Live updates

Kaweco KW 25-27

Meedoen aan trekker trek / Tractorpulling. Standaard klasse. Wat voor Trekker / Tractor? Beginner/Advies.

Hoi, Als ik zo rond kijk op verschillende evenementen en zie de tractors staan die uitgevoerd zijn voor de trekker trek begint het toch wel een beetje te kriebelen en als je het geluid dan ook nog hoort! En als een paar vrienden ook al meedoen... Ik ben beginner ( Nog nooit trekker trek gereden ) Ik heb al verschillende topics gezien en gelezen. hier kom ik nog niet aan uit. Hier gaat het dan al meer naar de 11 ton met de 1455xl oid. Ik heb een paar vragen hierover: - Wat voor tractor zijn standaard al goed gebouwd voor de trekkertrek. (het liefst houdt ik hem zo standaard mogelijk, ook ivm slijtage enz.) Ik weet dat er altijd wel iets kapot kan gaan. Maar welke tractors gaat bijvoorbeeld niet veel aan kapot als ze standaard zijn? - Ik zat zelf te denken aan de 2,5, 3,5 , 4,5 Ton standaard? Of iemand een beter iedee / Advies ? - Waar moet ik zowel rekening mee houden als ik op zoek ga naar een trekker? - Stel dat er iets kapot gaat wat zijn dan de types die je vooral niet of wel moet pakken? - De standaard klasse betekent toch dat en niks aan verbouwd mag worden? Budget ligt er een beetje aan wat het is.Ik wil er geen ( Niet ) 7 a 8000 aan uitgeven... Ik hoop dat jullie mee zouden kunnen denken! Ik hoor het graag!

Claas Arion 550

Livestream: Commissiedebat Mestbeleid

Agenda: https://www.tweedekamer.nl/debat_en_vergadering/commissievergaderingen/details?id=2024A02787 - Voortgang en voortzetting versterkte handhavingsstrategie mest - Reactie op verzoek commissie over het bericht van de NOS 'Notulen Timmermans: Adema wist dat mestuitzondering boeren zou stoppen' -Voortgang Bestuursovereenkomst Nitraat in Grondwaterbeschermingsgebieden -Jaarlijkse rapportages mestbeleid -Reactie op verzoek commissie over de brief inzake regels over 'oogsten en zaaien' - Voortgang van enkele onderwerpen van het mestbeleid -Publicatie CBS Monitor fosfaat- en stikstofexcretie in dierlijke mest - tweede kwartaal 2023 - Uitstel verplichte inzaaidatum van 1 oktober voor een vanggewas na maïs voor het groeiseizoen 2023 - Uitvoering van de motie van de leden Van der Plas en Bisschop over het twee weken opschuiven van de deadline voor inzaai van vanggewassen bij consumptieaardappelen op zand- en lössgrond (Kamerstuk 33037-504) - Stand van zaken derogatiecontroles 2023 en bufferstroken - Publicaties oneigenlijk grondgebruik GLB - Diverse onderwerpen mestbeleid - Voortgang implementatie derogatiebeschikking mest en implementatie nutriënten-verontreinigde gebieden - Mestproductieplafonds en de derogatiebeschikking - Publicatie CBS Monitor fosfaat- en stikstofexcretie in dierlijke mest - derde kwartaal 2023 - Voortzetting Vrijstellingsregeling bovengronds aanwenden runderdrijfmest - Publicatie CBS Monitor fosfaat- en stikstofexcretie in dierlijke mest - vierde kwartaal 2023 - Ontwikkelingen mestmarkt - Publicatie rapport over Fertilizing Products Regulation in relatie tot Bijlage AA Openbaarmaking correspondentie omtrent derogatie - Reactie op de motie van het lid Vedder c.s. inzake derogatievrije zones rondom Natura 2000-gebieden (Kamerstuk 36410-XIV-57) - Beantwoording vragen commissie over de mestcrisis (Kamerstuk 33037-523) - Rapport 'Verlies van derogatie en mestafzetkosten melkveehouderij' - Bijdrage zuivelpartijen en banken i.r.t. plan van aanpak mestmarkt - Reactie op verzoek commissie over het artikel van het Financieel Dagblad (FD) met betrekking tot de pilot mineralenconcentraat - Implementatie RENURE - Crisisplan mestmarkt landbouwpartijen Live en terugkijken: https://www.tweedekamer.nl/debat_en_vergadering/commissievergaderingen/details?id=2024A02787

Flevoland - Flevolandse boeren dreigen met mestoverschotten te komen zitten

"Het gaat gewoon niet lukken om alle mest in Nederland kwijt te kunnen", zegt melkveehouder Johan Dekker uit Zeewolde. Hij ziet dat boeren met de handen in het haar zitten omdat er geen duidelijkheid is over het mestbeleid, waar de Tweede Kamer deze week over debatteert. Nederland had jarenlang een uitzonderingspositie waardoor boeren meer mest mochten uitrijden dan in de rest van Europa. Die uitzondering, de zogeheten derogatie, valt komende jaren weg. Boeren in Flevoland dreigen daardoor met grote mestoverschotten te komen zitten. Boeren mochten in de uitzonderingspositie 250 kilo dierlijke mest per hectare uitrijden op het land, vanaf 2026 is dat nog maar 170 kilo. En daarmee stapelen de problemen voor de boeren zich op. Minder mest uitrijden betekent namelijk mest overhouden dat ergens naartoe moet. Dit leidt vervolgens weer tot financiële problemen bij de boeren. De Europese Unie vindt dat Nederland onvoldoende doet om de waterkwaliteit te beschermen en daarom raakt Nederland de uitzonderingspositie kwijt. Onderzoeker Pieter de Wolf van de Boerderij van de toekomst in Lelystad vertelt dat Nederland daarmee wordt gestraft door een politieke keuze. "Maar daarmee zie je dat je daarmee de waterkwaliteitsdoelen in feite nog minder goed gaat halen", zegt De Wolf Want als de boeren nu meer kunstmest gaan gebruiken, druist dat weer in tegen de klimaatdoelen, "Het is niet uit te leggen dat je stikstof van je eigen bedrijf afvoert en vervolgens dat weer als kunstmest terug moet kopen", zegt melkveehouder Dekker daarover.