De #Kringloopwijzer is het slot op de achterdeur

Melkveehouders moeten KringloopWijzer voor 15 mei indienen

De #Kringloopwijzer is het slot op de achterdeur waardoor de vanaf 2017 met aantallen koeien begrensde melkveehouders evengoed niet onbeperkt kunnen groeien met hun productie per koe:


De zuivelsector wil zich graag op een duurzame manier blijven ontwikkelen. De basis voor het duurzaam produceren van melk ligt onder meer in een goede mineralenbenutting. De KringloopWijzer is een managementinstrument voor het berekenen van bedrijfsspecifieke mineralenstromen. De melkveehouder kan met de KringloopWijzer managen dat hij zich binnen de milieurandvoorwaarden ontwikkelt op het gebied van fosfaat, ammoniak en broeikasgassen. Dat is ook de reden dat de zuivelsector de KringloopWijzer verplicht stelt voor alle melkveehouders. De KringloopWijzer over 2016 moet uiterlijk 15 mei 2017 ingediend zijn, tenzij de zuivelorganisatie anders voorschrijft.

Meer: cms.dekringloopwijzer.nl/nieuws/posts/…

Deel dit topic

Reacties

spotmelker
😁 😄 😂
+2
fendt711variotms
Pfff , vieze troep hier in nl

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melk , duurzaam , ammoniak , fosfaat , melkveehouders , melkveehouder en kringloopwijzer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
542