Komatsu Onbekend van GerbertXL

Komatsu Onbekend

GerbertXL
Vandaag deze mooie komatsu wezen bekijken. Machtig zo met draaikantel en vierwielbesturing maar ik denk toch dat een tandje meer kraan verstandiger zou zijn.

Reacties

+1
Fast Eddy
Ik weet niet wat je er allemaal mee wil gaan doen, maar dit is een mooi handig kraantje voor jou landschapswerkzaamheden.
GerbertXL
@Fast Eddy Veel spannends doe ik er niet mee hoor. Het is wel echt een mooi kraantje voor kleine klusjes maar ik ben er nu wel van overtuigd dat ik liever een tandje groter heb. En hij kostte ook wel serieus geld dus liever iets goedkopers en een paar mooie bakken en aanbouwdelen erbij.
Fast Eddy
@GerbertXL

Hoe zwaar is de kraan op de foto? In de regel zijn grote machines vaak iets goedkoper omdat er meer van zijn. Het kraantje op de foto is wel compleet uitgevoerd, en dat heeft zijn prijs. Je zou hem nog kunnen verzwaren achter dan sta je stabieler tijdens het zwenken maar je kan er niet meer door tillen.
+1
GerbertXL
@Fast Eddy het is een PW98MR-8, dus ik vermoed 10 ton. Bereik is ietsje meer als m'n atlas maar dat komt door het draaikantel.
Stabiliteit viel me niet tegen maar ik heb niet met volle bak geprobeerd.
Het is wel een drama om aan te sleutelen zo'n binnendraaier natuurlijk.
+1
Fast Eddy
@GerbertXL

Ik denk dat de bak ook iets kleiner is als van de Atlas. Het sleutelen kan meevallen. Meestal kan je alle kappen er af halen en soms kan je de cabine ook nog kantelen. Bij grote kranen valt het sleutelen ook niet altijd mee.
+1
Fendt926Driver
Is wel een leuk formaat kraan voor op de boerderij.
Wij zouden al blij zijn met jou oude kraan..

Maar jij zoekt iets tot een ton of 13?
GerbertXL
@Fendt926Driver klaar met de mecalac? De atlas is te koop dus bied maar geld.
Fendt926Driver
@GerbertXL nee niet klaar met de mecalac.
Maar als ze tegelijk te koop waren geweest had ik sterk getwijffeld.
schluterman
Het is maar inderdaad wat voor werk je hebt
massey8690
Idd, leuk kraantje! wat moet deze ongeveer kosten dan? rond de 10 dzd uur op de klok?
GerbertXL
@massey8690 12 duizend uur, 37 duizend euro. Ik kan er iets naast zitten. Waarschijnlijk licht werk gedaan want er zat niks speling op de draaikantel.
+1
roscho
Da's een prachtig kraantje, met alle luxe die je maar kunt wensen. Niet om een groot stuk natuurgebied af te graven en 100 kippers vol zand te laden, maar wel voor allerlei kleine klusjes.
Mooi draaikantelstuk en draaigiek. Daarmee kun je overal bij.
Bij Jansen in Holten staat er ook een, die heeft ook platvoetstempels aan de voorkant: werktuigen.nl/komatsu-pw98mr-8/wt-684-8836/

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Komatsu. Ook staan er nu al 134 foto's van de Komatsu Onbekend. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
PUNTEN
12
WEERGAVES
0
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE