Deutz-Fahr Agrotron 6130.4 TTV van joozt

Deutz-Fahr Agrotron 6130.4 TTV

joozt
Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 6130.4 TTV. Vanavond mooi voor de voorspelde regen de kunstmest op de tarwe gestrooid! Op een enkele natte kopakker na ging het boven verwachting goed!

Reacties

Herbert
Wat voor kunstmest strooi je op tarwe? Gewoon kas, of zit er ook nog wel een nitrificatieremmer in
joozt
@Herbert dit is gewoon Kas.
Fendt926Driver
Makkelijk een zone leen trekker.
Maak je er direct een avond school oefening van.
Zit er gps opdie zone trekker?
joozt
@Fendt926Driver ja handig hè? Moet natuurlijk zelf ook weer even op de hoogte zijn voordat ik er dadelijk les in geef. Trekker heeft RTK gps met stuurautomaat en strooier heeft sectieafsluiting aangestuurd via Isobus.

(klik om te vergroten)

Fendt926Driver
Quote Reactie van @joozt:
Moet natuurlijk zelf ook weer even op de hoogte zijn voordat ik er dadelijk les in geef

Dat zeker.
Zie hier op zone steeds meer inschakelen van externe adviseurs en verkopers op school en op praktijk bedrijven.
Lijkt wel of de leraren van nu geen les meer geven kunnen.
+1
ronald-deutz-fahr
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
externe adviseurs en verkopers

Dat vond ik altijd een stuk leuker als leraren die nog in hun oude systeem vast geroest zitten en geen idee hebben wat er speelt…
Die externen zijn gewoon bij kwa kennis, en snappen (meestal) dat de theorie leuk is, maar de praktijk vaak net anders..
joozt
@Fendt926Driver het is ook steeds moeilijker om goede leraren te vinden. Zone heeft ook beleid om steeds meer praktijkleren toe te passen.
ronald-deutz-fahr
@joozt je geeft les naast je werk bij de varkenshouder?
+2
joozt
@ronald-deutz-fahr dat klopt. 3 dagen docent MBO Loonwerk en de rest als zzp’er.
ronald-deutz-fahr
@joozt aha, mooie afwisseling, al moet lesgeven wel je ding zijn..
De Deutz van de foto is dus van je werkgever (school)
Combineer je praktijkles ook wel met het bedrijf waar je werkt?
joozt
@ronald-deutz-fahr Ja dat klopt. De praktijklessen vind ik leuk hoor. Ik ben ook geen liefhebber van 3 dagen theorieles geven. Mijn passie ligt in de landbouw en vind het mooi om studenten hier ook enthousiast voor te maken. Klopt ja de Deutz is van school, we gaan met die trekker veel de boer op om met studenten te strooien. Waar mogelijk probeer ik in lessen wel gebruik te maken van werkzaamheden die bij Beulink plaatsvinden. Als daar bijvoorbeeld de sleepslang draait of er wordt mais ingekuild probeer ik met een groep studenten te gaan kijken. Ook wel eens een perceel groenbemester gezaaid met een groep studenten etc.
ronald-deutz-fahr
@joozt mooi combineren zo, en mooi dat je op die manier echte praktijk kunt leren, en dan ook voldoende werk hebt zodat de leerlingen echt wat kunnen doen/leren, ipv allemaal 1 rondje of 1 baantje 😅

En als ik het zo inschat zullen de studenten hier ook wel enthausiast van worden 👍🏻
+1
joozt
@ronald-deutz-fahr precies! En dit werkt inderdaad beide kanten op. Ik vind de praktijk veel te leuk om er niet meer in te werken (maar hoef ook niet elke dag op de trekker te zitten) en de studenten vinden het leuk om les te krijgen van iemand die ook nog met één been in de praktijk staat.
+1
valmet6400power
Dat is al op tijd! Op de klei hoef je het niet te proberen (denk ik, niet op gelopen gister) maar op 5 hectare zand konden we amper lopen dus daar gaan we ook als laatst met de kunstmest strooier en spuit heen in het voorjaar 😄

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Deutz-Fahr. Ook staan er nu al 45 foto's van de Deutz-Fahr Agrotron 6130.4 TTV. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
PUNTEN
19
WEERGAVES
1.331
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE