Claas Meerdere van Fast Eddy

Claas Meerdere

Fast Eddy
Foto van een Claas Xerion 4000 met Quadrant 5300 RC met Quadro Pac V gespot tijdens een blokje om in Duitsland. Later kwam ik hem tegen bij het tankstation wat een machine. Wel lekker tanken voor €1,87 per liter benzine.

Reacties

+1
Fast Eddy
Aanvulling.

(klik om te vergroten)

Er was ook een Fendt met Krone pers met hakselaar bezig op dat stuk.

(klik om te vergroten)

En een Fendt met ploeg (zonder GPS) was ook bezig op hetzelfde stuk land.
+1
huub
Een pers met hakselaar kan je zo'n Xerion ook nog wel mee plagen.
+1
arjanvw
Mooie volgwagen achter de pers. Kan gelijk stapels van 3 maken bij 90 cm pakken
Fast Eddy
@arjanvw

Deze draait niet ver bij jou vandaan.
+1
arjanvw
@Fast Eddy zag nu dat er stickers van Wittrock op zitten. Waar draait deze? Bij Bunde?
+2
Fast Eddy
@arjanvw

De foto is genomen in de Landschaftspolder. Later kwam ik hem in Bunde tegen. Er zit een kenteken van de plaats Leer op de trekker.
huub
@arjanvw dan schiet het opruimen wel op. 2 of 3 stapels per hectare.
+1
arjanvw
@huub dat zeker! Hangt beetje van stro opbrengst af, maar 3-4 stapels gaat het lekker vlot. Ook minder rijsporen. Wij hebben een karretje die er 2 op elkaar legt (70cm pakken) dat scheelt al veel, maar 4 zou nog mooier zijn!😀 Dat zou deze ook kunnen volgens mij.
huub
@arjanvw afgelopen jaren heeft bij ons een loonwerker geperst met een Krone 1290 HDP. Afhankelijk van het vochtpercentage gaat er tussen de 400 en 500kg in een baal. Dit jaar hadden we ook 70cm balen. Toen ik de eerste vracht weg bracht heeft m'n vader de rest al 2 aan 2 gezet maar dat scheelt een stuk.
+1
Fast Eddy
@huub

Dat zag gister wel meer. Stapels van 2 of 3 hoog als er nog geen wagen op het land was. De trekkers met voorladers en verreikers waren constant in beweging.
+1
PieterA
@Fast Eddy Ik zet ze meestal drie hoog op elkaar. 9 stapeltjes bij elkaar in de buurt. Dan is de wagen binnen 10 minuten van het land af.
+1
arjanvw
@huub dat klopt zeker! Als wij met stro bezig zijn, hebben we de trekker met voorlader in het land, rijden er 2 met strowagens en de shovel in de schuur. Als dr trekker in het land even moet wachten maakt die stapels van 4. Die kunnen zo in één keer op de wagen.
PieterA
@arjanvw Dan kun je lekker door doen! Met 4 man in het opruimen van stro. Dan doe je wel een hectare of 6 per uur denk ik?
arjanvw
@PieterA 6 halen we niet , maar schiet wel lekker op idd. We hebben 2 strowagens waar dan elk een trekker voor staat. Samen gaan er 52 pakken op. Sinds dit jaar hebben we er betere banden onder, maar wil ze niet achter elkaar hebben vanwege insporing. Normaal komen hier 16-18 pakken van een ha.
PieterA
@arjanvw Met zulke stro-opbrengsten is het begrijpelijk dat het wat rustiger gaat! Neem maar eens een foto van het laden; dan hebben we er een beter beeld bij😀
+1
arjanvw
@PieterA Zal wat plaatsen binnenkort. De eerste 12,5 ha is gecombined, stro moet eerst even drogen na de regen van gisteren.

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Claas. Ook staan er nu al 1734 foto's van de Claas Meerdere. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
PUNTEN
16
WEERGAVES
19
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE