Joosten: NZO eens over fosfaatreductieplan

De dertien zuivelverwerkers die zijn aangesloten bij de NZO, staan weer allemaal achter het fosfaatreductieplan van ZuivelNL. Dat zegt ceo Roelof Joosten van FrieslandCampina.

Deel dit topic

Reacties

mart-sa
VREEMD!! Lees zojuist op deze pagina een artikel van: 'Coalitie Grondgebonden Melkveehouder'. Hierin staat dat Henri Willig deelnemer is van 'Coalitie Grondgebonden Melkveehouder', en tegen het fosfaatreductieplan is.
+1
arjankok
@mart-sa ach sommige hebben alleen maar tegen gesputterd om scheve gezichten met achterban te voorkomen , nu zie je dat alle kikkers gewoon vrijwillig of gedwongen in de kruiwagen blijven en het plan straks met de AVV in de rug uitvoeren en de verplichtingen verkopen net wat van toepassing is
mart-sa
@arjankok denk je dat alle melkfabrieken de mening van hun leden aan hun laars lappen? Bij Campina lijkt het hier wel op.
+1
kaas
@mart-sa zo is dat daar altijd al geweest ze praten hoe het hun beste uit komt
+8
dorpsrandhoeve
@mart-sa Nee hoor, mijn mening hebben ze niet aan hun laars gelapt. Ik snap dat je voor jezelf spreekt, maar om nu maar meteen te roepen dat de mening van alle leden aan hun laars is gelapt is behoorlijk overdreven.
+1
de Tank
@mart-sa idd,de mening vd minderheid wordt aan de laars gelapt.
christo
Je zult maar jongveeopfokker zijn. Lekker leegdraaien volgend jaar.
Noorderling
@christo
Lekker goedkoop vol draaien denk ik?
+1
christo
@Noorderling Telt niet mee voor GVE afvoer voor het leverende bedrijf.
BoerBart
@christo je moet ze via een Belgische handelaar verplaatsen. Een pink uit België mag je zo opfokken, zonder straf!
De melkveehouders kunnen aantonen dat de pink naar België is gegaan.

Dit soort legale trucs kunnen ze niets aan doen. Je mag immers vee importeren.
christo
@BoerBart Dus even heen en weer karren en klaar is kees?
meelezer10
Quote Reactie van @christo:
heen en weer karren en klaar is kees

Dat zal alleen op papier ook wel gaan. Dan hoeft het beest nog een eens uit zijn hok.
BoerBart
@christo Ze MOETEN Wel Op Het OPFOKBEDRIJF STAAN Bij nvwa controle.
Dat de Belgische handelaar ze 1 dag gehad heeft is niet na te gaan. Dus zorg dat je de I&R goed doet, dan hoef je niet werkelijk naar België te sjouwen.

SIMPEL EN TOCH EENVOUDIG
brabo
@BoerBart die Belg kan toch ook jouw jongvee kopen en jouw jongveestal huren?
BoerBart
@brabo Kan wel, maar financieel moet je de zaak ook rond hebben. Stel de Belg koopt 50 stuks jongvee voor 1000 euro per stuk. hij betaald je huur voor de jongveestal vooruit. Stel huur stal voor heel 2017 is 50.000 euris. dan klopt het financieel zonder dat je geld over moet maken.

Probleempje als de Belg 'zijn' jongvee weer aan je terugverkoopt. De fiscus zal dan geld willen zien...
christo
@brabo Kiek, das een creatief idee. Vrouwtje gaat hier neventak beginnen.
pieta
@brabo Dat is geen export.
christo
@pieta Als het maar voor 1 maart gebeurt is er niet veel aan de hand.
+2
meelezer10
@pieta je hebt 10 gve te veel. Je stuurt 10 koeien naar de slacht. je hebt aan je verplichting voldaan. Vervolgend breng je 20 pinken van net boven een jaar naar een jongvee opfokker / melkveehouder die kiest voor melkreductie. Die zelfde maand kalven er 5 vaarzen en koop je 5 melkkoeien terug. Waar ga ik dan in de mist met de regeling?
christo
@meelezer10 Dat is voor velen te moelijk om te snappen.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @meelezer10:
Waar ga ik dan in de mist met de regeling?

Net hoe men om gaat met de status van het afgevoerde vee bij het berekenen van de taakstelling. Jouw visie lijkt me logisch, eerst wordt er gekeken naar de daadwerkelijk aanwezige veestapel, daarna dient er afgevoerd te worden voor export of slacht. In theorie zou men een soort schaduwboekhouding op kunnen zetten, waarin vee dat niet voor slacht of export is afgevoerd op de stallijst blijft staan die gebruikt wordt voor berekening van de taakstelling. Zou wel een mooie toef slagroom zijn op de huidige regelbrij.
arjankok
@meelezer10 misschien met de afvoer naar beide , regeling voor opfok bedrijven laat nog ff op zich wachten lijkt het , en een bedrijf dat voor de melkreductie regeling gaat moet toch ook zijn gve verantwoorden ?
Vario512
Quote Reactie van @arjankok:
een bedrijf dat voor de melkreductie regeling gaat moet toch ook zijn gve verantwoorden ?

