwerking niet vergroot om die nu stil te gaan leggen, reken er maar op dat ze het uit het buitenland gaan halen . Is FRC door haar overnames in het verre buitenland nog wel een Nederlandse onderneming??.
MTSTAMMINGA
@Pluto
Is een nerderlandse boer met zijn [krachtvoer] voeraankopen uit het buitenland nog wel een Nerderlandse boer 😀
+1
duitser
@MTSTAMMINGA Vergeet niet met al die in het buitenland gekochte koeien
+2
MTSTAMMINGA
@duitser
Die verdient gewoon een DMK melkprijs ,en moet verplicht in iedere geval de mest weerom brengen 😃

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk en derogatie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
804
TREFWOORDEN