Deutz-Fahr Meerdere van Deutz 8006spezial

Deutz-Fahr Meerdere

Foto van een Deutz(-Fahr)Meerdere

Mest is dun op zen best. Water toevoeging onder mixen. Kost aardig tijd levert hopelijk geld op

Reacties

+3
Svendt28
Knap duo! , jong en oud samen. 👍
+1
@Svendt28 En de 8006 voor de mixer👍 De agrostar liet het afweten. Want anders was het de luchtgekoelde mest vloot
+1
newholland-
Dikke mest is niet te verwerken wij verdunnen in de zomer altijd en als het uitrijden dan vlotter gaat haal je die tijd snel terug.En het pakt makkelijker de wortels dan dikke mest.
+2
@newholland- Zeer zeker, sta er ook volledig achter. Afgelopen jaren verrekte weinig tijd ervoor gehad. Dit jaar meer ruimte dus maar eens fanatiek bezig
newholland-
@Deutz 8006spezial Je hebt een beste pomp die geeft een hoop water,Lely?
@newholland- ja klopt, een jaar na de friese muizenplagen opgescharreld. Vorige eigenaar had een veroni pomp gekocht. Maar de meerwaarde in capaciteit viel tegen begreep ik wel.

Waar het water uitspuit zit normaal een druk metertje, zie je hoeveel bar er op de slangen komt.
CaseCS130
Zit wel werk aan ja, maar wat dunnere mest in de zomer heeft wel meerwaarde. Wij pompen swinters het dunne vaak onder de andere mest vandaan in een aparte put, dan heb je in het voorjaar wat dikker en ook iets meer fosfaat erin en zomers wat dunner zonder veel extra kuubs hoeven te verrijden. Maar gaat ook wel tijd in zitten.
J asper
@CaseCS130 Mooie mest voor het stalvoerland dat dunne👌 Zit ook meer stikstof in.
CaseCS130
@J asper De verhouding is net wat anders idd, al scheelt het niet heel erg veel. Denk wel dat het dunne ook even makkelijker opgenomen wordt, zeker in de zomer.
@CaseCS130 ja opzich werken wij ook op die manier. Dunne gaat meest in de mestzak, rest in de silo of blijft in de putten. Dit jaar was alleen onze drijfmest redelijk stevig door het prachtige gras van 2021 đŸ¤Ŗ. Dus direct met de voorjaarssnede al aardig wat dunne mest terug gepompt om het maar wat vlot uit te kunnen rijden.
+1
CaseCS130
@Deutz 8006spezial Oh ja, dat viel me bij ons alles mee afgelopen winter maar we hadden een 15 ha al eerder gemaaid. Nou mooi dat je die pomp hebt en het water dichtbij, dan is het ook goed te doen zo.

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Deutz-Fahr. Ook staan er nu al 2061 foto's van de Deutz-Fahr Meerdere. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nÊt dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
PUNTEN
24
WEERGAVES
8
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE