Zelfbouw Mesttank van remco rooks

Klaar voor de strijd

remco rooks
Foto van een Zelfbouw Mesttank. Alles doorgesmeerd, olie van de vacuum pomp bijgevuld gechekt of alles werkt zoals het moet, luchtdruk van de banden van de trekker laten zaken. Morgen nog het frontgewicht er af en gaan met de banaan🍌

Reacties

+2
remco rooks
Is dit word alweer seizoen 6 met de onze zelfbouw tank. Tijd vliegt
+2
Marcsteffens6265
Ik vind het toch knap dat jullie dit zelf gemaakt hebben, wel een beetje vol gebouwdπŸ˜‚.
remco rooks
@Marcsteffens6265 danku😁 ja is inderdaad goed vol gebouwd aan deze kant zit de overdruk klep die je kunt instellen waarmee we ook de afgifte bepalen, de onderdruk klep zodat die niet inmekaar gezogen kan worden, de onderste afsluiter is voor het leeglaten met overpompen de bovenste voor vullen en de achterste gaat naar de bemester. En aan de andere kant zit de aansturing van de bemester en klep en een watertank.
+1
Marcsteffens6265
@remco rooks kun je hier nog een beetje precies mee bemesten? Bemester ook zelf gebouwd?
remco rooks
@Marcsteffens6265 ja bemerster is ook zelf gebouwd, schijven en uitlopen wel gekocht bij Kaweco. hebben voor in de verdeelmolen 2 platen, 1 met grotere gaten als de andere en aan de hand van de druk van de vacuum pomp kun je ongeveer de hoeveelheid regelen, normaal moet het zo zijn dat je op ons grootste perceel met de plaat met grote gaten 2 keer heen en terug kunt en met de plaat met de kleine gaten 3 keer heen en terug kunt en dan moet op de koppakker de tank vrijwel helemaal leeg zijn, zo krijg je in het voorjaar zo rond de 25 kuub op de bunder en in de zomer 15 a 20. Al blijft het altijd beetje afstellen met de druk omdat je natuurlijk niet altijd even dikke mest hebt.
+1
RaHeados
Wat is de reden dat jullie gekozen hebben om zelf een tank te maken? Niks kunnen vinden wat jullie past, of speciale eigen ideeΓ«n?
remco rooks
@RaHeados Mijn vader was altijd al in zijn vrije uren aan het veranderen van machines naar eigen inzien. De tank had die via het werk ooit al eens op de kop getikt en aangezien de oude 3,5 kuuber al 1 keer inmekaar gezogen was geweest en er altijd al een plan was van zelf een gierkar bouwen hebben we dat toen maar doorgezet. Begonnen met het oude onderstel en een goeie dikwandige tank en daar is dit uit voort gekomen. Nu met de bemester van 3 meter uiterraad ook zelfgebouwd een ideale combinatie voor de 5,5 hectare gras wie we hebben, mooi lichtgewicht simpel en met een inhoud met 5 kuub kon destijd de 745xl dat mooi doen met een klein beetje moeiteπŸ‘ŒπŸ»
RaHeados
@remco rooks kijk, een mooi verhaal er bij πŸ‘Œ. Bijzonder hoe zo iets kan lopen en het een mooi resultaat krijgt. Met de 5,5 ha grasland heb je ook niet zo'n grote tank nodig en mooi dat je het zo naar eigen wens hebt kunnen maken.
+1
steyrlanzboy
Mooi

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Zelfbouw. Ook staan er nu al 180 foto's van de Zelfbouw Mesttank. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nΓ©t dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
PUNTEN
17
WEERGAVES
0
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE