Ruim 30 procent ervaart meer stress na overschakeling naar melkrobot

Melkveehouders die omschakelden van een conventioneel melksysteem naar een melkrobot, ervoeren in 32 procent van de gevallen meer stress dan voorheen. Daar tegenover ervoer 48 procent de melkrobot als stressverminderend. De rest van de veehouders vond het stressverschil te verwaarlozen.

Deel dit topic

Reacties

+3
weideboer
De robot pas meestal eerder bij de koe dan de boer bij de robot. Je bent er geschikt voor of niet. Puur persoonsgebonden of een robot een succesverhaal is of niet
+4
brabo
Lekker suggestieve titel boven artikel.
Beter titel zou zijn: Minder stress na omschakelen op melkrobot.
want dat blijkt toch wel uit het onderzoekje
+2
paul1
@brabo misschien ervaar je de stress pas als je onderhoudsrekening krijgt, of een storing.
arjankok
@paul1 heb zelf grote melkstal, maar had ook flink stres toen rekening van 2e onderhoudsbeurt binnen kwam
Greetje
@paul1 Daar wen je ook wel weer aan. Hier kosten de 2 robots na 7 jaar melken gemiddeld 13000 per jaar aan onderhoud, incl. compressor, exl/ btw. Select onderhoudscontract, meeste storingen kunnen we zelf en snel oplossen. Mooier kan ik dat niet maken.

Verder bevalt het ons supergoed, koeien komen er graag in, uiergezondheid is goed, koeien zijn zeer relaxt en gezond en wijzelf gelukkig ook.
brabo
@paul1 dan zal ik wel niet veel stress krijgen 😄
Freriks
@brabo denk dat het komt door meer vrije tijd. Kunnen boeren niet tegen 😉
Greetje
@Freriks Dat is zeker waar! Wanneer je 't niet leuk vindt om met je gezin te gaan zwemmen, of eind van de middag een pilsje te gaan pakken, heb je de smoes van moeten melken niet meer.
Erco
@brabo NOG minder stress? Hellup! 😉😂
paul1
@Greetje pilsje pakken kan ook best tijdens het melken. 😄

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , melkrobot , veehouders en melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1.348