Bonus voor melkveehouders die snel krimpen

Het Fosfaatreductieplan ZuivelNL zet in op een krimp van de melkveestapel met 4 procent onder het niveau van de peildatum van 2 juli 2015. Melkveehouders die meer krimpen ontvangen een bonus.

Deel dit topic

Reacties

+1
Jan3
Volledig waardeloos plan. De grondgebonden bedrijven worden weliswaar vrijgesteld van de plicht om te krimpen. Ze moeten toch weer financieel bijdragen om de hele zaak te financieren door de heffing van 0,18 Euro per 100 liter geleverde melk. Dit kan toch niet waar zijn.
brabo
@Jan3 ach wat zielig.....
melluk
@Jan3 als het niet erger is valt het nog wel mee dacht ik
+2
jg
Wat een geklaag.
+1
meelezer10
Melkveehouders die meer krimpen krijgen 60 euro per koe per maand. Dit weegt niet op tegen het melkgeld van meer dan 300 euro per maand.
weurding
@meelezer10 2 koeien per ha gemiddeld 120 per maand 1440 per jaar, ha kan je verhuren, of mest op laten komen, valt toch niks tegen dan?, melkgeld 300 per maand is 3600 per jaar, ga je van 12000 per koe uit keer 30 cent? hebben we dit jaar niet gehalld, beide niet overigens 😅
+3
robotboertje
@meelezer10 Als jij per koe per maand 300 euro weet over te houden (de premie is netto, hiervoor maak je geen (voer/mest/huisvestings-) kosten), dan kom ik met veel genoegen een maand bij je stagelopen.
Dan zijn wij wel alderbarstende prutsers hier....
weurding
@robotboertje idd, 720 netto per koe per jaar, heeft niet iedereen, en de benodigde grond kun je iets anders mee doen
meelezer10
Quote Reactie van @robotboertje:
Als jij per koe per maand 300 euro weet over te houden

Dat schrijf ik toch niet. maar als je het dan toch wilt weten heb de laatste jaren royaal meer dan die 60 euro per koe per maand overgehouden. De verwachting is dat dit in 2016 ook lukt.
@weurding kan je wel vertellen hoeveel % ik van dat melkgeld overhoud. Teminste als hij nog een keer goed terug leest. Want hij verdraaiden het toe ook al gelijk.
pieta
@meelezer10 Maar 60 euro per koe per maand is toch eigenlijk ook niet meer als normaal. Het zou eigenlijk gewoon het minimum moeten zijn. 😁
Twentsch Land
@pieta

Laatste maanden krijg je meer en maakt een jaar totaal van ergens bij de €1000,- als ik het goed heb begrepen.
meelezer10
@pieta durf jij ze de kost te geven die dat niet lukt?
weurding
@meelezer10 ik vertel nooit wat van een ander, alleen van mezelf weet ik dat het klopt ... 😄
maar ik meen het serieus als je 2 koeien per ha hebt en grond daarvoor, dan is 1440 per jaar voor die 2 koeien die je mindert èn de opbrengst van de ha grond een verrekt goed saldo
+1
jongveehouder
Ik ben dit jaar in maart gestopt met melken molk op de refeferentiedatum 44 koeien, heb nu 80 pinken van groot naar klein, qua gve's kom ik veel lager uit, 1/3 ongeveer, maar kan ik als jongveehouder ook nog aanspraak maken op de krimpregeling?
Nick83
@jongveehouder zat ik me ook al af te vragen. Stel je bent net na de peildatum gestopt met melken, hebt de koeien weg en alleen nog maar een paar pinkjes. Nu dan stal weer vol zetten en vrolijk volle bak meedoen met stoppersregeling?
+2
jan is hobbyboer
Gelukkig gaat het niet over mijn gewicht, dat groeit harder dan mijn veestapel het laatste jaar 😄
groeier
@jan is hobbyboer
Wij zitten in een exact tegenovergestelde situatie, we lachen nu in ons vuisjes zoals nooit tevoren.
brabo
Quote Reactie van @jan is hobbyboer:
mijn gewicht, dat groeit harder dan mijn veestapel het laatste jaar

en je was nog wel verdubbeld in aantal dieren 😄
jan is hobbyboer
Quote Reactie van @brabo:
in aantal dieren

in melkkoeien ben ik sinds 2014 gegroeid met mijn herstart met melken begin 2015, in fosfaat heb ik nu weer minder dan in 2013/2015/1983 etc.
+1
jg
In het vuisje lachen bevordert de eenheid en acceptatie van het plan niet.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouders , melkveestapel , zuivelnl en fosfaatreductieplan geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
2.128