Mc-Cormick MC 130 van BEboer

Mc-Cormick MC 130

BEboer
Foto van een Mc-Cormick MC 130, hij gaf 2w geleden een foutcode op waardoor ik precies geen vermogen meer had over de weg. Stilgelegd weer gestart niks ad hand, heb het idee dat hij wat minder vermogen heeft. Ook het idee dat hij moeilijker start als je hem nog niet lang stilgelegd hebt. Mijn vermoeden is dat de brandstof filter dicht zit, vanmiddag even naar de dealer rijden en een nieuwe opdraaien, zit er nu 800u op en zou normaal op 1000u vervangen worden. Hopelijk is het daarmee opgelost en zijn we klaar voor het veldwerk over een dag of 10.
+1
BEboer
@BEboer Brandstoffilter vervangen reed weg opnieuw geen vermogen, brandstof allemaal leeggelaten was zeer zwart van kleur. Opnieuw filter en (verse) diesel erin en alles ok. Oude diesel was zeer donker van kleur geen zand ofzo... Mijn buurman is brandstof leverancier en zegt dat dit komt door nieuwe richtlijnen waardoor ze x aantal procent bio diesel moeten gebruiken. Hierdoor heb je in sommige tanks last van algengroei. Nog nooit van gehoord, iemand anders wel al? Kan natuurlijk totaal iets anders zijn wat het probleem veroorzaakte want er rijden 3 tractoren met zelde diesel rond...
remco rooks
@BEboer hier laatst bij een loonwerker bij een ook storing, brandstof opvoerdruk te laag filters leeggegoten in een schone lekbak kwam ook allemaal slijmerige drab uit... nieuwe filters er aan en probleem opgelost. bij diezelfde loonwerker laats ook van een ander type trekker brandstoffilters vervangen niks geen slijmerige drab aanwezig 🤔
+1
BEboer
@remco rooks ook een trucker gehoord en die zegt bij 1 vd 5 vrachtwagens moeten ze ook af en toe de dieseltank reinigen
caseboy
@BEboer ik werk zelf in een vrachtwagen garage. Het komt niet heel veel maar wel regelmatig voor dat we filters vroegtijdig moeten vervangen omdat deze verstopt zitten door vervuilde diesel. Tanks reinigen komt ook aventoe wel eens voor. Bij onderhoudsbeurten zien wij ook regelmatig al lichte vormen van deze algendrap in filters en waterafscheiders.
+1
mf6495driver
@BEboer
Ik heb nu diesel besteld zonder bio ingemengd. Kost klein beetje meer, maar het gesukkel met verstopte filters zou moeten opgelost zijn. Bij mij heeft vooral de Claas arion met Deere motor er last van. Hier in de streek kopen de meeste landbouwers en loonbedrijven zonder bio diesel.
bart99
@mf6495driver Die Arion is er inderdaad heel gevoelig voor, common rail

Reacties

Fast Eddy
Het probleem met algen in de tank komt vaker voor.
De meeste brandstof leveranciers gooien om de zoveel afleveringen wat algendoder in de voorraadtank. Ook de plaats van de tank en de grote in combinatie met het verbruik spelen een rol.
+1
J asper
Wij altijd een gasolie boer die om bekent stond om B kwaliteit. Nooit gedoe mee gehad, maar op en gegeven moment elke maand filter van gasolie tank zelf dicht. Paar keer hele tank schoon leeg gehaald, toen andere gasolie boer en filter nooit weer dicht gehad tot nu toe (afkloppen) in de afgelopen 3 jaar.
BEboer
Bedankt voor de de bijdragen iedereen. Er zit nieuwe diesel en een nieuwe filter id tractor maar nog steeds te weinig vermogen, ga volgende week nog eens een nieuwe filter steken en alle leidingen laten uitblazen id hoop dat het opgelost is. Het is precies als ik iets meer dan gemiddeld van de tractor vraag dat hij ergens gesmoord word...
TomH
@BEboer deze is ook met een perkins zo als het type hier voor? En rond de 6000 uur of zo?
BEboer
@TomH Perkins en heeft 3900 uur nu
Fast Eddy
@BEboer

Hoe is de staat van het luchtfilter?
BEboer
@Fast Eddy die is pas grondig schoon gemaakt was wel vrij stoffig toen
Fast Eddy
@BEboer

Hoe oud is dat filter al? Te laat vervangen kan je een turbo kosten omdat hij veel moeite moet doen om lucht aan te zuigen.
+1
BEboer
@Fast Eddy 750u op 1000 word hij vervangen
+1
TomH
Oké. Onze voormalig buurman had ook al eens z’n slecht te vinden storing. Na revisie van de brandstofpomp bleek het toch de computer te zijn. Die mc 115 trok toen ook voor geen meter.
BEboer
@TomH ik denk ook soms in die richting hij moet 10sec iets te hard werken en gaat precies als veiligheid in een soort van eco modus. Nu we wachten af tot na het weekend, er is bij de diesel een soort brandstof cleaner in gedaan zodat alles los komt wie weet word het vanzelf beter 🤞
+1
TomH
@BEboer ondanks dat het vrij simpele trekkers zijn hebben ze nog wel een motor computer die storing kan geven.
BEboer
@TomH wat hebben ze toen bij de buurman gedaan andere software of printplaat ofzo?
TomH
@BEboer nieuwe motor computer als ik het mij goed herinner.

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Mc-Cormick. Ook staan er nu al 228 foto's van de Mc-Cormick MC 130. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
PUNTEN
15
WEERGAVES
13
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE