Kubota Minigraver van Gavrie Willemsen

Kubota Minigraver

Gavrie Willemsen
Sinds vandaag gaan we een project heropstarten. Een 4-tal jaar geleden heb ik deze minigraver KX 121 gekocht met een defecte motor alsook zonder 1 ruit er nog in. Niemand wist wat eraan was. Er stonden nochtans maar 2300 uren op de teller en hij kwam van de eerste eigenaar, een tuinaannemer. Bij demonteren van de motor zijn we er bij uit gekomen dat er iemand water in de rechtopstaande uitlaat had gekapt zodat er een deel langs de uitlaatklep op 1 zuiger was gelopen. Zodoende startte hij niet meer destijds. Ze hebben wel de startmotor vervangen maar nooit verder de moeite gedaan om er dieper op in te gaan wat er nu eigenlijk precies aan was. Het project heeft nu 4 jaar tegen de kant gestaan maar vandaag hebben we dan toch een mooi gereviseerd blok opgehaald bij een Mekanieker/handelaar in het Nederlandse Dordrecht. Twee jongens van mij gaan die terug in elkaar steken in de verloren uurtjes.

Reacties

+1
Was motor revisie geen optie?
Is dit dan een nieuw blokje?
+5
Gavrie Willemsen
@Fendt 106 S Christoph zou ook een hoop geld gekost hebben. Laat staan 1000€ minder maar nu heb ik een deftig blok waar ik zeker van ben. Er komen sloop-sorteerleidingen op de kraan om kleine afbraakjes mee te gaan doen.
+4
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Fendt 106 S Christoph:
Was motor revisie geen optie?

@Gavrie Willemsen Ik heb veel in Kubota motoren gedaan omdat deze (als importeur) in Steelbro sideloaders werden gemonteerd. De V2203 t/m de V2503.

Goede motoren, maar een zwak in de koppen met scheurtjes in waterkanaal.
Dat probleem met water op 1 zuiger bij jou kan goed ook dit probleem zijn geweest.
Je hebt verstandig besluit genomen, want na eigen herstelling had deze lekkage ('water verbranden') zich later weer aangekondigd.

Losse onderdelen van Kubota zijn extreem duur. Ik reviseerde zelf ook motoren maar bij Kubota moest je snel staken en overwegen om nieuw te kopen. Dat deed ik dan bij Prins Maasdijk, de NL importeur. De prijzen voor complete nieuwe motoren waren dan wel weer conform andere merken.
+2
lemken
Mooi project kubota zijn goede motoren
+3
WaterDeutzer
Ook grappig hoe je de giek al die jaren hebt geparkeerd.😊
jehan
@WaterDeutzer denk dat ie er mee basket balt
+2
Gavrie Willemsen
Ik onze knikmops van 2,5 jaar oud ligt ook een Kubota, blijkbaar ligt er nu “tijdelijk” Yanmar in wegens leveringsproblemen
+2
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Gavrie Willemsen:
“tijdelijk” Yanmar in wegens leveringsproblemen

Ik heb ook al een paar jaar de voorkeur voor Yanmar Europe uit Almere. Al langer een grote voorraad voor heel Europa.
+1
schluterman
@Gavrie Willemsen klopt helemaal dat daar nu yanmar in ligt
+3
mdoornekamp
Ook even de flexibele koppeling tussen motor en pomp controleren. Die heb ik al 2 keer stuk gehad bij een oudere kubota
+4
Gavrie Willemsen
@mdoornekamp ja inderdaad, ik ook al meerdere keren gehad bij minigravers
+2
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Gavrie Willemsen:
ook al meerdere keren gehad bij minigravers

Zorgen dat de bakeliet kunststof bus goed uitgelijnd en spanningsvrij gemonteerd zit en met kopervet insmeren. Mijn ervaring is langere standtijd.
+1
@WaterDeutzer wordt die motor enkel gebruikt om de hydroliek pomp aan te drijven of heeft die ook nog een andere functie?
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Fendt 106 S Christoph:
wordt die motor enkel gebruikt om de hydroliek pomp aan te drijven

Als je dit op een sideloader bedoeld: ja, alleen een dubbelpomp.
SJB533
En dan straks met de sorteergrijper gaan 🏀?

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Kubota. Ook staan er nu al 153 foto's van de Kubota Minigraver. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
PUNTEN
30
WEERGAVES
19
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE