Massey Ferguson 6290 van EA_MF

Massey Ferguson 6290

EA_MF
Gauw even een paar vrachten op t land gebracht voor de regen aan. Kunnen de koeien weer een weekje de poten droog houden.

Reacties

+3
Hidde Gröniger
Mooie combinatie
2850Johndeere6R
Hele mooie combinatie hoeveel m³ is die wagen? Dit is zo'n tetrax toch?
+1
EA_MF
@2850Johndeere6R klopt, kan 13 kuub mest in. Reed nu met een kuub of 10 in de tank om wat minder gewicht mee te moeten slepen.
+1
rommert14
Mooie buffel ervoor 💪
Fendt926Driver
Hier was het hoogop ook verrassend droog voordat er weer een bui langs kwam.
Dus morgen of zaterdag de eerste kuubs eruit rijden.
Anders wordt het gras al weer veel te lang.
Heb nog wel een 250m³ ruimte in de stal dus daarom hoeft het niet
Baltus_steyr
@Fendt926Driver maar het mooist is natuurlijk wel voor de 1e snede te bemesten. Zou anders jammer zijn voor het gras wat je oogst.Het gras begint al mooi rustig te groeien !😃
Fendt926Driver
@Baltus_steyr klopt het gras groeit al best.
En straks met 14 dagen de laatste mest erop...
Dan rij je ook weer sporen door het lange gras.
En snij je ook veel gras sprieten doormidden.
En rondt die tijd zou de kunstmest er al wel op kunnen zitten.
We gaan het per perceel bekijken wat het beste is.
Baltus_steyr
@Fendt926Driver beetje regen na de mest doet wonderen. Volgensmij kun je beter een klein beetje gras plat rijden met bemesten dan het stuk niet bemesten en dan maaien, want dan heb je minder gras en kwaliteit gras wat je inkuild dat lijkt mij tenminste. De hoge stukken zijn wel vlot te doen straks. De lage stukken moeten we maar is zien....Heb hier de meeste stukken al vloeibaar kunstmest op laten brengen. Alleen de paar lage stukken nog niet.
+1
T60401
Quote Reactie van @Baltus_steyr:
Het gras begint al mooi rustig te groeien
@Fendt926Driver
Over een week is er niets meer van die groei te zien krijgen oosten windt met iedere nacht een paar graden nachtvorst. Dan kruipt het gras terug de grond in.
valmet6400power
@T60401
Boeien, als je kunt rijden met het voorraam open dan maakt het je toch niet uit hoe het gras eraan toe is!!
Baltus_steyr
@T60401 met die paar graden vorst staat de groei mischien ff stil. Gras trekt dan echt niet terug de grond in haha!!!
+1
EA_MF
@Fendt926Driver hier heeft van begin december tot eind januari een koppel schapen op gelopen, gras is dus nog mooi kort 👌
Marcsteffens6265
Zou je wat betere foto's van je frontgewicht kunnen maken? Zijn nog een beetje aan het kijken wat we voor de 6465 willen maken.
EA_MF
@Marcsteffens6265 frontgewicht is gemaakt van een oude accord bok. Daar heb ik aan de onderkant met een paar stukjes U profiel een drager aan gelast voor het originele moedergewicht van een Fendt 311LSA (voorganger van de 6290). Bovenaan zit er een voorzetmes (+/-80 cm lang zo uit mn hoofd) aan gelast die dienst doet als drager voor 8 stuks 45kg gewichten die van een MF3060 af komen.

Mijn plan is om er ooit nog eens vanghaken aan te maken zodat ik met ploegen de vorenpakker mee kan nemen aan het frontgewicht, daarom zitten de gewichten allemaal aan de ‘binnenkant’
EA_MF

(klik om te vergroten)

+1
Marcsteffens6265
@EA_MF duidelijk! Wel mooi compact zo dat is ook iets wat wij ook graag willen ik zat meer te denken aan 2 rijen boven elkaar en dan een stuk of 16 gewichten hebben er nu zelf 10 dus moeten er dan nog 6 originele bij op zien te scharrelen alleen die dingen zijn verrekte duur.
Marcsteffens6265
@Marcsteffens6265 misschien zijn we ook wel goedkoper af met gewoon een gewichtblok kopen. Heb voor nu de gaten balk maar door de handvaten gedaan, beetje gewicht in de neus kan nooit kwaad merk direct verschil met 450 kilo in de neus.
+1
EA_MF
@Marcsteffens6265 klopt, zonder frontgewicht is er in het land niks te beginnen met deze combinatie (neus komt los). Ik heb m alleen met ploegen vol hangen, dan weegt het totaal rond de 500 kilo. Nu (met 4x 45kg) zit het rond de 320 kg wat naar mijn ervaring voldoende is.

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Massey Ferguson. Ook staan er nu al 1273 foto's van de Massey Ferguson 6290. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
PUNTEN
37
WEERGAVES
31
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE