Illustratie van: JohnDeerenr1

Delta Bookem Danno nieuwe absolute topper bij de indexdraai

Delta Bookem Danno (Bookem x Bolton) voert de nieuwe stierenlijst met dochtergeteste stieren met afstand aan (NVI: 357 punten). Hij blinkt uit in productie én exterieur en lijkt vooralsnog in de melksnelheid met een fokwaarde van 90 zijn enige zwakke punt te hebben. De grootste verliezer van de draai is de als jonge stier al veel gebruikte De-Su 11236 Balisto (Bookem x Watson). Hij verloor 76 NVI-punten.

Deel dit topic

Reacties

pieko
Danno, melksnelheid 90. moet je in de toekomst wel even eerder beginnen om op tijd klaar te zijn.
+1
arjankok
@pieko het scheelt dat ze elk jaar minder gaan geven , alleen maar vroegrijpe genen in de pedegry , vroegrijp vroegrot en geschikt voor boeren die graag veel geld rondpompen zonder veel over te houden
bella
De sneeuwvlokjes(ciderman,snowfever,snow ball) beginnen ook te vallen.
arjankok
@bella het zijn ook achterhaalde genen in het huidige fosfaat tijdperk
cjw73
Och heeft crv zijn topper weer wat punten bij gegeven.
+2
Cornelis
@cjw73 Is toch een geweldige stier. Wij willen allemaal veel en lang melken, deze vader vererft dochters die dit helemaal waar gaat maken met een melksnelheid van 90.
cjw73
@Cornelis dat wordt echt geduld is een schone zaak tijdens het melken.
Mag wel een slaapbank in de melkput.
J.v.G
@Cornelis @ voordelige manier om de robot na korting weer vol te krijgen
mlkvhoudr
1 heb ik er aangehouden vond ze als kalfjes ielig en niet goed op benen staan. Mag graag zien dat ze gelijk stevig staan

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's topper , melkvee , stier en stieren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1.375
TREFWOORDEN