Nee
Noorderling
Quote Reactie van @arjankok:
Reageer @arjankok Vario512 1u geleden --> Rapporteer aan admin Stuur persoonlijk bericht Kopieer link Quote Reactie van @arjankok:een bedrijf dat voor de melkreductie regeling gaat moet toch ook zijn gve verantwoorden ?

Nee niet nodig, Wat je gaat krijgen is dat je ze 1 koe gaan afvoeren voor de premie en 2 drachtige vaarzen er voor terug kunnen krijgen om volgend jaar weer los te kunnen.
pieta
@meelezer10 Zo te lezen nergens. 😁 Of het moet zijn dat voor de reductie alleen meetelt wat je afvoert voorn de slacht of export. Dan minderen ze die 20 bij jou niet. Denk ik.
cjw73
@meelezer10 Die pinken die je naar de opfokken brengt tellen niet mee voor de afvoer. Voor afvoer telt alleen. Dood slacht of export. Die pinken blijven gewoon in NL en zitten dus nog steeds in de totale fosfaat hoeveelheid.
KuikenenKoe
@pieta ik had je slimmer
en nu kwartiertje brabantse hersenpan gebruiken en dan niet hier neerzetten maar voor je houden
pieta
@KuikenenKoe Ik ben niet zo druk met die regelingen als jij misschien wel denkt. Ik ben gewoon van goede wil en selecteer wat in mijn veestapel en voldoe aan 2 juli minus 4%.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @BoerBart:
melkveehouders kunnen aantonen dat de pink naar België is gegaan

Ik meen dat België niet echt om import van ons vee zit te springen gezien onze gezondheidsstatus. Er gaan ook al NL nuka's voor de mesterij een nachtje logeren in Frankrijk voordat ze in een Belgisch hok belanden.
Noorderling
@christo
Dat niet, alleen je kalveren worden op jouw bedrijf geen pink dus met reductieregeling zak je vanzelf al bij geleidelijke vervanging,scheelt bij 4pinken toch weer een koe.
kaas
En a-ware hebben vanmiddag gestemd om 3 uur dus kan joosten dat niet weten die man lult dus uit zijn nek en dat is nu een bestuurder.
en we weten pas als morgen binnen de nzo gestemd word en als aan alle voorwaarden word voldaan die door sommige partijen van de 13 leden worden geeist en het op schrift staat
cjw73
@kaas ho ho chef het is een uurtje geleden pas gepost en toen had jan vast al een appje gestuurd.
+1
kaas
@cjw73 pers conferentie was nog al wat eerder volgens mij
cjw73
@kaas ze zeiden vanmiddag toch al dat alle neuzen dezelfde kant weer op stonden.
groeier
Moet dat toch nog is zien.
kaas
Maar als de meerderheid van leveranciers van A-WARE nee zeggen tegen het plan dan is het ook morgen een nee in de nzo vergadering
ja maar morgen moeten de puntjes nog wel op de I
kletspraat
Quote Reactie van @kaas:
Maar als de meerderheid van leveranciers van A-WARE nee zeggen tegen het plan dan is het ook morgen een nee in de nzo vergadering

@kaas Als FC 100 of 200 milloen liter melk voor een koopje aan A ware aanbiet word het een JA,
Carola
@kletspraat Beste kletspraat, lees ik nu dat de beurs van mijnheer Anker leidend is voor jullie ja of nee?
Teunis D
@kletspraat ik geloof niet dat daar veel kans op is. FC wil de fabrieken ook gevuld houden.
+10
Druk
Mijn vrouw gaat in de kerstvakantie starten met boter maken 😄 De eerste boter gaat dan naar alle Bestuurders van NZO, kunnen ze dat op hun hoofd smeren.
Wiebren
@Druk één kerstvakantie is niet genoeg om alle melkveehouders te voorzien die denken dat plankgas doormelken nog zin heeft...of hopen dat de ca 25 melkveehouders van Willig het tij keren
+2
puntertje
Quote Reactie van @Wiebren:
die denken dat plankgas doormelken nog zin heeft.

Dat roep je nu al anderhalf jaar, je hoopt dat het een keer uit gaat komen denk ik.
Wiebren
@puntertje dat is ook zo

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frieslandcampina , melkvee , nzo , zuivelverwerkers , zuivelnl en fosfaatreductieplan geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
43
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
2.246