John Deere Onderdelen van 930triplemaaier

John Deere Onderdelen

930triplemaaier
Foto van een John Deere aftakasstomp oud versus nieuw
Er zat ongeveer 3mm speling op de verwisselbare stomp en als er dan een zware groothoek aan hangt gaat je dat door merg en been vanwege de speling. Als je goed kijkt kun je zien dat de spiebanen in de midden een heel eind weg gesleten zijn

Reacties

Fendttrisixfan
Hebben jullie de 2 verschillende kanten nodig van de stomp? Of wat is de reden dat jullie zo een stomp monteren?
930triplemaaier
@Fendttrisixfan dit is bij mijn weten standaard john deere deze komt van een 6920
wij gebruiken alleen de 6 spiebanen (540)stomp. Voor de ladewagen die er achter hang is het eigelijk niet verkeerd om daar de dikke 21spiebanen (1000rpm) stomp te gebruiken. Ik zal de eerste niet zijn die een stomp af draaid voor de ladewagen
Fendttrisixfan
@930triplemaaier

Zijn ook te krijgen Me alleen 1 kant, en waarschijnlijk dus ook iets goedkoper
930triplemaaier
@Fendttrisixfan geeft de dubbele uitvoering geen extra steun doordat de stomp die je niet gebruikt precies in een gat valt?
Fendttrisixfan
@930triplemaaier
het is niet zo dat de stomp die je niet gebruikt precies aansluit in het gat, dus helpt niks als steun
GerbertXL
Ik heb het thuis ook 2 keer gehad, aangezien we de 6 spiebanen kant alleen gebruiken hebben we de stomp gewoon vastgelast.
930triplemaaier
@GerbertXL Is het wel een beetje te lassen dan? want die stompen zijn toch gehard?
en over wat voor trekker heb je het dan?
arjanvw
@GerbertXL is dan de kracht er niet uit?
mdoornekamp
Ik heb mijn stomp van de 6820 ook al preventief vervangen. Op den duur slipt ie over de splince die in de trekker zitten.
verwijderd
newholland6640
@mdoornekamp

En dan heb je de trekker van binnen ook kapot bedoel je?
930triplemaaier
@newholland6640 kan maar hoeft niet. beter wordt het er niet op
de volgende keer moet er bij de onze waarschijnlijk wel een nieuw binnenwerk in want de stomp was nog niet spelingsvrij maar wel een heel stuk minder en aangezien we nu de trekker niet konden missen alleen maar een nieuwe stomp
mdoornekamp
@newholland6640 alleen het achterste huis. Die kan er wel makkelijk af
930triplemaaier
@mdoornekamp ging met de oude stomp bij jou het getril niet door merg en been?
GerbertXL
Bij mij waren ze beide ietsje verder, ze stonden gewoon stil in de behuizing, als je op tijd bent kun je de stomp nog vervangen. In mijn geval moet je dan toch behuizing en stomp vervangen dus je hebt weinig te verliezen.
john deere 7810
Kwaaltje van john deere. levensduur is verschillend. bij een kromme/versleten aftakas of inderdaad met een zware groothoek er aan slijt het harder. maar kosten en tijd om te maken valt ook nog wel mee. +/- halve dag werk. En is inderdaad standaard zo. Je kunt de stomp zo omdraaien. 1 zegerring er voor weg te halen met een waterpomptang en klaar.
930triplemaaier
@john deere 7810 bij fendt zit de stomp met 6 m10 bouten op de as geschroefd dan heb je geen last van speling. Nadeel is dat het iets meer werk is als je van stomp moet wisselen maar vaak is dat?
john deere 7810
@930triplemaaier

lijkt me niet zo vaak. Fendt heeft dat inderdaad beter voor elkaar.

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot John Deere. Ook staan er nu al 147 foto's van de John Deere Onderdelen. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
PUNTEN
3
WEERGAVES
168
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE