Uw melkkwaliteit en koegezondheid verbeteren?

Het is algemeen bekend dat Mastitis geld kost, om de huidige situatie te verbeteren is ons gevraagd om een product te ontwikkelen. Daarom vragen we uw melkveehouders en geïnteresseerde om uw expertise! Momenteel zitten wij in de eindfase maar zijn er nog enkele onbeantwoorde vragen, wij hopen immers iets te ontwikkelen wat in de praktijk bruikbaar is. Het huidige idee is om een product te ontwikkelen dat gebruikt kan worden om (sub)klinische mastitis te detecteren aan de hand van een verhoogd celgetal. Een snelle behandeling kan grotere problemen in de kiem te smoren, dit leidt tot een verhoogde diergezondheid en een betere kwaliteit van de melk. In het bedachte product kunt u binnen 30 seconde een koe controleren, het product kost +-25 cent per koe.

Onze vraag aan u is of er interesse is in een dergelijk product en wat u graag ziet dat het product kan/doet?

Deel dit topic

Reacties

Herbert
Als je met een paar druppels zeep van 2 euro per fles het ook kan controleren, ga ik geen 25 cent per behandeling betalen 😅

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , mastitis , diergezondheid , melkveehouders en celgetal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
597