Fendt 820 van inter fan

Fendt 820

inter fan
Foto van een Fendt 820 met een 5 schaar Rumptstad aan het ploegen in Flevoland

Reacties

agrotronfan
@inter fan zijn jullie nu de tarwe percelen aan het ploegen voor de bollen?
inter fan
@agrotronfan Ja, dat klopt. Laatste jaren altijd een heel aantal zware hoeken.
+1
agrotronfan
@inter fan ik heb het ook een paar jaar gedaan maar om eerlijk te zijn heb ik er weinig goede ervaringen mee grond werd zo hard dat we voor het planten eerst moesten beregenen om grond te kunnen frezen omdat het heel hard geworden was. En het blijft een groot risico als het weer straks omslaat dan kan het zo vet worden dat je er niet meer opkomt.
inter fan
@agrotronfan hier doen we tot nu toe elk jaar eigenlijk een beetje meer.
Nu wel kopakkers spitten gelukkig. Of het een voor of nadeel is hangt enorm af van het weer denk ik.
JD3010
@inter fan Hoe zwaar is die grond dan? Hier willen ze juist dat er niks aan de grond voorbewerkt wordt.
inter fan
@JD3010 Dat zou ik zo niet weten, moet ik maandag even navragen dan.
Meeuwenweg in Flevoland.
JD3010
@inter fan Daar hebben ze wel pittige grond, daar zijn stukken waar het niet allemaal vanzelf gaat.
agrotronfan
@JD3010 beetje hetzelfde als bij jou van de week zag ik ze ook aan de harderringweg ploegen. Maar ik blijf dit een groot risico vinden en ben benieuwd wat voor regeling ze met de boeren hebben als we straks wel veel regen krijgen en ze kunnen er dan niet meer op het land komen met planten.
inter fan
@agrotronfan Harderingweg was ik ook, gelukkig hoef ik me niet druk te maken om die kant van het verhaal. Tot nu toe altijd alleen mee met ploegen en rooien, en afentoe op de ploeg of frees met het planten.
Moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk nog nooit gehoord heb dat ze een stuk dat ze op voor geploegd hebben niet hebben kunnen planten.
PieterA
@inter fan Hier is dat wel voorgekomen, maar de grond is wel lichter. We begonnen toen op 13 oktober en in de week voor kerst zaten alle 5 hectare tulpen er in 🙈
agrotronfan
@PieterA ik verwacht als we straks opeens veel regen krijgen dat de meeste percelen zo vet worden dat je de hele winter er niet meer opkomt. Maar je moet er net geluk mee hebben en daarom waren wij er niet zo weg van omdat je het gewoon niet in de hand hebt en in die 2 jaar dat wij het deden hebben we er alleen maar extra werk van gehad.
PieterA
@agrotronfan Als het zo moet, dan is het inderdaad verstandig om goede afspraken te maken als het te veel regent in het najaar.
JohnDeere5085
@PieterA hier in de buurt zie het nog weleens met zaaiklaar maken van maisland, als er dan te lang gewacht wordt met bewerken na het ploegen en het blijft droog wordt het een grote kluitenpartij
fendt818vario
Bij een andere planter in Lelystad reed de ploeg (met New Holland) niet ver voor de planter uit. Ik vind het wel een groot risico om een perceel op voor te ploegen want als het regent dan duurt het langer voordat je terug kan komen met de planter.
+1
inter fan
@fendt818vario Alle op voor geploegde percelen zitten er al ruim 1 week in, allemaal zeer goed gelopen dit seizoen, juist veel voordeel aan gehad omdat het weer perfect was voor op voor ploegen. Tijdens de rest van het seizoen zit de ploeg er altijd vlak voor inderdaad, gisteren toevallig ook nog een dagje mee met de ploeg. eind van de dag proberen maximaal een ploegsnede te laten liggen tegen het geplante aan vanwege de regen.

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Fendt. Ook staan er nu al 7871 foto's van de Fendt 820. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
PUNTEN
16
WEERGAVES
18
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE