Ongeloofelijk!!!

Wat een BONUS voor de groeiers die ons het fosfaatprobleem hebben bezorgd.
Zij mogen nl de komende tijd de melk leveren aan de voor vele miljoenen verbouwde fabrieken.
Hier in de buurt ook een bedrijf dat van 20 naar 200 koeien is gegroeid,met weinig grond en koeien het jaar rond op stal.
Met de hogere melkprijs in het vooruitzicht en de vele fosfaatrechten(- een klein beetje korting)breken er voor deze bedrijven gouden tijden aan.
Zelf extensieve boer,kan alle mest ruim op eigen land plaatsen,kan nu de extra vaarzen afvoeren.
Laat voor mijn part wakker dier er dan maar wat aan doen...

Deel dit topic

Reacties

+2
cs-agrar
De oorzaak ligt eigenlijk nu meer in degene die het fenomeen fosfaatplafond bedacht en ingesteld heeft.
Jouw buurtgenoot is gewoon legaal bezig geweest, valt niet veel te verwijten
+4
Zie bint knettergek, nog net zo gek als ten tijde van de MKZ, toen moesten de gezonde koeien ook dood !!!
gerrie-hul
@de tukker oet twente gelukkig is het nu geen mkz wat dan had je een nog groter probleem
+2
weurding
Vraag is nog maar of ze daadwerkelijk zo goed uit zijn, fosfaatreductie plan en standstill in ogenschouw nemende breken daar ook heftige tijden aan, maar pak gewoon de kansen die je zelf ziet zou ik zeggen want bij de buren lijkt het gras altijd groener
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @weurding:
bij de buren lijkt het gras altijd groener

Jij bent zelf waarschijnlijk ook een buur
+1
weurding
@cs-agrar een slechte zelfs 😄
+1
sjoerd de melker
@weurding ga maar bij de buren in de wei staan, dan blijken er ook open en slechte plekken te zijn.
+4
Greetje
Het leven is nu eenmaal hard, you win some, you lose some . Het lijkt er nu op dat je buurman qua z'n bedrijf nu een gelukje heeft, mede dankzij waarschijnlijk hard werken en veel risico nemen.

Ik zou zeggen, stel je niet zo aan en ga zelf het beste uit je eigen situatie halen.
+6
arnold
Het fosfaatprobleem is veroorzaakt door veehouders die niet zelf de mest kunnen plaatsen,laat deze veehouders dan ook zelf hier een oplossing voor creeren.
Bij deze groep is er een overschot aan mest,en nu ook nog aan melk.
Bedankt!
@Greetje
+3
robotboertje
Zoals hierboven al omschreven; niet mauwen maar doordauwen. Bij de buurman lijkt het gras altijd groener. Je zou ook kunnen zeggen dat de buurman heeft gekozen om op een 'gelukkig' moment een groeisprong te maken, wat binnen de wet mogelijk was. Jij hebt er blijkbaar niet voor 'gekozen' om dat te doen op dat moment. De consequenties van jullie beider keuzes geef je zojuist weer. Gelijk speelveld, andere keuzes met andere consequenties. Jouw voorsprong komt straks als er fosfaatrechten zijn; jij hoeft niet duur mest af te voeren, dus houdt geld over om fosfaatrechten aan te schaffen en wie weet is jouw gras over 5 jaar wel een stuk groener dan dat bij jouw intensieve buurman. Niet teveel naar anderen- of terugkijken, eigen kop volgen en vasthouden aan je eigen visie. Veel succes!
+3
arnold
Probleem is dat er nu nogal wat vaarzen kalven.
Deze kan ik nu laten slachten want FC neemt geen extra melk af.
Zelf geinvesteerd in grond en geen vee aangekocht.
Heb in 2017 zodoende veel plaatsingsruimte voor de mest van een ander.
Ieder weldenkend mens snapt toch dat hier iets niet klopt.
Verwacht wat dat betreft momenteel dan ook meer van wakker dier dan LTO@robotboertje
+3
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @arnold:
dat er nu nogal wat vaarzen kalven.Deze kan ik nu laten slachten

Lang drachtige vaarzen kunnen naar Spanje en Engeland. Ik begrijp dat je ze liever zelf had gemolken, maar het verhaal over verse koeien slachten is echt onzin.
+1
arnold
En wat te doen met de dure grond?@Jack Rijlaarsdam
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @arnold:
wat te doen met de dure grond?

Geld maken. Steekwoorden: mest, AMvB grondgebondenheid, voer-mest, akkerbouw/groente/bollenteelt. Denk in kansen, deze chaos duurt maar een jaar, dan staan we voor de uitdaging die fosfaatrechten heet.
robotboertje
@Jack Rijlaarsdam Ik heb het idee dat het ons vanavond niet gaat lukken om @Arnold te laten geloven dat er zonder veel koeien ook geld verdiend kan worden aan zijn overschotshectares...
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @robotboertje:
geld verdiend kan worden aan zijn overschotshectares

Nou, ik ben ook nogal terughoudend met het maken van afspraken. Eerst maar eens zien dat derogatie 2017 een blijverdje is en wat er nog meer voor grondgebonden oproerkraaiers in petto is.
+2
robotboertje
@arnold Die vaarzen hoef je niet te slachten toch? Volgens mij wordt alleen de melk die ze produceren wanneer je ze zelf houdt, niet erg best betaald... de melk wordt wel opgehaald. Daarnaast heeft de nieuwe opbouw van de melkveewet voor jou nog extra opbrengsmogelijkheid. Ze hebben die voer-mest contracten erbij in gefietst, dus kun jij jouw grond toch voor veel geld in zo'n overeenkomst drukken met zo'n industriemelker en zonder werk met koeien te hebben mooi cashen! Probeer het eens; Omdenken, hoe vaker je het doet, hoe leuker het wordt!
+2
arnold
Heb de grond niet om de problemen van een ander op te lossen,de bedoeling van deze grond was om hier koeien op te weiden.samengevat:boeren zoals het hoort!@robotboertje
+2
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @arnold:
Heb de grond niet om de problemen van een ander op te lossen

Toch kan het financieel best interessant zijn om anderen te 'helpen'.
MTSTAMMINGA
@arnold
Proberen aan levering rechten te komen
Zo het nu lijkt moet dat strak mogelijk wezen
familie pelle
@arnold
Ik denk dat bella nog wel een koppeltje kan gebruiken....😂
andre01
@arnold vanmorgen nog mest afgevoerd , 21 euro /m3 waarvan er ongeveer 5 vanaf gaan voor transport. tel uit je winst. Het is allemaal niet eerlijk, voor jo.u niet en voor mij niet, maar het zijn de regels en de markt
DeBoerin
Quote Reactie van @andre01:
vanmorgen nog mest afgevoerd , 21 euro /m3 waarvan er ongeveer 5 vanaf gaan voor transport

Waarom nu mest afvoeren als je geinvesteerd hebt in grond ? Iedereen is verplicht om minimaal 7 maanden mestopslag te hebben en bij voldoende plaatsingsruimte op eigen grond zou de put nu niet vol mogen zitten ?
Frans1
@DeBoerin transportcapaciteit.in het voorjaar is de grootste vraag, maar dan moet het allemaal wel op plaats van bestemming kunnen komen.
+1
DeBoerin
Quote Reactie van @Frans1:
maar dan moet het allemaal wel op plaats van bestemming kunnen komen.

Daarom zal een akkerbouwer die vooraf wil weten wat voor mest hij aanvoerd (soms een combinatie van mest) de mest al gedeeltelijk in opslag hebben voor het uitrij seizoen. Vele hebben daarom jaarlijkse afspraken met transporteurs. Natuurlijk willen zij een zo hoog mogelijke bijbetaling maar om verzekerd te zijn van goede en tijdige aanvoer (en ook het weer niet zelf kunnen bepalen) zullen zij ook niet tot dag van aanvoer wachten om afspraken te maken. Dit maakt dat transporteurs nu al druk zijn met inplannen van vraag en aanbod.
delavalboer
@arnold Bij ons precies zelfde situatie...echt jammer....we hebben de verkeerde keus gemaakt om grond te kopen ipv koeien
weideboer
Eerst maar een nachtje of vijf over slapen, en dan alles relativeren. De emoties vliegen maar heen en weer. "Geloof niet alles wat je zelf denkt"
+1
Wilbert
Zou je met alles wat er nog kan gebeuren, willen ruilen met iemand met een dikke financiering en niet de mogelijkheid om koeien te weiden?
Mssn is het vanavond even minder, maar voor de toekomst sta jij er, denk ik, beter voor 😄
sjoerd de melker
@Wilbert ik sluit me hier bij aan. Het is in dit topic al eerder aangehaald maar als fosfaatrechten het enige is wat onbreekt, dan kun je na 1/1/2018 "relatief eenvoudig" door met je bedrijf. Jij hoeft tenslotte "alleen maar" fosfaatrechten aan te schaffen en je hebt de boel weer in balans. Buurman groeier intensief heeft wellicht met geen of minimale aflossingen 2017 overleefd, volgend jaar nog een keer met hogere melkprijs maar minder liters, hierna korten ivm rechten en met z'n allerlaatste leencapaciteit nog een klein beetje rechten kopen. Hierna gaat de rente stijgen terwijl zijn schuld alleen maar groter geworden is en weer hierna is deze man wellicht 65+. Wie heeft het nu beter gedaan?
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @sjoerd de melker:
met z'n allerlaatste leencapaciteit

Onderschat een ander nooit. Het is toch al verstandig om je op je eigen zaakjes te richten. Als je je zo graag wilt meten met een ander, leg dan na een kermisavondje beiden je jongeheer op de brugleuning. Dan is het makkelijker beoordelen wie er het beste voor staat.
+8
diezel
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
leg dan na een kermisavondje beiden je jongeheer op de brugleuning. Dan is het makkelijker beoordelen wie er het beste voor staat.

En......? Sindsdien noemen de andere kermisklanten je Sjakie? 😄
+1
vofjagtenberg
@Jack Rijlaarsdam Zit je toevallig aan het bier?
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @vofjagtenberg:
Zit je toevallig aan het bier

Nee, daar ga ik maar dom van l#llen.
+4
vofjagtenberg
@Jack Rijlaarsdam Begin toch wel een beetje aan je te twijfelen. Bolussen anaal inbrengen, je leuning op de brug leggen. Het stijgt je toch niet naar je hoofd?
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @vofjagtenberg:
Bolussen anaal inbrengen, je leuning op de brug leggen.

iedereen zn hobby..
+1
de hoef
Quote Reactie van @vofjagtenberg:
je leuning op de brug leggen.

ga aan jou nu op het eind van het jaar toch ook twijfelen
+9
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @vofjagtenberg:
beetje aan je te twijfelen

Ik word gewoon een beetje melig van al die prikkers die doen alsof de hemel naar beneden komt, opnieuw discussies opstarten over hoe het een tijd geleden had gemoeten en daarbij nog menen dat zij serieus nieuwe inzichten aandragen. Vind het prima dat je je afzet tegen bestuurders in alle lagen van de sector, maar kom dan ook met een oplossing die op zeer korte termijn realiseerbaar en juridisch houdbaar is. Zolang dat niet gebeurt, ga ik er ook af en toe volstrekt onzinnige bijdragen tussendoor gooien. Waarvan akte.
de Tank
@Jack Rijlaarsdam deze is nog niet zo onzinnig hoor Jack.
+4
de hoef
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
ga ik er ook af en toe volstrekt onzinnige bijdragen

jij gaat mij na doen jack ,succes ermee
heb het hier ook wel effe gezien. wat een zwartkijkers zijn we ineens rijker geworden op het prikkebord
George
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
Nee, daar ga ik maar dom van l#llen

Dat lukt jou zonder bier ook nog wel aardig. : )
Frans1
@vofjagtenberg nee, overschotsmelk waarschijnlijk
+2
groeier
Ja, je kan gemak zeggen doe de vaarzen maar naar Engeland, maar de grote intensieve bedrijven hebben wel de luxe om de dieren zelf aan te melken en lachen zich rot. Veel melkveehouders als Arnold hebben toevallig wat meer centen in grond zitten, wat ook jaren lang geroepen is, dat het die kant op moest, en nu is die groep ineens zeer zwaar de klos. Dit kan zo echt niet!!
+1
de Tank
@groeier Ik begrijp eigenlijk niet waarom mensen die veel in land hebben geinvesteerd niet gelijk het bijbehorende stuks vee daar op hebben gezet. Al die tijd laat je omzet liggen tot het moment dat je de volledige omvang hebt bereikt. Dat is iets wat de zo verguisde groeiers blijkbaar beter begrepen. Het bijkomend voordeel is dat ze nu meer produktierechten hebben. Even voor de duidelijkheid, Ik melk al 10 jaar hetzelfde aantal koeien, geen groeier.
groeier
@de Tank
Dat is de boel een beetje mooi praten, maar voor de extensieve bedrijven een dode mus.
+2
de Tank
@groeier extensief is toch een keus geweest? En die blijven toch mooi extensief zoals ze graag willen?
+4
melluk
@de Tank wat een ongelooflijke kortzichtige nonsens
de Tank
@melluk verklaar je nader
+3
melluk
@de Tank je doet alsof elk grondgebonden bedrijf een achtergebleven stelletje is met zeg maar 60 koetjes en 80 ha
De diversiteit van melkveebedrijven is nogal wat groter dan jij doet voor komen
Er zijn er zat die in het verleden enorm gegroeid zijn door aankoop grond en koeien en melkquotum
de Tank
@melluk dat is hetgeen jij eruit opmaakt. Die wijze van uitbreiden is in de toekomst evengoed mogelijk.
melluk
@de Tank omdat jij dat uitstraalt
deze wijze van uitbreiden blijft in de toekomst wel mogelijk idd maar wordt nog duurder omdat er P rechten bijgekocht moeten worden voor iets waar ik die grond voor gekocht had, maar daar legt nu plotseling iemand anders beslag op
de Tank
@melluk jammer dat het bij jou zo binnenkomt. Zit bij mij nog wel de vraag waarom je per 1-4-2015 niet gelijk het benodigde aantal koeien in de stal had?
melluk
@de Tank stal net klaar
+2
oldhuus
@de Tank
Je kunt niet zomaar koeien gaan houden, dan moet je een stal hebben, en een NB vergunning, en dat laatste duurde hier al 2 jaar. En als je het dan eindelijk hebt komen ze met een referentiedatum, daarna willen de banken niks meer. En dan nog moet je de stal wel op 2 - 7 -15 vol hebben gehad, en dat hadden een heleboel niet omdat ze uit eigen vee wilden groeien, schijnheilig gedoe over dierziekten dat Nederland overal vrij van moet worden maar ondertussen aanzetten tot massale import.
+2
Nick83
Quote Reactie van @de Tank:
Ik begrijp eigenlijk niet waarom mensen die veel in land hebben geinvesteerd niet gelijk het bijbehorende stuks vee daar op hebben gezet. Al die tijd laat je omzet liggen tot het moment dat je de volledige omvang hebt bereikt.

Da heb ik ook nooit begrepen. Maar volgens mij zijn daar ook een boeren bij die een gedeelte akkerbouw hebben / hadden en nu meer koeien zijn gaan melken. Of willen gaan melken. En ze vinden dat ze dat gewoon zouden mogen doen. Immers: er is geen melkquotum meer toch? Maar ondertussen zijn we door da gegroei wel mooi in de problemen gekomen...
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @de Tank:
Ik begrijp eigenlijk niet waarom mensen die veel in land hebben geinvesteerd

Puur vanwege het lage rendement op quotum en het lonkende perspectief van een toekomst zonder quotum. Dom hè...
de Tank
@Jack Rijlaarsdam dom ja, wel grond,stal en arbeid hebben en hetgeen wat dat allemaal moet bekostigen, namelijk de koeien. 4-5 jaar lang lopen trutten om op volle oorlogssterkte te komen.
de Tank
@Jack Rijlaarsdam 1 april 2015 stal voor is er geen probleem toch?
+1
pieta
@Jack Rijlaarsdam Maar al sta je er nog zo goed voor, zonder werk geen plezier. 😁
Frans1
weurding
@Jack Rijlaarsdam het is niet de langste l*l die het verst pist
Twentsch Land
@weurding

Moet ook nog van omvang voorzien zijn 😉
Rondhus
@sjoerd de melker deze man moet ook nog stal bouwen. Groeier heeft de stal al. Dus het ontloopt elkaar niet zo veel
+6
cornelissen
Er was ons veel ellende bespaart,als NZO/LTO van hun visie van eind 2013 daadwerkelijk serieus
werk hadden gemaakt en nou wil dit K.Romijn dit nog niet,getuige zijn opmerking : eerst de derogatie
veilig stellen en dan gaan we in 2018 wel bezig met grondgebondenheid.
In mijn ogen is deze man een ramp voor de sector,maar kennelijk denken de meest lto leden
daar anders over
Freriks
@cornelissen inderdaad jammer dat dit plan het niet gehaald heeft. Echter, dezelfde mensen die nu tegen de huidige plannen aan schoppen hadden dat ook gedaan met het plan van 2013. En misschien met nog wel meer kabaal dan nu.
+1
de Tank
@cornelissen Wellicht moet je even achterom kijken en kijken wat je zelf anders had kunnen doen zodat je veel ellende bespaart was gebleven, vervolgens kijk je vooruit en ga je meer risico's uitsluiten zodat je achteraf weer niet naar anderen hoeft te wijzen.
+2
groeier
@de Tank
Waarom zouden boeren die niet schuldig aan het mestprobleem achterom moeten kijken
Coen
@cornelissen , ben je gefrustreerd uit Bergum gekomen?
heeft LvD geen goede vergezichten laten zien voor jouw situatie?
+2
cornelissen
Quote Reactie van @Coen:
heeft LvD geen goede vergezichten laten zien voor jouw situatie?

Ik mag altijd wel graag naar LvD luisteren,hij kan de aandacht van de toehoorders er wel een beetje bij houden. Zijn verhaal is een beetje standaard: zorg dat je beter bent als het gemiddelde ,
dat is dan een mooie uitdaging voor mij, maar ben met het gemiddelde al tevreden, maar beter kan nooit geen kwaad
Qua fosfaat ben ik voorstander van een sterke grondgebondenheid,dat had al gemoeten en moet nou nog,het houdt de prijs van fosfaatrechten,als die er komen een beetje in bedwang.
Kennelijk is de sector als geheel nog niet zo ver,en dat is erg jammer. Vandaar ook mijn sympathie voor Grondig op dit punt.
De 72 miljoen van de rabobank kan ik niet geheel volgen. Ik weet het niet ,maar kennelijk heeft men financieringen gedaan,niet op basis van grondgebondenheid en ziet men gevaar in het terug-krijgen van het geleende geld, vandaar dit "sympathieke" gebaar
Ik vermoed,dat als de fosfaatrechten er niet komen, dat de sector dan de max. 72 miljoen mag ophoesten via een heffing, want financiering zonder dekking zullen ze ook wel niet doen.
Maar dit is niet vertelt in Bergum,maar is mijn gedachten en dat zou natuurlijk ook zakelijk zijn.
christo
@cornelissen Wat is het verschil tussen een sterke en een niet sterke grondgebondenheid?
Coen
@cornelissen , ieder zijn eigen mening 😄
mijn mening: die LvD heeft, en heeft dat ook nooit gehad, geen echte strategie en waait met alle winden mee met zijn populistische uitspraken.

die bank heeft veel teveel financieringen voor alleen stalbouw verstrekt zonder voldoende marge in te bouwen voor de risico's die kleven aan een heel sterke afhankelijkheid van grond, mest en arbeid 😞
daar gaan ze nu pas geld voor reserveren, en dat gaat ten koste van het perspectief bieden aan grondgebonden bedrijven.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @cornelissen:
nou wil dit K.Romijn dit nog niet

De standpunten die Romijn in neemt zijn de uitkomst van het zoeken naar compromissen binnen een zwaar verdeelde belangenorganisatie, waarbij de belangenverdediging van huidig intensief nog steeds harder drukt dan het zoeken naar een strategie die recht doet aan de 2013 visie.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
De standpunten die Romijn in neemt zijn de uitkomst van het zoeken naar compromissen binnen een zwaar verdeelde belangenorganisatie, waarbij de belangenverdediging

zwaar ondermaats is en huidige problematiek voortkomt uit eerdere grove inschattingsfouten.
Wat nu gebeurd is een krom beleid proberen recht te lullen.
de Tank
Je komt niet verder als je in die slachtofferrol blijft hangen. Bekijk je mogelijkheden ipv je beperkingen en vergelijken met je buren is al helemaal zinloos. Er zijn hierboven al diverse tips gegeven. Je zal er zelf wat mee moeten doen, een ander gaat je niet helpen, ook wakker dier niet....
+2
groeier
@de Tank
Hoezo niet? Het is toch normaal dat intensieve bedrijven eerst flink gekort gaan worden.
+1
de Tank
@groeier wat normaal is is voor iedereen verschillend en je mag er natuurlijk op hopen dat een ander je helpt. Het geeft alleen weer zoveel teleurstellingen.
+1
groeier
@de Tank
Waar moeten ondernemers die niets fout gedaan hebben voor gaan boete?
de Tank
@groeier volgens mij hoeven de grondgebonden niet groeiers alleen in 2017 4% gve in te leveren ter behoud van de derogatie. En volgens mij hebben de meesten daar net zoveel belang bij als de niet grondgebonden.
+2
groeier
@de Tank
Ja wat jij graag ziet.
groeier
Het plan komt zeer slecht uit voor de extensieve melkveehouders, en is daarom toch niet uitvoerbaar.
de Tank
@groeier hoezo komt slecht uit. Keus om extensief te zijn. En zo blijven ze dat ook,precies waar ze voor willen staan.
+1
groeier
@de Tank
Je praat om de zaak heen, en dat plan mislukt toch 100% zeker.
de Tank
@groeier ik begreep niet dat dat jouw insteek was, dat het hele plan afgeblazen wordt. We zullen zien. Ik denk dat het sectorbreed een groter probleem is als derogatie niet doorgaat. Individueel kan er verschil zitten idd.
koetje 33
Plan gaat toch niet werken, is ook veel teveel in 't voordeel van de intensieve bedrijven.
cjw73
@groeier hoezo komt het slecht voor hun uit de meeste waren extensief en dan worden echt niet ineens intensief en inleveren hoeven ze nergens voor.
groeier
@cjw73
Dat zeg jij, maar voor de extensieve melkveehouders is 2017 de dood in de pot, inclusief de komst van de fosfaatrechten in 2018
de Tank
@groeier kun je dat verduidelijken met een rekenvoorbeeld want ik zie het ook niet
cjw73
@groeier geen idee waar je dat op baseert hoor.
+1
groeier
@cjw73
Alles cjw73 zijn kant op gaat nooit werken.
@de Tank
Kan die vraag van dat rekenvoorbeeld toch net zo goed ook aan Uw stellen.
de Tank
@groeier misschien moer je dat doen.
cjw73
@groeier daar vraag ik ook niet om.
Alleen ik begrijp niet wat jij bedoelt met het feit dat extensief zwaar gestraft wordt.
En aan je nickname te lezen gaat het ook niet op voor jou zelf.
+3
BoerBart
@groeier
Bedoel je?
Extensieve houdt voer over en door de inkrimping van 2017plan, brengt dit niet veel geld op.
Extensieve houdt plaatsingsruimte over en door de inkrimping van 2017plan krijgt hij niet veel geld toe voor mestaanvoer.

Bovenal was de extensieve van plan om zijn eigen koeien mest op eigen grond te plaatsen. Door FC wordt hij verplicht koeien af te voeren.
Ook de kuilhopen zelf opvoeren met wat extra koetjes gaat hem niet worden door FCplan.

Shit happens,
groeier
@cjw73
Fosfaatrechten en derogatie gaat hem zo niet worden, zolang extensieve melkveehouders aan het kortste eind trekken.
cjw73
@groeier zeg gewoon dat je het er niet mee eens bent. Het gaat echt wel door en ik kan nog steeds geen theorie vinden waarom zij slechter uit zijn.
groeier
@cjw73
Het kan hooguit van start gaan, maar de boel zal zeker zeer snel muur vast lopen.
cjw73
@groeier ach het is maar 10 maanden en dan is alweer klaar.
+1
Freriks
@groeier nog iets wat we nu zeker weten, want je houd zo van zeker. NZO is akkoord met de plannen.
groeier
@Freriks
Gaat echt niet werken als niet alle partijen daar achter staan, dat is zeker 😄
groeier
@Freriks
Ben je boos 😄
+1
cjw73
@groeier denk eerder dat jij boos bent gezien alle reacties van jou.
Iets te veel koeien aangeschaft de laatste tijd zeker!!
groeier
@cjw73
Wie het laatst lacht lacht het hardst.
+2
cjw73
@groeier dat bent ik dan vast heb geen last van deze regeling en red me verder ook wel met alle voorgestelde plannen.
groeier
Waarom maakt @cjw73 zich dan zo druk 😉
+4
oldhuus
Quote Reactie van @BoerBart:
Ook de kuilhopen zelf opvoeren met

Krijgen wij ook zo'n minivergister van Friesland Campina, om al die bergen voer te vergisten, of is dat alleen voor intensieve veehouders, die voeren trouwens liever perspulp en andere vage bijproducten aan, liefst zo ver mogelijk weg, past allemaal veel beter in de kringloopwijzer.
christo
@oldhuus Je verzoekt de overheid om bijproducten als afvalstoffen te beschouwen? Gewoon storten of verbranden?
oldhuus
@christo
Daar hebben we toch 12 miljoen varkens voor 😁
christo
@oldhuus Groeien die goed van perspulp?
cs-agrar
Quote Reactie van @de Tank:
een ander gaat je niet helpen

maar die wel je dan wel graag als "belangenbehartiger"?
de Tank
@cs-agrar wat bedoel je precies met deze vraag?
dwers
Duitse leveranciers vallen buiten deze regel m.a.w een groep leden die FC niet aanstaat kunnen ze zo een quotum opleggen.
+1
Cornelis
@dwers De oplossing voor 2017: zorg voor je jongvee in Belgie, huur een stal in Duitsland en lever daar je liters af.
adriaan33
@Cornelis dan is automatisch de mest, fijnstof, ammoniak en geur de grens over!
+1
@Cornelis TROTS op jezelf , dat je hier voor hebt gestemd ???
+2
Cornelis
@de tukker oet twente Weinig lachgas in de buurt bij jou vandaag Tukker?
christo
@Cornelis Er hangt sinds gisteren een ander luchtje in het land. Stinkt wel i.i.g.
Cornelis
@christo Sinds gisteren pas?
christo
@Cornelis Ja. Niks van gemerkt?
+1
@Cornelis Jij bent wat ze hier in de grensstreek noemen een `` Miegerd```bedenk zelf maar wat het betekend.
de Tank
@de tukker oet twente en hier hebben we het gezegde: zo de waaard is...
+1
Cornelis
@de tukker oet twente De grens is lang. Lucht het wat op, beetje schelden?
+1
Frans1
Quote Reactie van @Cornelis:
De oplossing voor 2017: zorg voor je jongvee in Belgie, huur een stal in Duitsland en lever daar je liters af

Heb je dat ook meegedeeld in de ledenraad 😁 een note onderaan het stembiljet dat er extra rmo's bij moeten komen
+2
oldhuus
Een referentiedatum slaat natuurlijk nergens op, had referentieperiode moeten zijn. Niet dat het bij mij superslecht uitkomt maar ik had er eerste helft v/h jaar toch 8 gve meer, lading jongvee verkocht, nu zit vroeg of laat ook tegen de beperking aan en dan moet ik koeien opruimen wij zijn de laatste 15 jaar niet gegroeit alleen in grond, dan koeien opruimen terwijl we er qua grond en stal nog wel 20 bij kan hebben. Ook bij een referentieperiode was er voor de uitschaarders ook geen enkel probleem.
En LTO heeft jaren zitten slapen, alsof hun visie van de melkveehouderij niet verder ging als de erfafscheiding met de buurman.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , stal , koeien , melk , melkprijs , grond en boer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
121
DEELNEMERS
39
WEERGAVES
5.080