Aansluitproblemen met melkrobot delaval

De robot sluit rechts achter niet goed aan of zoekt langer naar rechts achter dan naar de andere spenen. Rechts achter is dan ook het meest vaak onvolledig Heeft iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?

Deel dit topic

Reacties

puddingbroodje
Ik zou de helpdesk bellen! klinkt dom maar als zij het niet weten wie wel!
pieter w
Tilt cilinder lek? of camera verdraait op de arm?
jan w
Hoe lang heb je dat probleem al?
En wat heb je allemaal al geprobeerd.?
Willekeurige koeien of altijd dezelfde koeien.?
+2
delavalboer
Hebben ze van delaval ook al eens gekeken naar de stikstofaccumulator. Wij hadden ook aansluitproblemen....en dat was ook 1 van de vele dingen die niet goed werkte. De arm was doordoor wat instabiel.
Wij hebben nog steeds veel te veel onvolledigen. Net als veel andere boeren met een delaval robot, en dan de nieuwste versies na de 3.7
We zijn ook heel veel benaderd door andere boeren die ons artikel hadden gelezen in een magazine van De Heus (vooruit). Alle problemen waren eigenlijk het aansluiten van de spenen.
Maar overal waar delaval komt krijgen de boeren steevast te horen dat het aan de boer ligt.....beetje jammer dat je niet serieus word genomen....
Tip voor delaval .....neem de mensen serieus dan voorkom je veel ergenissen. Kom niet steeds met het verwijt dat het aan de boeren ligt of het voer enz enz. Meestal hebben de boeren zelf al veel dingen uitgesloten.
Als ze al zouden toegeven dat er een probleempje was met de nieuwste versie en met de update....dan zou dat al heel anders overkomen. Mensen komen echt niet met schadeclaims ...maar willen gewoon dat het opgelost word!!
Misschien word het eens tijd voor een 3d camera.. Dan ziet deze de spenen wat beter
+2
cs-agrar
Ff "delaval sucks" op je dak schilderen
delavalboer
@cs-agrar ja maar dan krijg je procces aan je broek....verloren zaak...
Ps robot 1 heeft linksachter aansluit problemen en robot 2 rechtsachter?? nog steeds . Is gewoon moeilijk om aan te sluiten...uier hangt ervoor
meelezer10
@delavalboer Ik ben van mening dat je ergens aan moet kunnen vinken dat een bepaalde speen als laatste aangesloten wordt. Moet delaval dat wel inbouwen natuurlijk.

Als de camera een bepaalde speen niet ziet omdat er andere spenen voor zitten wordt de beker vaak aan een andere speen aangesloten. Waardoor de robot in de war raakt. Als je deze speen als laatste kunt laten aansluiten gaat de camera tussen de ander beekers door. De camera duwd de eerder aangesloten bekers dan opzij waardoor de speen wel gevonden wordt.
delavalboer
@meelezer10 Ook al staat de camera recht voor de speen....dan ziet deze m niet altijd...heel vreemd.
En dat verhaal van dat hij na ongeveer 8 goed aangesloten te hebben zoveel gegevens heeft dat hij feilloos de speen kan aansluiten dat klopt bij ons ook niet.
De ene dag weinig onvolledigen en de andere dag erg veel kunnen we ook niet verklaren.
Ons inziens moet er een ander camera systeem komen....3d camera.
Vario512
@delavalboer Heb je 's nachts minder onvolledige aansluitingen als overdag?
delavalboer
@Vario512 Nee, dat niet.
+1
jan w
@delavalboer
Dus een linkse en een rechtse robot?
Is hier vorige week tijdens de gebruikersdag van de dealer nog aan de orde geweest waar dat aan kon liggen en waar je in die situatie op moet letten. . Is alleen aan mij voorbij gegaan. Om dat dat voor mij niet belangrijk is
verwijderd
meelezer10
Quote Reactie van @Nick83:
hangtie die dan weer onder zonder de voorste af te halen?
ja dat doet hij. Sta er vaak verbaasd van hoe de arm tussen de andere bekkers door frot.
Deutzrijder
De robots van De Laval melken prima.
Service is prima.
Aansluiten van de spenen is wel punt van aandacht.
Verder zijn de onderdelen bij De Laval erg duur
delavalboer
@Deutzrijder Bij lely zijn ze ook duur.... dat doet elkaar niet zoveel
kaas
@delavalboer vooral vaak compressor stuk bij lely
delavalboer
@kaas Die maakt volgens mij ook dubbel zoveel uren als bij delaval....heb ik mij laten vertellen..
jan w
@delavalboer
Nog meer dan dubbel. En ook nog eens hogere eisen aan de lucht.
+1
J.v.G
@delavalboer denk ook dat t niet veel uitmaakt of je je blauw betaald of dat je rood staat. Wat ik mooi vind aan de lely is dat wanneer een vaars een paar keer goed op de arm heeft getrapt ze dit vanzelf wel af laat. We hebben dan ook nog nooit een lastige koe of vaars af hoeven voeren. vraag me af hoe dit gaat bij delaval en andere merken?
delavalboer
@J.v.G We hebben wel eens vaarsjes gehad die de robotarm wel stuk zouden kunnen trappen zo tekeer gaan in de box....deze een kleine week zelf aangesloten...en nadien gingen ze zelf zonder problemen de box in. Eigenlijk geen koe weggedaan om reden dat ze niet gemolken wilden worden. Wel 1 die aan de speencriteria voldeed maar kleine donkere speentjes had..en de robot hier veel moeite mee had. Kon ze niet vinden.. Wij vonden dat deze beter naar een melkstal kon en daar hebben wij ook geen problemen mee.
shoveltje
@delavalboerwij overwegen ook om met robot te gaan melken en hebben veel koeien met zwarte spenen. wat is jullie ervaring met verschillende merken in aansluiten?
zeppmann
@shoveltje Lely heeft een voorkeur voor zwarte spenen 😄
+1
schoppenboer
@shoveltje
Je weet al wel dat je geen Delaval moet kopen. Als er al een heel topic aan gewijd wordt dan weet je genoeg....
+1
jan w
@schoppenboer
Wij mogen nog voor onze mening uit komen, dat is bij sommige andere merken wel anders.
Farmer_
Quote Reactie van @jan w:
Wij mogen nog voor onze mening uit komen, dat is bij sommige andere merken wel anders

Daarom is er ook geen Topic over die 😀
jan w
@Deutzrijder
Je kunt ook gaan shoppen.
Happyfarmer
meijeragri
en zo zijn er nog wel meer.
jan w
Wij hebben vorige week nog een gebruikersdag van onze dealer gehad, daarin zijn ook deze punten aan de orde gekomen. Daar zijn al deze punten ook aan de orde gekomen. Hoe de spenen inlezen. hoe ga je om met spenen met een afwijkende stand. wanneer tilt gebruiken, wanneer direct aansluiten gebruiken. Eigenlijk allemaal dingen die je wel zou kunnen weten , maar waar je niet meer zo snel aan denkt.
jan w
Een Delaval robot kan toch ook wel goed melken, Als je gem. per dag met 1 robot 2467 kg melk kunt melken.

(klik om te vergroten)

meelezer10
@jan w netjes hoor.
Heb je feed first? Staan nammelijk geen weigeringen in.
En hoe doe jij dat met reinigen? 125 reinigingen in 1 jaar? staan ook geen andere spoelingen in bv naar peniciline of verse koe
jan w
@meelezer10
Is niet van mij hoor, Zo heb ik nog een streven. Dit is van iemand bij ons in de vms studieclub.
Vevo
Kras op het glas van de camera kan het ook zijn . Kun je soms er nog uit poetse met koper poets maar is wel het begin van het einde. Nieuwe kost wel duur meen iets van 500 euro
delavalboer
Ik blijf erbij er zijn veel meer melkveehouders met problemen met aansluiten en de software, maar ook die zonder problemen wel goed melken.
Vooral de 3.7 werkte erg goed.
De versie daarna werkte ons inziens minder. Er is niet voor niets versneld een nieuwe update gekomen!!
+2
Delavalmelker
Wij melken nu ook 2 jaar met 4 Delaval robots sinds januari veel problemen met aansluiten en dergelijke alles geprobeerd en gedaan wel verbetering ingekomen maar we zijn nog lang niet tevreden.... en voor de mensen die denken dat ze het weten waar het aan licht kom langs zal ik zeggen en maak het klaar 😉. Wij hebben alles al geprobeerd en Delaval weet het allemaal ook niet meer.....
Vario512
@Delavalmelker Heb je in januari een software-update gehad?
Delavalmelker
@Vario512 jup dat klopt
Vario512
@Delavalmelker Wat is het antwoord van Delaval op de vraag om de oude software er weer op te zetten?
Delavalmelker
@Vario512 willen ze het eigenlijk niet over hebben ze geven vaak andere dingen de schuld
delavalboer
@Delavalmelker Het ligt altijd aan de boer of de koeien of het voer of vliegen maar nooooit aan die blauwe dingen....
+1
Vario512
@Delavalmelker Dan zou ik maar bij Delaval gaan eisen dat ze de oude software er weer op zetten. Jij zit met de ellende, het zijn jouw robots dus jij bepaald welke software er op de robots draait.

Bij Delaval kun je het verhaal beter een beetje anders brengen dan ik hier neer typ. Zeg gewoon dat je het een maandje met de oude software wilt proberen om te kijken hoe het dan loopt.
delavalboer
@Vario512 zie vorige reactie.....dat kan niet...Dan moeten alle koeien opnieuw worden ingeregeld en weer geschiedenis op bouwen....
+1
Vario512
Quote Reactie van @delavalboer:
Dan moeten alle koeien opnieuw worden ingeregeld en weer geschiedenis op bouwen....

Als je er zeker van bent dat de oude software wel werkt. Is het opnieuw inregelen niet minder werk, dan al het werk wat je nu dagelijks hebt door de slechte software.
Boerderie
@Delavalmelker

Wij hebben hier ook last van... Door het geklungel met de bekers (als hij spenen verwisselt), valt er wel eens 1 af, of het reinigen gebeurt niet optimaal. Wij hebben sinds de robot veel kwaliteitsproblemen gehad en nog steeds, daar wordt je echt niet vrolijk van. Melken inmiddels twee jaar met de robot, het aansluiten blijft een dingetje. En het is moeilijk de vinger te leggen op waar de oorzaak ligt, het gaat soms ook een tijdje beter/goed.
noad
Ik herken dit probleem . Wij hebben ook jaren met volle tevredenheid gemolken met de VMS. Nu na de update lijkt het erop of wij een andere robot hebben gekregen. Veel langere melktijd, meer onvolledige koeien etc.
Vario512
@noad Dan vraag je Delaval toch even om de software terug te zetten in de vorige versie.
delavalboer
@Vario512 Dat kan dus niet ivm het verwerken van de data...
Vario512
Quote Reactie van @delavalboer:
Dat kan dus niet ivm het verwerken van de data...

Om het verwerken van welke data gaat het dan precies?
delavalboer
@noad Heel herkenbaar.
Na de vernieuwde software moest er weer een nieuwe update op volgens delaval...hadden we dat maar niet gedaan. De melkingen duurder langer. De vrije tijd is ook aanzienlijk gedaald.
Tussen robot 1 en 2 zit ook een wezenlijk verschil.
Robot 1 6.31 en Robot 2 7.30 Nou verklaar dat maar....
Vario512
@delavalboer Zijn alle problemen te herleiden tot het slechter (langer) aansluiten?
delavalboer
@Vario512 ja dat is het grootste probleem....aansluiten en verwerken van zijn gegevens..
Hij doet een soort van wiskundige berekening na elke goede aansluiting. Dus na een aantal dagen moet hij feilloos kunnen aansluiten. Alleen nu moeten we toch nog regelmatig de spenen opnieuw inregelen
Vario512
@delavalboer Als ik het goed begrijp zijn er ook boeren met de nieuwste software update waar het prima loopt? Of is dit de lezing van Delaval?

Sluit de robot beter aan in het donker of overdag, of zie je geen verschil?
delavalboer
@Vario512 Geen verschil in dag en nacht....ws door een goede laser.??
Veel mensen die in dezelfde tijd als ons zijn begonnen met melken met robots....veel problemen.
+1
Vario512
@delavalboer Dan moet het aan de software liggen.
janv
Quote Reactie van @delavalboer:
Heel herkenbaar.Na de vernieuwde software moest er weer een nieuwe update op volgens delaval...hadden we dat maar niet gedaan. De melkingen duurder langer. De vrije tijd is ook aanzienlijk gedaald.Tussen robot 1 en 2 zit ook een wezenlijk verschil.Robot 1 6.31 en Robot 2 7.30 Nou verklaar dat maar....

Dat kan doordat de ene robot meer bezocht wordt of dat er bij een vd robots de koeien worden ingemolken,maar als ik het allemaal zo lees dan voorlopig geen updates meer.
+1
melkboer93
Ik ben het er helemaal mee eens dat DeLaval zich VEEL te makkelijk verschuild door te zeggen het ligt aan de koeien, het voer of de boer! Veel boeren die problemen hebben gekregen hebben ook een tijd goed kunnen melken met de robots en van het ene op het andere moment loopt het niet meer. Melkingen lopen terug, productie daalt en voerkosten stijgen doordat de melk er niet uitkomt! Vervolgens stijgen de onderhouds- en reparatiekosten doordat er elke keer op van alles en nog wat storing komt! En zelfs dan blijven zeggen dat het niet aan de robots ligt. Ze komen hier veel te makkelijk mee weg!! Dat het bij veel bedrijven goed gaat dat is fijn! Maar bij die paar bedrijven waar het niet goed gaat moeten ze komen met een oplossing! Kosten wat kost!! Van de verhalen die ik van veel boeren heb gehoord en helaas uit eigen ervaring wordt dit niet, of in ieders geval te weinig, gedaan!
delavalboer
@melkboer93 Bij ons wel geprobeerd met oplossingen te komen....wel na veel aandringen van ons...en prikkebord haha. Maar zijn erg laks met het reageren op problemen.
Het is een enorme investering, je kunt niet even weer switchen en als er dan problemen zijn....dan hoop je wel dat je serieus word genomen..
Gelukkig hebben we een nieuwe software en harde schijven gekregen, daarna ging het ook een stuk beter....maar die update hadden we niet moeten hebben...
+1
david2
Als ik dit nu allemaal zo lees ben ik toch blij dat ik gekozen heb voor een delaval 2x10 zij aan zij dan voor de delaval robots waar ik alleen de offerte nog voor moest te teken zo ver was ik al, tot de twijfel toe sloeg....
jan w
Hier in de regio hoor ik alleen maar positieve reactie's op de nieuwe software. Bij iedereen hoor ik dat ze een stuk vlotter kunnen melken, gem. een halve minuut sneller dan voorheen.

Het is trouwens wel frappant dat we hier geen boeren horen van het andere melk. En ik weet toch ook wel een aantal adressen hier in de buurt die met een ander merk melken ook behoorlijke problemen zijn. trouwens hier in de omgeving is er na morgen maar 1tje meer die nog in een melkstal melkt . 1 melkstal en 7 robotboeren.

Heb trouwens ook wel het idee dat de monteurs ook wel een hele grote bijdrage leveren aan de goede werking van de robot. We hebben altijd nog dezelfde monteur als 10 jaar geleden, bij het installeren.. Er is hier in de regio ook weinig verloop van de monteurs.
brabo
Quote Reactie van @jan w:
Het is trouwens wel frappant dat we hier geen boeren horen van het andere melk

het lijkt me niet zo gepast als "rode" boer iets over de "blauwe" te gaan zeggen toch.

Maar het lijkt erop alsof de Laval al hun klanten gebruikt als testklant. Hebben ze daar geen aparte testboeren voor?
janv
Quote Reactie van @brabo:
het lijkt me niet zo gepast als "rode" boer iets over de "blauwe" te gaan zeggen toch.Maar het lijkt erop alsof de Laval al hun klanten gebruikt als testklant. Hebben ze daar geen aparte testboeren voor?

Ik heb 10 jr met rood gemolken,altijd zeer goed te spreken over de monteurs en robot ,we deden het onderhoud toen voornamelijk ook zelf,ben minder te spreken over de lely centers ,niet de personen zelf !,maar ik denk dat maasland de touwtjes daar strak in handen had.
Nu met blauw ongeveer het zelfde verhaal ,Goede monteurs! maar regio dealers zitten helemaal vast aan Steenwijk ,ze houden de prijzen kunstmatig veel te hoog vd onderdelen.Uurtarief zonder contract is 114 euro en voorrijkosten 85 euro...
Wil je wat korting krijgen dan moet je reinmiddelen bij laval afnemen,koppelverkoop is het.
jan w
@janv
Waarom geen abb.?
Dan betaal je € 70.00 per uur en 53.50 voorrijkosten ( tarieven 2017 )
in het abb. zitten 3 x service a 7 uur incl. voorrijkosten.
janv
Quote Reactie van @jan w:
Waarom geen abb.?Dan betaal je € 70.00 per uur en 53.50 voorrijkosten ( tarieven 2017 )

Heb ik 3 abb nodig,nu nix en elk uur onderhoud wat ik zelf doe verdien ik 114 euro!
Je kan een monteur toch niet een lucht filtertje schoon laten maken voor 114 euro....
jan w
@janv
zijn de volgende niet goedkoper?
Luchtfilter schoonmaken kun je makkelijk zelf. robot moet ook doorgemeten worden.
Ik help zelf ook meestal met de servicebeurten, laat de monteur de noodzakelijke dingen dan maar opknappen.
+1
sorry
Quote Reactie van @janv:
n elk uur onderhoud wat ik zelf doe verdien ik 114 euro!

maw hoe meer onderhoud eraan, hoe meer je verdiend....
+2
ruud
@jan w Nog erg duur vgl. met de rode tarieven.€ 55,- /uur en € 61,- voorrijkosten.
brabo
Quote Reactie van @jan w:
3 x service a 7 uur

7 uur voor een service beurtje? wat moeten ze dan allemaal wel niet doen?
Jos1980
Hier onvolledige eigenlijk alleen in de groep met een linkse en een rechtse robot. Sommige koeien met goede uiers worden in de ene robot altijd goed gemolken en de andere dan niet of andersom. Ik geloof niet dat het aan 1 robot ligt maar meer aan het spiegelen. Hier hebben ze de update instellingen wel terug gezet naar oud na enkele dagen monitoren. Ons viel op dat het wel beter ging na opstallen. Regelmatiger melkinterval en minder piekbelasting bij robots. Wij hebben trouwens nog Delpro 3.7 ik had pas bij collega weekend robots gedaan. Ook links en rechts op delpro 4.2? Of zo. Liep als de brandweer veel sneller en beter aansluiten als bij ons. Maar hoe dat kwam weet ik ook niet anders zou ik het bij ons ook meteen aanpassen
robotboertje
Heeft iemand al iets gehoord over de Monobox van GEA? Als ik de reclame advertenties moet geloven is het helemaal het einde...Heb alleen nog niemand gehoord die er langere tijd zelf goed mee melkt..
Jos1980
Maar komen de problemen dan ook voor bij dedrijven met alleen linkse of alleen rechtse robots. Volgens mij zit daar een probleem bij delaval.
avondrood
Ik kan me er in vinden met het aansluiten. hier een linkse en rechtse. Dit is op dit moment het grootste punt. Bij de gebruikersdag vorige week hebben ze tips gegeven maar een structurele oplossing moet je toch bj delaval wezen lijkt me. En een anderpunt die ter sprake kwam is het verknoeien van de brokken in de robot. Al diverse malen aangekaart. Instellingen al aangepast maar helaas. koeien lepelen het over de rand. We waren niet de enige. Is er een veehouder die een mooie degelijke oplossing heeft? . Graag dan tips doorsturen.
Jos1980
@avondrood

Die brokkenbakken zijn gewoon niet goed ontworpen en dat weten ze zelf ook. Als ik bij delaval werkte zou ik ook inventariseren waarom bij de ene boer wel goed en de andere niet. Software versies in combinatie met bvv? De Laval tank? Krachtvoerboxen? Smartgates? E.d.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Jos1980:
inventariseren waarom bij de ene boer wel goed en de andere niet

Kwestie van een student alle info in een excelbestandje laten goochelen en kijken wat er uit rolt. Neem aan dat dat al lang en breed gedaan is.
de hoef
@Jos1980 wat een gelul
die dingen werken zo goed dat wij er zelfs mee kunnen werken
en ja we hebben heus wel is problemen
danielle-hekman
@de hoef misschien dat t bij jou beter loopt..maar hier iets zoals verwacht..verkocht...en sommige mensen stellen minder hoge eisen. Wij zien ook zeker betere resultaten bij anderen...moet hier ook kunnen.
de hoef
@danielle-hekman klopt ze hoeven hier alleen maar te melken ,en als we meer dan drie missers hebben per robot dan maken we met schrapper het glas effe schoon
+1
kaas
@de hoef als je onthard water gebruikt dan komt er eigenlijk geen kalk op het glas van de camera
danielle-hekman
@de hoef als alles zo simpel was...
+3
de hoef
Quote Reactie van @danielle-hekman:
als alles zo simpel was...

heb nog wel stage plaats ,hier word je vanzelf simpel
hans1980
de hoef
@hans1980 denk het niet hans
danielle-hekman
@hans1980 verkocht??
lek10
Zijn er al mensen die ervaring hebben met de baseline update?
jan w
@lek10
Kan het nog niet zeggen, zit er bij ons sinds gisteren op. De berichten zijn veelal positief, voorla het smartpulsation systeem die erop zit. Er wordt wel aangegeven dat bij diegene met 1 robot en deze "vol" hebben , dit het meeste scheelt. Uit de praktijk hoor je berichten dat de melktijd met gem. een halve minuut afneemt. Dus ook minder belasting op de speen.
En als je de robot vol hebt, kun je 3 koeien meer melken.
We wachten af.
robotboertje
@jan w brengen ze daar bij DeLaval nog kosten voor in rekening?
jan w
@robotboertje
Bij normale update's niet. dit is een grotere update. De "oudere" software werkt niet meer op windows 10. Als nu de pc crashed en je moet een nieuwe pc, dan ga je over naar windows 10 en dan heb je dus de neiuwe software voor nodig en aanpassingen aan de robot, zodat die ook weer sneller wordt. Koop je het vooraf dan krijg je een gereduceerd tarief voor de software.
Maar zo heeft onze 10 jaar oude botje wel het zelfde in zich dan de buurman die afgelopen dinsdag met een nieuwe is opgestart.
En zo heeft ieder merk zijn ding.
meelezer10
Quote Reactie van @jan w:
Als nu de pc crashed en je moet een nieuwe pc, dan ga je over naar windows 10

nee hoor hier hebben ze gewoon een nieuwe pc met windows 8.1
Jos1980
@jan w
Hier is het spul 3,5 jaar oud en de pc 1 jaar. Voel me nogal gedekt door deze zogenaamde aanbieding. Door dit soort kutgeintjes wordt robot melken duur. Vraag me dan ook af of ik er zoveel op vooruit ga voor 2200 EUR voor 3 robots. En wanneer is het volgende. Delpro 3.7 is volgens mij maar amper 5 jaar oud en dut willen ze eigenlijk al nier meer verder ontwikkelen.
jan w
@Jos1980
Een van de aanpassingen is het smart-pulsation systeem. Het programma zoek uit voor de koe wat de best gewenste zuig-rustslagverhouding is, waarbij de koe het snelste wordt gemolken.
Ze zeggen dat het gem. een halve minuut scheelt . Bij 1 robot die je vol hebt, kun je dan 3 koeien meer melken. Diegene die meerdere botjes hebben , hebben deze vaak niet helemaal zo vol zitten.
lek10
@jan w en hoeveel scheelt het bij jou in de praktijk?
jan w
@lek10
Scheelt mij nu eigenlijk nog te weinig. kom nog niet echt onder de 7.00 minuten uit.
Moet er nog eens met de gavel door heen. Heb er nog een aantal bij die voor het melken niet bij een robot passen. Heb er eentje tussen lopen met een prestatieindex van 1.
Moet er toch nog een paar kwijt.
lek10
@jan w dus software update heeft weinig zin gehad? Of zie je wel verbeteringen?
lek10
@jan w hoe bevalt het ?
jan w
@lek10
Als het goed is krijgen we ook nog training om het programma nog beter te leren kennen.
Het lijkt erop dat het allemaal wel soepeler loopt. We hebben de laatste paar weken er een stuk of 10 nieuwmelkte koeien erbij gekregen en dan krijg je de daarbij behorende spoelingen die ook tijd kosten. Dus als daar weer wat regelmaat in komt, verwacht ik wel dat de tijd naar beneden gaat. Heb er wel een goed gevoel bij. melken er nu 69 .
In het begin was het wel heel erg wennen aan de slag van pulsatoren , die in verschillende regelmaat kloppen.
jan w
Quote Reactie van @lek10:
@jan w hoe bevalt het ?

Vandaag het een en ander op een rijtje gezet. We hebben de laatste maand vergeleken met de laatste maand voor de update. Qua tijd per melkbeurt zijn we eigenlijk niet veel gezakt. maar de melkstroom per minuut is wel met 0.13 kg. gestegen. We zijn ruim 60 liter per dag in melk gestegen en daar heeft de robot 47 minuten minder tijd voor nodig dan voor de update. Dus het scheelt toch wel.
J.v.G
@jan w Dan heb je dus nu minder melkingen met meer melk per koe per dag dat is dan weer niet logisch. Melksnelheid wisselt hier ook nog wel is zonder dat ik er een verklaring voor heb.
jan w
@J.v.G
Ook een liter melk per koe per dag meer.
meelezer10
Quote Reactie van @jan w:
liter melk per koe per dag

Wat is het verschil in liters per melking? Als je van bv 11 naar 12 liter per melking gaat heb je het zelfde effect op de melkstroom en robottijd die jij hierboven vermeldt.
verwijderd
hans1980
@Nick83
Doet ie ook al niet goed?
Nameless
Met de opstart begonnen we met Delpro 4,5, wat een verschrikkelijk drama was dit,nu melken we een aantal maanden met Delpro 5.1 naar volle tevredenheid!

(klik om te vergroten)

meelezer10
@Nameless Beste leo u hebt gezonde koeien met een hoge productie. Enkele dingen die mij opvielen zijn de weinig reinigingen en spoelingen. In 1 maand heeft u 34 keer gereinigt en nauwlijks gespoeld. Hoe doet u dat met een peniciline koe?
Daarnaast viel mij op dat vms 2 gemiddeld 15 keer per dag spenen niet gevonden heeft. Ik kan dit niet plaatsen bij mij staat hier nul.
Nameless
@meelezer10 We hebben eigenlijk weinig tot geen penceline koeien,momenteel 1 onder behandeling..en daarna volgt een korte spoeling.Ik heb eigenlijk geen idee..de lijst met onkompleet zijn geen 15 koeien dus ik weet niet hoe hij dit getal verzint?
Frits1
@Nameless kan je overzicht niet zo goed lezen, maar staat de tijd per melkbeurt op 7.50? Daar wordt ik dan niet heel blij van. Als het lekker loopt moet die 7 minuten zijn of liefst er net onder.
Heb zelf nog delpro 3.7 laat dat voorlopig dan maar zo denk ik.
Nameless
@Frits1 Ja dat klopt idd,alleen ben ik een jaar geleden begonnen op een leeg bedrijf,hebben koeien van 3 verschillende bedrijven gehad,waar dus ook een aantal taaie koeien bij zitten...ons eigen jongvee komt er in september aan dus dan kunnen we wat harder gaan selecteren op melksnelheid.Denk wel dat de smart pulsatie een erg positief effect heeft op de uiergezondheid.
jan w
@Nameless
Ik weet niet of ik het goed heb gezien, maar ik zie wel een melkstroom van 1.74 per minuut??
Daan zou die tijd toch ook minder moeten zijn.
Nameless
@jan w Ja klopt, maar ze komen bij robot 1 met 15,4 en robot 2 14,17kg binnen. Zie wel met hoe meer melk ze binnen komen hoe hoger de melkflow is. Heb geen idd waar het hem dan in kan zitten?Wel is me prestatie index aan robot 2 wat aan de lagen kant maar dat komt omdat er eigenlijk 3 koeien bij lopen die niet helemaal geschikt zijn, Robot 1 zit op 126 en robot 2 op 100.Waar zitten jullie op gemiddeld?
verwijderd
Frans1
Quote Reactie van @Nick83:
dan heb je dr wa meer bij met slappe uiers en dat gaat gepaard met meer mislukkingen.

Als het daar aan ligt kun je dan niet instellen dat de koe pas na 12 uur of of voor mijn part nog langer pas gemolken wordt? Kost toch veel teveel tijd als een robot onder een oudmelkte koe zit te prutsen die die toch niet aan kan sluiten?
verwijderd
pieter p
@Nick83 Kan je met een gewone pc draaien met een delaval. Hier zeggen voor de lely dat er een workstation pc op moet omdat een gewone pc het niet lang volhoud met 24 uur per dag aanstaan.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @pieter p:
omdat een gewone pc het niet lang volhoud met 24 uur per dag aanstaan.

Wat is niet lang? Hier draait het camerabeveiligingsysteem op de harde schijf van de pc en gaat deze dus al jaren niet uit, uitgezonderd opnieuw opstarten na een software-update na. Verkoopt Lely toevallig van die 'workstation' pc's?
pieter p
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
Verkoopt Lely toevallig van die 'workstation' pc's?
Ja die verkopen ze toevallig ooknog zelf, het is bij ons een HP dus die kun je ook wel in de gewone handel kopen.
Een boer een eindje verder op heeft deze workstation vervangen maar was bij een internetkoop net zo duur uit als bij lely, en lely zet de T4C er ook nog op.
Maar je komt al snel op 1200 a 1300€

Maar hier in Frankrijk zijn update's bij het onderhouds contract in(Lely)
zwier
@pieter p Heb een paar jaar geleden een nieuwe computer gekocht voor T4C lely gewoon bij bedrijfje uit de buurt, heeft het toen ook overgezet, niks geen bijzonders gekocht.
Jos1980
@Nick83
Zijn toch wel voorgeptogrammeerde pc s. En die zijn er niet meer met Windows 7. Je krijgt het niet op een gewone pc geïnstalleerd. Heeft onze dealer ook geprobeerd. En voor het prijsverschil kun je het best proberen. Je wordt nu alleen voor het blok gezet. Nu update kost 2200 en straks als pc kapot is 800 EUR meer en dat is dan ex de pc
jan w
@Jos1980
In principe is het niks anders dan een "gewone" PC. Zou ook op een "normale" pc moeten kunnen draaien. Er zit alleen ook nog een compoort op en dat zie je bij de standaard pc's niet meer. Verder zijn de omstandigheden waar de pc's draaien lang niet altijd optimaal ( stallucht ).
Heb ook al meerdere oudere pc's versleten in de stal. Dit gaat een poosje goed, maar voor de meesten is het geen lang leven beschoren als ze in de stal komen te staan. Ammoniak-lucht is niet te best voor die dingen.
amor
Iemand ook ervaring met m2erlin van fullwood?
kokemelker
@amor melk nu 1,5 jaar met m2 van fullwood wat wil je weten
amor
@kokemelker hoe bevalt het en hoe hoog zijn de onderhoudskosten?
+1
kokemelker
@amor Prima tot nu toe en lees hier met verbazing hoe jullie behandeld worden bij de laval. Als er hier iets is wordt het zeer snel opgelost. Aansluiten gaat ook zeer mooi en snel . Ik heb bewust geen onderhoudscontract en dat was bij de rode leverancier onbespreekbaar.
Ben nu per beurt aan onderhoud voor 2 robots ongeveer 1000 euro (incl btw) per 4 maand kwijt . Help dan zelf mee en de monteur is ongeveer 6 uur bezig. Dit is wel zonder de tepelvoeringen en reinigingsmiddel
Zit rond de 2.40 liter melksnelheid.
jan w
@kokemelker
Het is maar hoe je het bekijkt. Ik vind het zelf niet dat we niet goed behandeld worden door Delaval. Dat zit hem trouwens ook wel in de dealers hier in de buurt en vooral de monteurs.
Mijn robot is nu na de update op zich weer in dezelfde conditie als dat ik nu een nieuwe zou hebben. Kan er zo naast mijn 10 jaar oude robot zo een nieuwe bij zetten en dat geeft geen problemen. Een ander merk komt iedere paar jaar met een nieuw type en dat past dan weer niet bij elkaar. Als je dan een paar nieuwe moet kopen , ben je ook weer een paar cent kwijt.
Dit is nu in die 10 jaar de 2e grote update die we hebben meegemaakt. Er moest nu een SSD kaart in de robot ( snelheid ) en de update van de software € 450.00.
hans1980
@kokemelker
Zonder contract?gaan dan niet de uurtarieven omhoog bij storing ?
Valtrapowerr
Inruilen voor een rode 😃
verwijderd
meelezer10
Quote Reactie van @Nick83:
Draait al ruim 5 jaar vlekkeloos

Daar droomt delaval van dat hij dat hier ook doet.
Blauwe boer
@Namelass Ik ben wel erg benieuwd wat die delpro 5.1 te bieden heeft, ben ook met 4.5 opgestart en zie de robots niet presteren zoals ze het bij andere boeren met 3.7 erop deden. Verwisselen spenen, spenen niet gevonden, bekers afduwen door arm met aansluiten, niet hetgeen wat ik ervan had verwacht. Enkel met veel onvolledige koeien terug te halen en opnieuw in te regelen of handmatig aan te sluiten zijn de problemen een beetje onder controle te houden. Mij hebben ze verteld dat de 5.1 alleen in combinatie is met BCC-camera, is dit zo?
hans1980
@Blauwe boer
BCC is dat nieuw type camera voor VMS ?
jan w
@hans1980
Moet dat geen BCS zijn
Sinds vorige week dinsdag werken wij met de monobox van Gea. Tot nu toe alleen maar lof over de manier van aansluiten en snelheid.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkrobot , delaval en robot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
123
DEELNEMERS
42
WEERGAVES
4.755
TREFWOORDEN