Illustratie van: JohnDeerenr1

CRV presenteert vijf dochtergroepen op Agriflanders

De meeste Nederlandse zullen er een stukje voor moeten rijden, maar CRV presenteert op donderdag 12 januari dochtergroepen van vijf stieren op de Agriflanders in het Belgische Gent. Stellando en G-Force gaan op herhaling, Danno, Colorado en Deputy debuteren. Daarnaast toont de organisatie een vijftal ‘genetische topkoeien’.

Deel dit topic

Reacties

+2
arjankok
. Daarnaast toont de organisatie een vijftal ‘genetische topkoeien’.
de bedoeling is veehouders het nut laten inzien van het testen van alle dieren op genomics!

goed als dat dan het argument moet zijn voor alles testen ! heb ik medelijden met ieder die daar intrapt !
crv wil gewoon over de rug van de boer veel meer data in het genomics circus omdat de betrouwbaarheid van de uitslagen anders naar het nulpunt zakt !
als je ziet dat de nieuwste proefstiertjes die aangekocht/ gefokt worden soms pas 3 generaties verder een bewezen vader hebben , neemt het risico op een crash van de toppers nogal toe
pieko
Deputy is wel een interessante stier voor ons bedrijf, zeer hoog eiwit met hoog vet en laag ureum, maar een reis naar Belgie ga ik voor dit dochtergroepje niet maken. Ik vraag me wel eens af of hoge gehalten en laag ureum in de kringloopwijzer ook positief uitvallen. Als we fosfortair naar de 170kg N gaan denk ik dat hoge % wel positief uitvallen.
En Jan is Hobbyboer, jij vindt het ver beneden jouw niveau, denk ik.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , crv en stieren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
336
TREFWOORDEN