Rivierra Casalis Pers van sybren

Rivierra Casalis Pers

sybren
Foto van een Rivierre Casalis Pers.
En als het dan toch regent, en je bent lekker op dreef, kom je een camera tegen en een digitale teller (lang leve aliexpress) dan begin je zulke dingen te monteren.

Reacties

hoest
Wat voor camera etc is dit? Ik wou nog wel eens eentje in de opraapwagen hebben maar heb er nul verstand van en ook nog niet in verdiept maar dit lijkt mij wel een mooi helder beeld
casejxu
@hoest ben ook wel benieuwd. Dit ziet beter als mijne van aliexpress. Heb er zelf een op achterklep lade wagen om in de bak te kijken. Kijk er toch wel heel regelmatig op om niet onnodig te hoeven rijden of dat laatste stuk wiers met moeite er in te persen
+1
hoest
@casejxu ik heb drie redenen,
Idd met laden kunnen zien of het de moeite is om nog een nieuwe wiers te starten
Met lossen wat meer zicht op wat je doet daarom idd op de klep maken, klep dicht zicht in de wagen klep open zicht pal achter de wagen.
Met stalvoeren kunnen zien hoeveel ik mee heb. Wagen is daar eigenlijk te groot voor en dan zit er niet genoeg in om de vol sensor te activeren. Meestal weet je wel X keer in de rondte maar met starten op een nieuw perceel of geren opruimen etc is het soms een verrassing wat er in zit
+1
huub
@casejxu Als ik twijfel of het de moeite is om naar ene volgend perceel te rijden dan laat ik de bodemketting lopen tot ie aangeeft dat ie vol is. Dan weet je het ook. Nadeel is dat je dan misschien wat minder laadt.
casejxu
@huub als ik zie hoeveel ruimte er is kies ik er voor om 2 dikkere of n dikkere en dunnere wiers te pakken. Wil altijd vooran uit komen
case 745 xl
@casejxu ik heb op de voorlader een draadloze camera met scherm in de trekker maar als ik die aan heb valt de zender op de radio weg.
casejxu
@case 745 xl daarom ben ik wel fan met draad. Bij bollenboer ook op de voorlader. Met kistenrijden ideaal!
case 745 xl
@casejxu ja maar mijn idee was dat als de voorlader eraf is je geen kabel hebt
casejxu
@case 745 xl snap ik. Maar die is bij ons 1 keer stuk geweest. Omdat er een de kabel tussen de snelwissel van de hydrauliekkoppelingen had gedaan😡
sybren
@case 745 xl ja klopt, geen draadloze meer. Stoort op de radio
GerbertXL
@sybren Dat zegt niet alles, ik heb een bedrade van ebay af, wel chinese meuk maar zeker niet de goedkoopste en stoort als de ziekte. Zo'n anti storings blokje om het snoer gedaan helpt iets maar niet genoeg.
sybren
Er zit idd wel verschil in, ik bestel de camera's/ monitors met van die draai aansluitingen ipv die tulp stekkers die bevallen mij het beste.
+1
sybren
Deze camera zit op de taarup. Heb in de meeste trekkers een vaste monitor.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
MulderDeutz1
@sybren Linkje? 😁
sybren
@MulderDeutz1 â‚Ŧ 67,38 30%OFF | Jansite 8 "Ahd 1080P Auto Monitor Luchtvaart Hoofd Achteruitrijcamera Hd Display Parking Achteruitkijkspiegel Reverse Camera Voor truck Trailer Rv
a.aliexpress.com/_mMi5fvU/
jantje 8110
@sybren hier ook eenzelfde camera op de taarup gemaakt paar weken geleden. Ik geef ook de voorkeur voor de 4 pins schroef versie. Op de mengwagen zit een van Zwitserland camera. Omdat ze nogal op elkaar lijken camera's gewisseld en werkt beide....
sybren
@MulderDeutz1 oja, ik heb er nu ook van die vismagneten bij besteld, dat is ideaal.
Die hebben een m6 of een m8 draad en daar draai je de camera op. Je kunt de camera's nu overal op klikken.
(Meeste machines zijn vlak en van staal)
En je kunt de camera inmeerdere posities zetten. Die magneten kosten geen drol en je besteld ze net zo snel even mee.
MulderDeutz1
@sybren Super 👌đŸģ
WaterDeutzer
Zo te zien een Deering knoper net als bij de NH's? Maar dan wel netter uitgevoerd met opstelmoer voor de knoperas ipv vulschijfjes bij NH. Dat stukje ijzerdraad: breekbeveiliging?
+1
sybren
@WaterDeutzer ja klopt idd. Hans Nijhof (de eicherman) heeft me verteld dat je er geen spijkers of draad in moet doen maar fietsspaken 😉 die zijn wat harder.
WaterDeutzer
Quote Reactie van @sybren:
die zijn wat harder.

Mooi dat RC een knoperbeveiliging heeft, dat zit er bij NH niet op.
+1
sybren
@WaterDeutzer ik kende alleen de ih knopers, deze raspe knopers knopen minstens zo mooi alleen morsen ze altijd dat kleine plukje touw. Ik hoorde laatst dat de new holland big balers de ih knoperij gaat gebruiken om het milieu tegemoet te komen?die plukjes plastic touw mogen straks niet meer over de percelen morsen.
WaterDeutzer
Quote Reactie van @sybren:
die plukjes plastic touw mogen straks niet meer over de percelen morsen.

Ja, daar zit wat in. Maar wij perste vroeger uitsluitend met sisal touw en dat is gewoon krachtvoer.😅 De bovenkant perskanaal lag dan ook vol met die plukjes einde dag. Sisal is (veel) duurder, maar weer minder slijtage aan knoperdelen.
TTolner
Is dit een Case MX?
+1
sybren
@TTolner ja een 135

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Rivierra Casalis. Ook staan er nu al 36 foto's van de Rivierra Casalis Pers. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nÊt dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
PUNTEN
20
WEERGAVES
14
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE