Fendt 611 s van Svendt28

Fendt 611 s

Svendt28
Oude foto van een Fendt 611s met Allaeys bietenlader.
Hier enkele foto's uit het prachtig fotoarchief van loonwerkbedrijf Stouthuyzen.Dit bedrijf is gevestigd in de streek van Tienen. Niet veraf van de gekende suikerfabriek. Veel percelen met suikerbieten dus in deze streek;

Reacties

+6
schluterman
Prachtige mooie actie foto 👍
+12
Svendt28
Najaar 1979: Het 2-fase bieten-rooi team onderweg. Vooraan een Fendt 612? Lsa met Gilles ontkopper/rooier en erachter een 611s met een Allaeys bietenlader.

(klik om te vergroten)

+11
Svendt28
Fendt 612? Lsa met Gilles ontkopper/rooier in actie.

(klik om te vergroten)

+11
Svendt28
Tijdens het ontbladeren werd het bietenloof door de landbouwer opgevangen in de naast rijdende wagen.Dit loof werd ingekuild. Ook het bietenpulp (restant uit de suikerfabriek) diende nog als veevoer.

(klik om te vergroten)

+9
Svendt28
Hier in actie met een Dewulf bunkerlader. De komst van deze zelfrijders was een succes. Veel loonwerkers in onze omgeving ruilden toen hun getrokken bietenlader in voor zo een Dewulf.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+8
Svendt28
Waar gerooid wordt moet eerst gezaaid worden. Fendt 611s met bieten-plantmachine.

(klik om te vergroten)

+10
Svendt28
En tot slot: De Fendt 611s voor een Stoll éénrij-bietenrooier.

(klik om te vergroten)

+6
wim-same
Prachtige foto's Sven. en mooi verhaal.
+4
Rondeutz06
Mooie reportage Sven
+6
bob de bouwer
Heel mooi. Was een mooie tijd met het 2-fasen rooien van de suikerbieten
+5
wim-same
@bob de bouwer en met het twee fasen rooien, had je nog mooie bieten koppen voor de koeien. Wij hebben vroege veel bieten blad gehaald bij de akkerbouwers verderop in de polder.
+5
a3vandiejen
Schitterend allemaal.
+5
toonvanbergen
Uit de beste jaren van de mannen van “Pie-koek” zoals ze in de volksmond genoemd werden in Oplinter en omstreken… Marcel en Roger reden tweefasig de bieten uit Jefke met de éénrijige Stoll rooier!
+3
Svendt28
@toonvanbergen Ja, prachtige historie, wel opmerkelijk dat ze nog verder werkten met een éénrijer terwijl ze al een zesrij-tweefase hadden.
+3
jesperb
Hele mooie foto’s en met uitleg! Heerlijk
+3
Wimariete
Prachtige foto's. De uitleg is ook mooi
+4
olro 61
Prachtige foto's! Het valt mij wel op, dat bij de jaren 60/70 trekkers in Belgie vaak werden voorzien van een cabine uit Frankrijk, De Fendt Favorit's in Duitsland/Nederland hadden veelal een Peko of Edscha cabine.
+4
Svendt28
@olro 61 Die op deze 611s is een Belgische Bril cabine. Maar inderdaad ook veel Franse cabines in België die tijd. Vind een Fritzmeier of Peko wel mooier. Niet dat die keuze er toen niet was maar de Belgische boeren hadden toen liever een Bril cabine of dergelijke. Tim cabine's waren er ook veel, ik denk toen in Nederland meer Sirroco met pet en jas.
+4
olro 61
@Svendt28Klopt, in NL zag je inderdaad veel trekkers met een jas en een 3 delig trekkerruitje, en soms aangevuld met pet.
+1
NH-M135
Prachtig

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Fendt. Ook staan er nu al 244 foto's van de Fendt 611 s. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
PUNTEN
52
WEERGAVES
12
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE