Illustratie van: JohnDeerenr1

Fosfaatreductieplan: „Het doet pijn, maar het moet"

ZuivelNL heeft dinsdag zijn fosfaatreductieplan gepresenteerd. Boeren krijgen de keuze hoe ze hun fosfaatproductie reduceren, maar elke keuze zal pijn doen.

Deel dit topic

Reacties

+2
vrije boeren
Pijn ? veel bedrijven worden de nek omgedraaid voor een achterhaald fosfaat probleem het hoeft helemaal niet
+4
weideboer
@vrije boeren dat weten we pas achteraf, denk dat het wel mee valt
+1
storm
@vrije boeren onder welke steen heb jij gelegen de afgelopen 1,5 jaar? Net uit een Coma ontwaakt zeker!!
weurding
Quote Reactie van @storm:
Net uit een Coma ontwaakt zeker!!

dan was het een zware
+1
arjankok
Het plan kan in de loop van het jaar wel aangevuld worden met een vorm van referentie overdracht die aansluit op het voorgenomen stelsel fosfaatrechten , kunnen de grote jongens met halfvolle stallen gewoon doorduwen en de stoppersregeling nog wat aanzwengelen , ze wilde immers begin dit jaar al schakelen en waren daarom gewoon doorgegroeid na 2/7
familie pelle
@arjankok
Tis jammer en een gemiste kans dat voor melkveehouders die al fosfaatrechten gekocht hadden geen rekening is gehouden in het plan.
+3
dwers
Quote Reactie van @familie pelle:
voor melkveehouders die al fosfaatrechten gekocht hadden geen rekening is gehouden in het plan.

Dat is normaal ondernemers risico, ik heb 2 jaar terug ook 16 HA grond bijgekocht met de bedoeling meer koeien te melken, maar helaas.
weurding
@familie pelle meest onder voorbehoud denk ik, wat er niet is hoef je toch ook niet te betalen?
Jan-T
Tja het is jammer dat het nodig is.
In het qoutum tijdperk kon iedereen ook het overleven met minder koeien, we mogen dan toch aannemen dat het dan in 2017 ook gaat goed komen.
En zolang het bij de achterdeur is, zullen we het ook wel overleven, en bij een melkprijs van €.40,- cent zal het allemaal wel goedkomen.

Ze willen gewoon minder koeien staarten in Nederland, dus dan moet iedereen daar ook aan gaan meewerken, en wie dan niet horen wil of nog belangrijker wil begrijpen die moet het dan maar voelen in de portemonnee.

Dus gewoon iedere maand wat naar de slacht, of naar de nuka mesterij.
Naar Rendac is het slechtste plan wat er is.

Verder t'is gewoon een geval van Jammer.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , zuivelnl , fosfaatproductie en fosfaatreductieplan geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
889