Illustratie van: Truckfan Nieuwsposter

Van Drie en Gilde overwegen overname Vion

Een groep investeerders, waaronder kalverslachterij Van Drie en Gilde Buy Out Partners, onderzoekt de mogelijkheid om Vion geheel of gedeeltelijk over te nemen.

Deel dit topic

Reacties

Dek1936
Schoenmaker blij bij je leest
+1
diezel
@Dek1936
Tsja, als ze de toko op hun knieën aan komen bieden. En je hebt de kalvermarkt al in handen. Dat smaakt vast naar meer....
cjw73
@diezel lijkt mij geen goeie zaak als van drie overal de poot tussen heeft.
Coen
@diezel , het zou wat kunnen worden onder de voorwaarde:
. niet voor een euro overnemen, maar nog met geld (vanuit herstructurering Varkenshouderij) toe van Rabobank en ZLTO
. al die zuidelijke bestuurders + een hoop duur betaald personeel eruit
en dan pas is de kans van slagen voor Van3 maximaal 😄
+1
Pluto
Op de verzamelplaatsen van vion lopen alleen medewerkers die bij Van Drie in dienst zijn!.
+9
JanCees
Iedereen die loopt schelden op de VanDrieGroup zou misschien eens in Nieuw Zeeland of the USA en andere landen moeten gaan kijken wat er daar met kalfjes gebeurt en wat ze opbrengen.
Wees blij dat er een ketenspeler is in de kalverhouderij.
Of anders probeer het eens een jaartje of vier zonder.
m uut m
@JanCees
Een goede reden voor VanDrieGroup om niet met VION is zee te gaan.
Ik moet er niet aan denken wat er gebeurt als VanDrieGroup omvalt.
Jannus
Quote Reactie van @JanCees:
Of anders probeer het eens een jaartje of vier zonder.

Verwacht dat je net als met de geitensector je toe gaat betalen om je kalveren af te zetten
-Jan-
@Jannus Deze week willen ze bij de 3 allen stiertjes van goed gewicht,de rest mag je houden
+1
gerrie-hul
@JanCees Dat kan wel zo zijn maar wat denk je van al die importen uit landen niet ziektevrij zijn En hoe denk je over de kalveren die te ligt zijn en worden afgemaakt Hoe wil je Nederland ziekte vrij krijgen Denk maar terug aan 2001 Ik sprak onlangs een grote mester die 50 procent van zijn kalveren dood zag gaan aan salmonella Allemaal import kalveren Hoe wil je zo ibr en bvd vrij worden Je zult maar als melkveehouder tussen de mesters zitten Ik dacht dat dit een punt om eerst aan te denken met al die importen
JanCees
@gerrie-hul kalverimport is inderdaad een risico dat realiseer ik me ook goed en heb daar samen met Wouter van der Weijden het nodige over geschreven en gepuliceerd.
Daartegenover staat dat de VanDrieGroup absoluut van meerwaarde is voor de melkveehouderij door de verwaarding van de kalfjes die niet op het melkveebedrijf blijven en natuurlijk zetten ze ook het nodige aan melk/weipoeder om.
Dus naast het hele positieve effect ook een risico. De vraag is kun je de risico's beperken en het positieve behouden.
puntertje
Quote Reactie van @JanCees:
Wees blij dat er een ketenspeler is in de kalverhouderij.

Kan me herinneren dat jij ooit uiterst kritisch was op de import van 850.000 nuka's per jaar, hoe heeft Henri Swinkels je zo gepaaid?
+1
JanCees
@puntertje Henny Swinkels heeft mij niet gepaaid maar is iemand die ik de afgelopen 20 jaar meer dan heb leren respecteren hoe mede hij binnen de VanDrieGroup van een sector die bekend stond van hormoonschandalen en dierenwelzijnellende een sector aan het bouwen is die zijn moeilijke vraagstukken niet uit de weg gaat maar ze gedegen aanpakt en oplost.
Het venster waardoor je terugblikt en waardoor je naar de toekomst kijkt zijn aan de smalle kant daardoor mis je het overzicht.

Naast dit alles is Henny Swinkels een vriend die ik hoog heb.
+1
Waarom is NL niet IBR vrij, dan kan van Drie niet onbeperkt kalveren importeren. Geheel west europa is druk met IBR bestrijding behalve NL. Dus exporteren wordt ook alleen maar moeilijker of met meer kosten dieren moeten eerst een maand in quarantaine voordat ze NL verlaten kunnen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , vion en overname geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
1.742
TREFWOORDEN