Fendt 724 van CaseCS130

Fendt 724

CaseCS130
Hier zie je Firma Epema (Ryptsjerk) × met een Fendt 724. @Siete in z'n natuurlijke habitat aan het werk. Kuubs verzetten.

Reacties

PieterA
@CaseCS130 @Siete Niet echt gemak van de polletjes denk ik?
+1
CaseCS130
@PieterA Kan even niet anders, is alles behalve een standaard vlak schuif klusje. Korte uitleg, perceel met voor veen en achterin een zandkop tot wel 65cm hoger. Zandkop gefreesd en teeltaarde apart zetten in een bult. Dan het zand over de grasmat van het veen trekken. Dan die frezen, ploegen, teeltaarde terug op de zandkop en alles vlak maken.
zettelmeyer
@CaseCS130 mooi project! Om hoeveel hectare/kuubs gaat het?
CaseCS130
@zettelmeyer perceel is 3 ha, dus dat valt opzich nog mee. Kuubs is te moeilijk om uit te rekenen voor mij 😬
Siete
@zettelmeyer
Totaal idd 3ha waarvan 1ha bestaat uit de zandkop. M3's is lastig te zeggen. De laag teeltgrond is niet overal gelijk, en ook zit niet overal evenveel zand op.
zettelmeyer
@Siete @CaseCS130 snap ik hou ons op de hoogte ben erg benieuwd naar het eind resultaat. Domme vraag miss. Waarom de zandkop niet diep geploegd en het zand verspreiden ipv eerst op een bult te draaien?
+1
Siete
@zettelmeyer
Daar mag @CaseCS130 zelf antwoord op geven.
Weet wel dat hier in de omgeving vroeger ook vaak genoeg land vernield is met de diepploeg ipv verbeterd.
Grondlagen zijn ook op dit perceel heel grillig. Op 1 diepte ploegen had ook nog al gemengd ben ik bang. Nu hou je wel alle lagen gescheiden. Gok dat dat er mee te maken heeft.
+1
CaseCS130
@zettelmeyer diepploegen hebben we thuis ooit wel eens gedaan. Maar dit perceel was me daar te bont voor en met maar krap 1 ha. zand eigenlijk ook te klein om apart een diepploeg voor te laten komen. De zandkop loopt ook heel grillig door het perceel en als je met een zware trekker met diepploeg ineens in het veen komt kun je weer een poos moorden om hem er weer uit te krijgen.
+1
Siete
@PieterA
Zoals @CaseCS130 al zegt idd.
Het zand dat er uit komt gaat in een laag over het lage deel heen. Dat valt straks nog prima te frezen. Omdat je dat nu niet doet, stroopt de losse teeltgrond daar niet voor de bak op. Anders moet je het eigenlijk eerst weer vast rijden. 🙂
+1
2850Johndeere6R
@Siete helemaal in zijn hum denk?😋 Pracht werk met een fantastische combinatie 🦾
CaseCS130
@2850Johndeere6R Ja laat em maar schuiven 😉
+2
Siete
@2850Johndeere6R
Ja dit is idd genieten. Mooie uitdaging die we na overleg met mekaar goed proberen uit te voeren. 😎
Bak stond alweer een week in het hok dus was ook weer hoog tijd voor een nieuwe klus 😁😁
MaxxuM4ever
Niet een hele grote trekker voor toch een aardige dozerbak. Hier rijden ze dan met een 900 ervoor of kun je toch aardig kuubs verzetten met deze combinatie?
+5
Fast Eddy
@MaxxuM4ever

Een 900 of 1000 is op sommige grondsoorten veel te zwaar. In het werkgebied van Siete zit ook nog veen. Dan is het de kunst om boven te blijven en de boel niet dol te rijden.
+2
MaxxuM4ever
@Fast Eddy wij hebben alleen maar klei in de Wieringermeer, daar wordt ook met case-ih STX trekkers gekilverd.
+1
Siete
@MaxxuM4ever
Wat @Fast Eddy dus zegt.
Dan mag @CaseCS130 zeggen of de bakken vol genoeg zitten of dat er een dikkere trekker moet komen 😁
stannetje96
@MaxxuM4ever die combi dozers die hier rijden zijn ook een keer zo breed
Siete
@stannetje96
Combi Kilvers draaien er niet zo hele gek veel. Vooral de 6m versies niet.
Gewone Dozer en Kilverbakken in diverse maten des te meer met allerhande soorten en maten trekkers. 😄
stannetje96
@Siete klopt maar een 3/3,5 meter dozerbak kom je met 250 pk echt wel goed uit de voeten als de banden een beetje goed zijn
+1
Siete
@stannetje96
Klopt helemaal. 😄👍
Kan wel merken dat ik met deze trekker op deze banden meer grip heb dan vorig jaar met de andere.
+2
MaxxuM4ever
@stannetje96 klopt nu ik er wat langer over na denk, deze 724 komt ongeveer overeen met de magnum’s 7230 en 7250 waar Bork voorheen mee reed. En dat ging best goed.
Fast Eddy
@MaxxuM4ever

De grootste trekker in de buurt die voor een kilverbak staat is een 8245R. Meestal is 200 pk het maximale wat er in onze buurt voor staat.
+3
CaseCS130
@MaxxuM4ever Dat hele grote spul wil hier niet op het zachte veen. Dan moet je met rupsen komen, dan zou het kunnen maar je voelt zo'n trekker dan 100 meter verderop nog rijden.
Deze combi komt op mij als mooi in balans over en heeft dankzij de banden met drukwissel heel veel grip.

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Fendt. Ook staan er nu al 2025 foto's van de Fendt 724. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
PUNTEN
32
WEERGAVES
10
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE