Fendt 926 van Ruben-Wind

Fendt 926

Ruben-Wind
Foto van een Fendt 926, gras weer in de kuil voor dit jaar. Nu hebben we wel genoeg. Ondanks wat tegenslagen het toch mooi weg gekregen.

Reacties

+1
Fendt926Driver
Mooie bult geworden. Nog stro door gedaan?
Ruben-Wind
@Fendt926Driver nee geen stro, zat nog wat droog gras dat heb ik er wel onder gedaan. Bult zal nog wel wat zakken denk ik.
+2
Fendt926Driver
@Ruben-Wind ok.
De tegenvaller zal het bezoek op zondag wel zijn geweest die je ruime tijd van het werk gehouden hebben...πŸ˜‡πŸ˜‡
Ruben-Wind
@Fendt926Driver haha nee hoor, m’n broertje was smiddags al aan het harken en toen hun kwamen hadden we al het werk eigenlijk al klaar πŸ‘πŸ»
arjanvw
Lijkt nog wel mooi fris gras. Heb je er nog toevoegmiddel bij gedaan? Heb je ook al resultaten van toevoegmiddel van 1e/2e snede? Tegenslagen van machine pech?
Ruben-Wind
@arjanvw toevoegmiddel kan onze loonwerker met de ladewagen niet doen, anders had ik het misschien wel gedaan! Wel aan gedacht om te laten hakselen maar voor pinken voer is het ook wel duur werk.

1e en 2de snee die we lieten hakselen met toevoegmiddel is een hele mooie kuil geworden! Veel beter als in de 2jaar hier voor hier gaan we wel mee door dus.
Hark ging na 2 uur harken stuk zondag middag, gelukkig had ik de loonwerker al gebeld voor maandag morgen en konden we de hark van de buurman ook gebruiken πŸ‘πŸ»
arjanvw
@Ruben-Wind mooi dat je de hark van de buurman kon lenen, die had hem tΓ³ch niet nodig!πŸ˜‚

Mooi dat het middel goed bevalt! Nu wat meer in de voorverkoop bestellen? πŸ˜‡πŸ˜‰
+1
Ruben-Wind
@arjanvw haha, ze als het mocht deed ik dat πŸ˜œπŸ‘πŸ»
+2
Andre150
@Ruben-Wind nou zijn de omstandigheden dat je het toevoegmiddel hebt gebruik ook niet te vergelijken natuurlijk.

Vaak is er maar 1 iemand die beter wordt van dat spul....
+1
Ruben-Wind
@Andre150 je bent zelf geen gebruiker van toevoeg middel zeker? Bij de mais zag ik duidelijk verschil, hadden altijd wel wat blauw schimmel er in en sinds we toevoegmiddel gebruiken niet meer. Ik denk zelf dat het uit kan hier.
Andre150
@Ruben-Wind we sproeien op jaarbasis heel wat rond met dat spul voor onze klanten maar de analyses leveren eigelijk niks extras op. Verder erg lastig om te zeggen wat nou echt het effect is omdat er het ene jaar droog en lang is of droog en kort, veel suiker, weinig suiker. Niet altijd zelfde tijdstip. Direct onder plastic op een hete dag of op een koudere dag zonder zon kan jouw schimmelplekjes al verklaren. Iedereen moet zelf weten wat hij doet, maar als je het echt wilt weten dan moet je onder gelijke omstandigheden 2 rijkuilen maken en hetzelfde afdichten op hetzelfde moment.
Ruben-Wind
@Andre150 kun je wat meer vertellen van wat je dan precies spuit, tussen toevoegmiddel zit ook nog een hoop verschil.
Bij de proefboederij van bon Silage (gut hulsenberg6 worden die proeven gedaan zoals jij het zegt, daar worden de resultaten ook bevestigd.

Het verhaal van warme dag of koude dag wat jij zegt geloof ik minder als het effect van toevoegmiddel. Heb er meerdere adviseurs bij gehad toen ik het had maar niemand kon het precies zeggen. Nu is het probleem opgelost. Kost 720€ Op 50.000 € voer.
+1
J asper
@Ruben-Wind Hier 1e en 2e snee geen gram toevoegmiddel door. Conservering index van 100 en een broeiindex van 1
J asper
Maar de mais zit hier ook voor het eerst door de hele kuil spul door, mais van 40% durfte ik niet aan andersπŸ™ˆ
Ruben-Wind
@J asper jij bent zand op de bult en sleuf silo’s.

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Fendt. Ook staan er nu al 3447 foto's van de Fendt 926. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nΓ©t dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
PUNTEN
22
WEERGAVES
22
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE