Tijd dringt voor spoorwegboer Velp

Melkvee.nl berichtte 22 november over de onbewaakte spoorwegovergang bij Dick Nieuwenhuis te Velp. FrieslandCampina zou de melk van Nieuwenhuis niet meer ophalen, tenzij hij een oplossing bedacht voor de gevaarlijke toegangsroute naar zijn melkveebedrijf. Nu, bijna een maand later, is er nog steeds geen oplossing.

Deel dit topic

Reacties

friesboertje
's Nachts de melk ophalen.
+1
Herbert
@friesboertje Een vrachttrein stopt ook niet voor een rmo auto hoor 😜
+5
familie pelle
Het toont maar weer aan dat de coöperatieve gedachte bij Frieslandcampina ver te zoeken is. Als mede-eigenaar vind ik dat we een collega niet kunnen laten stikken. Dusssss, ledenraadsleden, kom in actie en laat zien waarvoor jullie er zitten.
3 speen
@familie pelle zo zie je maar weer ze zijn ze liever kwijt dan rijk
+1
weideboer
@familie pelle "waar het nood het hoogst is, is de redding nabij" beetje een politiek spelletje van elkaar op scherp zetten, tijdslimiet erbij, media inlichten, schepje emotie erbij....... en let op, de oplossing is nabij...vergelijkbare situatie was toch onlangs in Groningen qua overweg (wat er vooraf ging, praat ik hier/wil ik hier niet mee goed/praten!)

Er zijn nog zoveel onbewaakte spoorovergangen, meende in Friesland het meest
+3
familie pelle
@weideboer
spelletjes spelen is leuk bij de kerstboom maar niet over de rug van een melkveehouder die totaal niks aan de situatie kan doen. De opstelling van frieslandcampina is ronduit arrogant en non-coöperatief. Er valt niet eens mee te praten. De volgende keer is
Een andere boer aan de beurt...
buorman
@familie pelle
Waarom word het spel hier gespeeld zoals het gespeeld word.
Enkel het feit dat tussen fabriek en leverancier een onbewaakte overleg ligt zal niet de enige reden zijn [denk ik]
weideboer
@familie pelle nos.nl/artikel/… .................. van wie, waar en wie zal dat betalen
+1
Piet1960
Het zou FrieslandCampina sieren als ze er aan zouden bijdragen om een oplossing te vinden.
+1
weideboer
@Piet1960 en die andere 990 /88 onbewaakte overgangen dan? nos.nl/artikel/… is het een overheidsverantwoordelijkheid of een particuliere verantwoordelijkheid? Misschien dat Agrifirm (indien deze er ook komt) of de melkboer, de bakker, ki, enz ook maar wat bij moet dragen....hoe ver ga je
Piet1960
@weideboer Ik bedoel geen financiële bijdrage als je dat bedoelt, maar gewoon meedenken om tot een oplossing te komen. Als ik het nu goed begrijp bemoeien ze zich er niet mee.
Carola
@Piet1960 als ik het nu goed begrijp...... Weet je hoe het precies zit of niet?
Piet1960
@Carola Ik lees dat de boer schriftelijk uitstel heeft aangevraagd en dat FC daar niet aan meewerkt, daar maak ik uit op dat ze zich er niet mee bemoeien.
Carola
@Piet1960 ik lees dat je dus niet precies weet hoe het zit.
weideboer
@Carola afgelopen dagen al eerder gezegd (en afgeschoten) dat we nergens meer onafhankelijk nieuws krijgen omdat niemand hoor en wederhoor pleegt, in iedere geval geen tegeninformatie erbij zet in welke vorm dan ook, zodat we afwegingen kunnen maken.

Dit is een algemeen probleem aan het worden, emotie regeert ( zie en lees alle topics over bv. het fosfaat, maar goed bekeken staat er niks). Qua emotie snap ik piet1960 maar feitelijk is het een algemeen probleem, dus je kunt niet verlangen dat friesland campina er iets aan doet
Wilbert
Het is een zeer ongelukkige overgang. Als niemand een deadline zet, is het wachten op een ongeluk. En dan kan ineens wel alles. Waarom hierop wachten en niet nu al actie ondernemen? Ik begrijp rfc volkomen. Het gaat om 400 meter. Een platenbaan kan als tijdelijke oplossing dienen. De melk wordt gewoon opgehaald.
familie pelle
@Wilbert
Ik ken de familie redelijk goed en de situatie is zeer complex. De familie heeft met meerdere partijen vandoen. De familie wil zeer zeker overal aan meewerken, hun bedrijf staat immers op het spel. Het probleem is vooral de trage ambtelijke manier van werken van de diverse instanties die toestemming moeten geven voor het aanleggen van een noodweg. Deze tijd is door Frieslandcampina niet aan de familie gegunt en laat ze vervolgens keihard vallen.
buorman
@familie pelle
Maar de veiligheid van het openbaar wegennet (auto- en spoorwegen) is toch niet de verantwoordelijkheid van een individueel boerenbedrijf?
Of betreft het hier een prive toegangsweg?
familie pelle
@buorman
is inderdaad niet de verantwoordelijkheid van een individueel melkveebedrijf. Maar deze verantwoordelijkheid wordt wel op het bordje van de familie geschoven. Het bedrijf is alleen te bereiken via deze openbare overweg. Als fc ballen had hadden ze gezegd; wij halen uit veiligheidsoverwegingen de melk niet meer op maar betalen het wel uit. Vervolgens kan fc de schade verhalen op de instanties die niet mee willen werken.
+1
weideboer
@familie pelle waar staat dat dat zoiets te verhalen valt? Oorlog maken om dat kent alleen maar eenzijdige verliezers, dunkt mij. Kan me ook voorstellen dat men de rmo rijders in bescherming wil nemen. Ook de rfc wil niet verantwoordelijk zijn indien er ongelukken gebeuren. Veel succes aan de betreffende familie om tot een oplossing te komen, lastig maar niet een wereldprobleem lijkt mij
+1
lkool
@familie pelle Vergelijk het een beetje met de derogatie/fosfaat discussie, die blijft ook maar voort etteren. In mijn ogen helpt RFC de situatie juist door een hard ultimatum te stellen. 5 voor 12 worden zaken toch ineens vloeibaar... Doen ze dat niet, dan moet men wachten tot het volgende ongeluk om weer voldoende momentum hiervoor te krijgen...
weideboer
@buorman aan de foto te zien lijkt het een privé weg, mocht dat zo zijn.....tja...zeg dan maar wie wat moet doen, prorail of de betreffende grondeigenaar
+1
MARTIJN G
De boerderij maakt onderdeel uit van: glk.nl/landschap-kastelen/locatie/…
Op de overzichtskaart kun je zien dat de boerderij en de toegangsweg is ingetekend als gronden behorende bij LANDGOED BILJOEN.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , frieslandcampina , melkvee en melkveebedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
1.639