Een toekomst voor de akker- en weidevogels in Drenthe?!

Het was een vast gegeven: de komst van weide- en akkervogels medio maart. Met indrukwekkende capriolen vliegt de kievit boven de landerijen. Kunnen we genieten van de karakteristieke roep van de grutto. En zijn scholeksters druk met het bouwen van hun nest. De aanwezigheid van deze prachtige vogels is niet vanzelfsprekend. Jaarlijks daalt de populatie gemiddeld met 5% en hebben de weide- en akkervogels het steeds moeilijker.

Deel dit topic

Reacties

oldhuus
De Vos en de Das zijn blijkbaar belangrijker als de weidevogels, in Den-Haag, invoer van damherten in Dr.-Fr.-Woud heeft op het moment de prioriteit.
buorman
Men heeft het in het plan van aanpak, bij de ontheffingen FFwet over de moeilijkheden voor het verkrijgen van ontheffing voor het plaatsen van lichtbakken.
Men weet dus duidelijk geen eens waar men het over heeft, maar ach; geld moet rollen toch 👎🏾
Pluto
Met dank aan de vogelbescherming is er de nieuwe weidevogel DE GANS .
De fauna wet laat kievit of scholekster niet eens meer toe!!. Er zijn zoveel regels waar de vogels aan moeten voldoen dat is voor deze beestjes een onmogelijke opgave.
jorisdriepinter
De provincie heeft weer een nep akkoordje afgesloten, zo werkt dat. Komende periode weer klaar. Eerst momitoren, dan evalueren.
Oeps, weer minder weidevogel, en we waren zo goed bezig.
Vervolgens de schuldvraag........
Zo gaat dat!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's druk , vogels , weidevogels , toekomst en milkstory geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
329