Werklust WG 45 van sameiron

Werklust WG 45

sameiron
Tijdelijk met een maatje groter voerladen

Reacties

arjanvw
Ojee, de nieuwe 17E probleempjes? Dit is wel een flinke buffel! Dan hoop je je eigen shovel weer snel terug te hebben.
RuDaARION
sameiron
@arjanvw ja pech kan je soms hebben. Iets in de motor, nog maar zien wat precies. Zolang is dit wel een prima oplossing. Iets vaker achterom kijken alleen😁
+1
schluterman
@sameiron dit is de oude shovel van van Gendt zand en grind handel uit kerkdriel. Die hebben nou een lyungby maskin l18
+1
MF 2725
@schluterman Inderdaad, oude van Van Gendt.
arjanvw
@sameiron dat is wel balen. Was de motor al niet gereviseerd bij de vorige eigenaar of zit ik mis? Hopen dat de 'schade' meevalt.
+1
sameiron
@arjanvw ja klopt is inderdaad al gebeurt. Maar in orde maken kan die weer jaren tegenaan moet je maar denken
RuDaARION
varken
Deze komt van jansen holten?
sameiron
@varken klopt ja
varken
@sameiron
En daar voor van Schmidt Almelo
+1
CaseCS130
Deze kun je in de Oekraïne ook nog wel inzetten om wat legervoertuigen te ontmantelen 💪
sameiron
@CaseCS130 daar heeft defensie er zelf ook een paar voor staan toch
CaseCS130
@sameiron vooral 35's dacht ik. Heeft Janssen daar niet een paar ex leger van staan?
sameiron
@CaseCS130 inderdaad allemaal 35. Staan er nog wel wen aantal zo te zien. Oude 35B wil je denk ik ook geen lange dagen meer in maken
+1
CaseCS130
@sameiron Nee denk het ook niet. Ik kijk wel eens de constructie genist of zoiets op YouTube, daar komt heel regelmatig nog een 35 voorbij, maar weet niet of dat een b is of al jonger.
+1
dx11
Quote Reactie van @sameiron:
Oude 35B wil je denk ik ook geen lange dagen meer in maken

Waarom niet? Zomers zou airco lekker zijn, verder toch weinig te wensen? Stile cabine, luchtgeveerde stoel, radio, geveerde mast
sameiron
@dx11 deze 45 is al lang niet meer zo stil als onze 17. Die lucht geveerde stoel ontbreekt het ook nog aan
Baltus_steyr
@CaseCS130 volgensmij heeft Jansen een stuk of wat van het leger gekocht. Heb ze voor tijdje terug wel op de site zien staan. Waren er ook stuk of wat bij met nog maar 2 a 3/4 duizend uur erop....Voor dan knap geld kun je heel lang plezier hebben met zo'n shovel lijkt me!
CaseCS130
@Baltus_steyr Opzich wel, maar een 35 is wat aan de lompe kant voor veel boeren. Volgens mij waren ze voor defensie ook nogal wat verzwaard met stalen platen.
En het is wel oud spul, fabrikant al gestopt, onderdelen zal wel niet gemakkelijker worden.
@CaseCS130 had het leger ook geen 18's? Ik heb toevallig afgelopen zaterdag nog 4 werklusten gezien bij de vrachtwagensloper in de buurt. Waren ook 35's volgens mij met 5800 uur op de klok.
CaseCS130
@Deutz-Fahr-Rijder volgens mij niet. Net nog even die van Jansen opgezocht, maar ze zijn wel jonger dan ik dacht, 92-93.
En van die uren zullen heel wat stationair geweest zijn denk ik.
@CaseCS130 oke, wij hebben wel eens gezegd dat een ahlmann of Werklust van het leger ons wel past om de mengwagen mee te laden. Maar een 35 is wel wat te zwaar voor ons erf. Zal wel een droom zijn, maar je moet wat te wensen houden...
CaseCS130
@Deutz-Fahr-Rijder defensie.nl/onderwerpen/materieel/…
Hier staat een interessant stuk over het materiaal van defensie. Ze hebben dus wel 5 wg18's maar die wegen ook 15 ton in hun uitvoering. Staat ook een wg18b genoemd maar de foto laat maar een klein deel ervan zien.
@CaseCS130 interessant stuk inderdaad, toch valt me het gewicht van een 35 nog wel iets mee, het had ons ook niet verbaasd als ze kortaan 20 ton zouden wegen. Die dingen zijn 1 klomp met ijzer.
+1
CaseCS130
@Deutz-Fahr-Rijder Nee, die 14.600 klopt wel. En ze zijn dus lang niet allemaal extra bepantserd volgens het artikel.

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Werklust. Ook staan er nu al 64 foto's van de Werklust WG 45. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
PUNTEN
24
WEERGAVES
19
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE