Onbekend Onbekend van draaipiet

Onbekend Onbekend

draaipiet
Foto van een Onbekend Onbekend
HSG Tractor bouwjaar 1963 prototype.
De eerste binnenlandse tractor van Turkije werd in 1963 geproduceerd aan de Landbouwfaculteit van de Universiteit van Ankara onder de naam HSG. Massaproductie kon echter niet worden gestart.
Groot succes van drie ingenieurs HSG is het succes van drie Turkse ingenieurs die werken aan de Universiteit van Ankara, Faculteit Landbouw, Afdeling Landbouwmachines. Op dat moment werkzaam bij de leerstoel Force Machines. Er werd een team gevormd onder leiding van Hamit Demirtaş. Er waren twee andere ingenieurs in dit team zoals hijzelf. Een van hen is Assoc. dr. Süleyman Kadayifcilar en assistent dr. Het was Gazanfer Hazard. De initialen van deze drie namen vormden de naam van de tractor: HSG. HSG Met de studies die in 1961 begonnen, werd begonnen met de bouw van het eerste benzineprototype. De bouw ervan werd voltooid in 1963 en de productie van het tweede prototype werd onmiddellijk gestart. Het tweede prototype had een dieselmotor. Deze tractoren konden een snelheid van 20 kilometer per uur halen.
Beperkt tot slechts twee stuks Vanwege de politieke instabiliteit en financiële ontoereikendheid van die periode konden deze tractoren, die zelfs door de president met belangstelling werden begroet, niet in massaproductie worden genomen. Als de HSG-tractoren, die alleen als twee prototypes kunnen worden geproduceerd, in massaproductie zouden gaan, zou de gewenste mechanisatiebeweging in de landbouw sneller kunnen worden gerealiseerd. Deze binnenlandse tractoren zijn nog steeds te zien aan de Universiteit van Ankara, Faculteit Landbouw, Afdeling Landbouwmachines, waar ze worden geproduceerd.

Reacties

+4
draaipiet
Er zijn maar twee trekkers gebouwd, een benzine en een diesel

Overgenomen van: arabam.com/blog/genel/…

Het is niet helemaal de bedoeling om alles van internet te halen, maar dit is te interessant om te delen

(klik om te vergroten)

Prototype

(klik om te vergroten)

Prototype
+3
Albert Peters
Mooi verhaal Piet
+4
Towaberg
@Albert Peters volledig mee eens! Rariteiten zijn ook interessant 👍

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Onbekend. Ook staan er nu al 2346 foto's van de Onbekend Onbekend. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
PUNTEN
18
WEERGAVES
0
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE