Geen  van BEboer

Geen

BEboer
Foto van een Kuhn Profile (voermachine) deze middag op het menu, een huisbereid soepje van rode biet πŸ˜‚πŸ„

Reacties

hoest
Wat is hier de gedachte achter dat je hem in de sleufsilo leegt?
BEboer
@hoest ik schep er voor 2,3 of 4dagen in en meng/snijd dan op 1000tpm dan krijg je ze mooi fijn het ziet er verschrikkelijk uit maar valt enorm mee dit jaar πŸ‘Œ
hoest
mf 6150
@BEboer
Hoelang doe je over dat kortsnijden? Valt me goed mee wat eruit komt πŸ‘Œ
BEboer
@mf 6150 kwartiertje hoe minder id mengwagen hoe langer het duurt.
BEboer
@mf 6150 dit was de mengeling van vanmiddag 7700kg waarvan 1400kg voederbieten, je ziet ze amper zitten

(klik om te vergroten)

@BEboer mooie stal! Wissel je je halsbanden voor de tocht detectie?
Koeien Half zwartbont half roodbont?

Hoe zit dat met 3e gewas β€˜om in orde te zijn voor Europa’? Meer als 30 hectare bouwland, of zit dat toch weer net iets anders als in nederland?
+1
BEboer
@ronald-deutz-fahr We hebben niet aan alle banden een delaval stappenteller hangen, we waren niet echt tevreden over die tochtdetectie. Had in de oude stal al 30 ovalert halsbanden en als ik sommige koeien echt nt tochtig zie gaan er 2 banden aan. Ook het jongvee draagt deze halsbanden.

Die derde teelt is volgens mij verplicht vanaf 15ha bouwland, wij moeten jaarlijks een verzamelaanvraag indiennen en daar staat op hoeveel procent derde teelt, groenbemester enz we moeten zaaien.
Terwisscha
Wat voor voordelen heeft het om rode bieten te gaan voeren in het rantsoen?
+1
BEboer
@Terwisscha zijn gwn voederbieten dit telen we als 3e teelt om in orde te zijn voor europa. Voordeel is hogere gehaltes en koeien vinden het zeer lekker, groeit ook zeer goed op droge/magere zandgrond
mf 6150
@BEboer
PA was er ook altijd zeer over te spreken. Wij zitten alleen op klei dus dan zijn ze wel ietwat vies. Bij u geen probleem denk?
steyrlanzboy
Mooi

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Geen. Ook staan er nu al 1951 foto's van de Geen . Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nΓ©t dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
PUNTEN
21
WEERGAVES
8.257
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE