Mc-Cormick MC 130 van BEboer

Mc-Cormick MC 130

BEboer
Foto van een Mc-Cormick MC 130 binnekort hier een bijeenkomst over gemengd voeren op het bedrijf. Gisteren heeftbde vertegenwoordiger gefilmd tijdens het voer laden en kwamen we tot de constatatie dat ik te snel klaar was op 14 min was ik gelost 🤣 dus 2 wagens klaar in half uur. Vandaag geprobeerd om premix te maken van bijproducten eiwit en gras om deeltjes nog kleiner te krijgen. Ben benieuwd want 10 a 15min langer bezig en time is ook money 🤣

Reacties

+1
rommert14
Langer bezig zijn met voeren staat vaak tegen, dat heeft tussen mij en mijn vader ook wel eens gebotst 😅
mf 6150
Zo dat is idd wel heel snel😂 gewoon ff een ander klusje doen tijdens t mengen, opstrooien ofzo haha
+1
J asper
Of ik ben zo sloom of jij bent zo snel😅 Jij rijd zelfrijders er nog uit.
Ritchie
@J asper

Rondje met de schudbox doen daar, zal veel duidelijk maken denk ik.
BEboer
@J asper heb geluk, sleufsilos liggen dicht bij elkaar en zijn nog vrij vol dus moet iedere keer nt ver rijden 😅

Schudbox toonde wat propjes onbewerkt gras (1e snede 2021 23% ds)
zettelmeyer
@BEboer hier meng ik ook maar een minuut of 20 en iedere expert vind het goed gemengd. Ben wel veel langer bezig met laden hier nie zo efficiënt.....
+1
BEboer
@zettelmeyer De timer was eigenlijk maar beginnen lopen vanaf de eerste schep erin ging, dus was al 180 kg eiwit id bak van de voorlader. Erna ging er 500 kg perspulp in die zit onder de mais (15m van de mengwagen) dit is dus 1x scheppen en rest terug kiepen. Dan Protigold (300kg) is 1x scheppen en had 296kg dus moest niet terugrijden. Dan 1450 kg nat gras is 3x scheppen ook maximum 25meter rijden en erna mais 1300 kg is meestal 2 bomvolle happers en dan kan ik klein beetje terugkiepen. Dus gelukkig gaat het zo vlot is soms ook wel meer als half uur als sleufsilo's verder leeg zijn (30a 40m verder rijden iedere keer of droger gras hapt slecht...)
zettelmeyer
@BEboer hoe doe jij het met de mineralen en andere suplimenten?
BEboer
@zettelmeyer ik doe eiwit aftappen in de voorlader, kan het vrij goed schatten hoeveel ik in de bak heb. Dan giet ik een emmertje mineralen op het eiwit en is alles van losse grondstoffen erin. Heb ik dan toch 10 kg teveel eiwitkern doe ik volgende wagen iets minder of meer in.
Case5130
@BEboer hier net ook voor de grap even bijgehouden, van het starten van de trekker met mengwagen tot alles geladen 16min.
Dat is 700kg vezels, 2 kruiwagens soja+mineralen, 1300kg gras 1e+2e snede en als laatste 1100kg mais. Alles zit dan binnen 25 meter rijden van mengwagen af. En dan voor namengen en lossen nog eens 10min nodig tot de wagen weer onder dak staat.
In totaal dus 26 min bezig geweest om 70 koeien te voeren
mf 6150
@zettelmeyer
Gooi je m eerst vol dan?
zettelmeyer
@mf 6150 halverwege zet ik hem aan
Valtrapowerr
Dat is heel snel! Maar een goed routing is alles en handige laad volgorde scheelt ook veel!
bart99
Niet teveel aantrekken van die vertegenwoordiger🤪
+1
Echte vertegenwoordiger. Als die meekijkt met voeren zegtie dat je te snel gaat, maar wss aan het hek kon die het niet terugvinden anders had die er wel maar gevraagd zonder dat die meekijkt.. volgens theorie niet goed doen en in praktijk wel goed doen, das de kunst 👌🏻😎
zettelmeyer
@ronald-deutz-fahr rij jij ook wel eens op die vrachtwaggel van je werk? Kwam die vanmiddag tege
@zettelmeyer waar en Hoelaat? Rij er weinig mee, toevallig vanmiddag ff rondje Flevoland
+1
zettelmeyer
@ronald-deutz-fahr kwart voor 5 ongeveer bij ossenzijl. Ik was met de auto. Wat moet je in de polder dan?
oanejorrit12
Kom ik aan, totaal met voeren, 110 melkkoeien, 15 drogen en jongvee en premix maken in totaal een goed uur bezig, uur en kwartier ongeveer. Meng alleen voor melkkoeien en drogen. Jongvee verdeel ik de kuil zo voor t hek langs
Melkkoeien komt nog wel vers gras bij, zeg maar een 20 a 30 minuten werk, wisseld wat.
Melkkoeien voeren incl premix een 45 minuten. Kuil nu op een 25 meter van de mengwagen af, en als kuil erin zit de mengwagen weer naar voren rijden naar de stal en daar de mais erin, is een 150 meter rijden in totaal. Maar wel met 2 trekkers.

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Mc-Cormick. Ook staan er nu al 229 foto's van de Mc-Cormick MC 130. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
PUNTEN
17
WEERGAVES
17
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE