Wij zijn met steeds minder, wees zuinig op ons!

Dat was de kreet die vrijdagochtend op een spandoek bij het Brabantse provinciehuis hing. Ongeveer honderd jonge boeren verschenen daar, omdat ze de nieuwe, stikstof reducerende maatregelen vanuit de provincie te gortig vinden. „Wij boeren willen best meedenken met de wetgever, maar dan moet die wetgever wel redelijke eisen stellen”, aldus Lins Keijzers, voorzitter van het Brabantse AJK.

Deel dit topic

Reacties

+5
Roverheid
Meedenken??? Zal ze rekening sturen van hoeveel zuurstof me gewassen dit jaar geproduceerd hebben en de rekening van co2 die daarmee uit de lucht is gehaald.
Stelletjes sukkels van boeren zijn enigste sector die in mijn ogen klimaatneutraal produceren, gaan ze nog bekijken hoe ze provincie tegemoet kunnen komen. Alles moet bedrijfsspecifiek ingevuld worden en emmissie doen we op leeftijd van stal. Emissie zegt meer over voeding dan je roostervloer. Meter schuim op de mest of geen schuim zegt mij al genoeg. Hoef ik echt niet te meten!
boerkuh
@Roverheid
Jij snapt het!
+2
George
Quote Reactie van @boerkuh:
Jij snapt het!

Nondedju en in een ander topic heb ik geschreven dat hij het niet snapt. 😄
+2
weideboer
Misschien een hele domme vraag aan de Brabantse prikkers hier, hoe komt het dat de brabantse politieke stemming zo is zoals het nu is. Dat komt niet zomaar uit de lucht vallen, lijkt wel een veenbrand die nu boven komt en nu ook direct als een tornado om zich heen slaat.
adriaan33
@weideboer kvp invloed in cda is weggeëbd
+1
diezel
Quote Reactie van @weideboer:
Dat komt niet zomaar uit de lucht vallen, lijkt wel een veenbrand die nu boven komt en nu ook direct als een tornado om zich heen slaat.

Het sterke "lijntje" is stuk....... ( katholieke kerk-boeren-standsorganisatie-agri-business-politiek)
Langdurige machtspolitiek maakte hier provinciaal echter ook veel vijanden. En als die eenmaal hun kans zien en krijgen .....
Maar zie je de overeenkomsten landelijk bij bv. dit fosfaat-debat?
Zijn er nog directe lijntjes van LTO/Rabo/RFC naar hogere politieke machten? Wordt er nog naar ze geluisterd? Verrek, precies hetzelfde patroon. 😞
paul1
@diezel nu is er ook machtspolitiek, alleen net de andere kant op
diezel
Quote Reactie van @paul1:
nu is er ook machtspolitiek, alleen net de andere kant op

Heb deze week nogal wat uurtjes dat fosfaat-debat gevolgd. Zodoende die landbouwwoordvoeders ook eens live (bezig) gezien. Man-man-man. Wat een treurnis.
puntertje
@weideboer En de oplossing ligt volgens de Brabo boeren in veel kritiek op de politiek terwijl ze zich er niet bewust van zijn dat ze met hun bedrijfsvoering hun eigen tegenstanders zelf in het zadel hebben geholpen. Ik hoor Hans H ook al niet meer, die zal al wel op de trekker zitten.
adriaan33
@puntertje denk eerder surprise maken....
Roverheid
@weideboer @puntertje praten jullie over jezelf? Aangezien jullie op dit forum zelf ook zitten en een mening uitten. Volgens mij is een forum daarvoor uitgevonden. Een mening kan als kritiek opgevat worden.
Als beleid doelstelling heeft boeren met kosten opzadelen en daarvoor niks tegenover staat, ja dan heb ik kritiek erop.
Bij meer water in put geeft ook minder uitstoot. Als we toch moeten scheiden, maakt dat water ook nix uit.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , stikstof , jonge boeren en ajk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1.743