Fiat 550 van Grasbaal

3 vliegen in een klap met innovatieve onkruidbestrijding

Grasbaal
Fiat 550 met opgebouwd onkruidbestrijding en bemestingsysteem, 3 vliegen in een klap.

Meer info: nannekooiman.nl/productcategorie/…

Reacties

Wimariete
Daar kun je het dit jaar nog wel eens heel druk mee krijgen met de te verwachten aardappel doorwas/opslag.
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @Wimariete:
met de te verwachten aardappel doorwas/opslag.

Daar kan je de Spotsprayer beter voor gebruiken: tractorfan.nl/topic/325523/

+2
caseboy
@Grasbaal dat mag ook wel dat de spot sprayer daar beter voor is gezien wat zo'n ding kost
+1
IHpower
In welke gewassen gaat deze ingezet worden?
+2
Grasbaal
@IHpower Deze gaat in de pioenen aan de slag
+1
Erco
@Grasbaal daar speelt geld minder n rol 😉
+1
Grasbaal
De gewasbescherming discussie gaat vooral om het plaatje en niet eens om de middelen die gebruikt worden. Met hulp van nieuwe techniek is blootstelling van een nevel (zelfs als die alleen maar veraf zichtbaar is) met bestrijdingsmiddelen voor omwonenden grotendeels te voorkomen. Die kant moet het op in de gewasbescherming van de toekomst

(klik om te vergroten)

Foto Schutterstock
+1
Grasbaal
Ook voor de bestrijding van ridderzuring zijn er nieuwe ontwikkelingen op de markt:

Quote:
Met minder chemische middelen effectiever ridderzuring bestrijden. Dat was de aanleiding voor Jan Dolfijn om te investeren in een getrokken machine die op basis van camerabeelden plaatsgewijs ridderzuring kan aanpakken.

Op de machine, de Allgau Rumbojet 880, zitten 88 nozzles en een camerasysteem dat 90 beelden per seconden kan verwerken. Het camerasysteem herkent de ridderzuringplant in alle groeistadia en bij herkenning volgt er een dosering via een van de spuitnozzles.
‘We starten met het bestrijden van ridderzuring, maar de machine kan ook brandnetels, distels en jakobskruiskruid herkennen’, aldus Dolfijn. Bij een snelheid van 10 km per uur verwacht hij een capaciteit van 7 hectare per uur bij een kostprijs van 25 tot 30 euro per hectare. ‘We gaan er dit groeiseizoen mee leren werken. Wie weet, kan ie veel meer. Zo denken we er ook over om hem in te zetten in de maisteelt.’

Meer: veeteelt.nl/gras/…

(klik om te vergroten)

De Rumbojet werkt met een camerasysteem dat 90 beelden per seconde verwerkt (foto Dijk Mechanisatie Ureterp)
+1
Grasbaal
Hier gaat het uiteindelijk om:

Middelen horen op het gewas, niet in de sloot?

Iedere druppel gewasbeschermingsmiddel dat in de sloot komt kan bijdragen aan een normoverschrijding, wat kan leiden tot beperkingen in het middelenpakket. Akkerbouwers die daarom vandaag hun emissie willen aanpakken, doen er goed aan om het webinar ‘Middelenpakket uit de sloot’ terug te kijken.

Want met de uitspoeling van gewasbeschermingsmiddelen via erf, perceel of drift groeit ook de kans op meer restricties op de beschikbaarheid . Omdat de bedrijfssituatie en weersomstandigheden een grote rol spelen, komen in het webinar diverse maatregelen en oplossingen voorbij om emissie te voorkomen.
Diverse deskundigen uit werkveld – van middelenfabrikant tot teeltadviseur – bespreken tijdens het webinar de emissieroutes en -risico’s en hoe die te verminderen. Zij gaan in op de recente cijfers over normoverschrijdingen per regio. Verder geven zij uitleg over de inzet van online hulpmiddelen als de Toolbox Emissiebeperking en Farmmaps.

Meer: lto.nl/middelen-horen-op-het-gewas-niet-in-de-sloo…

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Fiat. Ook staan er nu al 215 foto's van de Fiat 550. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
PUNTEN
18
WEERGAVES
2.718
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE