Valtra 8950 van Valtra man

Valtra 8950

Valtra man
Valtra 8950 en Fendt 828 in duel. Sterke Finse eenvoud vs Complexe Duitse techniek. Beiden circa 14 ton aan de trekhaak, bergop trok de Valtra ietsje sneller. Zo’n 2km/h sneller. Plat en rijcomfort gingen uiteraard naar de Fendt. Ook enorm stil die cabine, behalve als de rempedaal wordt bediend. Dan had ik de indruk dat ook de bak plots ging terugregelen.

Reacties

+4
zettelmeyer
Blijft een prachtige trekker de Valtra!
+4
Wimariete
@zettelmeyer Helemaal mee eens. Als je bedenkt dat de fendt een slordige 80 pk meer heeft dan de Valtra , dan is dat toch een knappe prestatie van die oude Finse eenvoudige trekker.
+1
roscho
@zettelmeyer Ik heb ook heel veel vertrouwen in die Finse "eenvoudige" techniek. Heb wel gereden op een 8150. Trekken als een leeuw en oerdegelijk. Over Fendt kan ik niet oordelen, die ken ik eigenlijk niet.
+3
MF 2725
Doe mij die Valtra maar, als ik zou moeten kiezen.
+3
rubenv
@MF 2725 die zal ik ook kiezen

luchtgeveerde vooras dikke sisu erin altijd goed
+2
Jeroen 86
Het totaalgewicht geladen van de fendt zal toch wel hoger geweest zijn van de fendt. Die weegt toch 3000kg meer.
+1
huub
@Jeroen 86 volgens konedata is het verschil zelfs meer dan 4 ton. Ook nog 870kg in de fronthef. De grenslastregeling misschien een beetje zuinig ingesteld.
+1
Valtra man
@huub ok, ja dat zou wel kunnen. Je bedoeld dat de motor dan iets minder lang op de proef wordt gesteld en de bak dus eerder terug regelt?
+6
radium45
2 totaal verschillende aanhangers, dus niet echt eerlijk vergelijken. Weet uit ervaring dat gewicht niks zegt, banden en bandenspanning bepalen meer hoe zwaar een kar trekt.
+1
Valtra man
@radium45 nou nou, ik was toch best trots op mijn kleine Valtra’tje tegen dat grote mooie beest. Op het dumpertje achter de Fendt kon 8 ton graan, op onze kar op kruiwagenwielen 11 ton. Maar in totaal is er nog wel degenlijk een verschil van 4 ton tijdens de netto weging. (In het nadeel voor de Fendt)
De helling is ook best pittig, goeie kilometer klimmen aan 6% dus de lanceersnelheid wordt uitgefilterd naar het einde toe.
+2
radium45
@Valtra man Ik zal ook niet een merk afkraken, wilde alleen aangeven dat er nogal verschil in gevraagde trekkracht kan zitten tussen een kar en een kar.
+2
Valtra man
@radium45 zo zie ik het niet hoor, ben daar niet gevoelig aan 🙂 trouwens de Fendt haalt het op 100 andere punten met de vingers id neus van de Valtra en is echt een mooie sterke trekker.
Tis wel alleen big bang wanneer je daar voort eerst opstapt en mee rijden moet.
+1
Jeroen 86
@Valtra man wegen ze bruto geladen hetzelfde?
+1
Valtra man
@Jeroen 86 dikke anderhalve tot 2 ton verschil over de verschillende weegbonnen

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Valtra. Ook staan er nu al 249 foto's van de Valtra 8950. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
PUNTEN
22
WEERGAVES
20
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE