John Deere 6155R van gerrit power

John Deere 6155R

gerrit power
Nog paar weken mogen we weer, met de John Deere 6155R. Verder hebben we onze pomp aangepast om spuiwater en mineralen concentraat bij te voegen. En wordt pompcombinatie volledig afstand bestuurbaar, houd in toeren trekker, storingscodes zichtbaar bij sleepslang, vacuümpomp, turbovuller, waterbijvoegen incl waterpomp aansturen en reinigen van slangen met lucht en bal.

Reacties

+1
Siete
Dat is een beste verbouwing 😀
Dan met een persoon die slangen uitrolt en eventueel naar de pomp kan?
+1
PieterA
@Siete Ik neem aan dat het nu een eenmanssysteem is, met af en toe een helpende hand van een vrachtwagenchauffeur. Zo ging dat hier vroeger ook van 2006 -2011.
+1
Siete
@PieterA
Niet iedereen bemest uit een container he. Elk gebied/ situatie is weer anders. Eenmans systeem zou hier bijvoorbeeld niet werken. Vandaar ook dat ik nieuwsgierig ben. 😀
+1
PieterA
@Siete Dat snap ik, maar Gerrit zit veel in de biesbosch denk ik. Daar wordt denk ik veel mest uit het oosten van Brabant gehaald.

M'n reactie was ook een beetje bedoeld om wat toelichting of gebruikservaringen uit te lokken.
Siete
@PieterA
Was ook niet aanvallend bedoeld hoor. Excuses als dit zo overkwam. Ben ook altijd nieuwsgierig naar ervaringen en ideeën bij anderen. Brengt je soms tot nieuwe inzichten.
+1
PieterA
@Siete Dat kwam niet aanvallend over hoor. Ik volg je een beetje en weet za hapjespan een beetje waar je interesses liggen, dus kwam op mij wel over als een logische post.
gerrit power
@PieterA zie me andere reactie
+3
gerrit power
@Siete we willen bij veehouders capeciteit omhoog krijgen met 2 man systeem, nu zie je veelal met 3 man dat 2 weinig tot nauwelijks iets te doen hebben. Verder uit vrachtwagens blijven we met 2 maar door groot aandeel werk in klein gebied zitten we vaak hele dagen in zelfde hoek, zo kan pomp chauffeur toch slangen klaarleggen dat trein blijft rijden. Om zo in korte tijd veel mest kunnen verzetten.
+1
PieterA
@gerrit power Duidelijk verhaal! Mooi spulletje zo👌. Succes met het komende uitrijseizoen!
Siete
@gerrit power
Snap de gedachte!! Ben benieuwd naar de ervaringen binnenkort.
Bij m'n 1e werkgever hadden we een Schouten pomp met rond pomp systeem. Deze was via de bemester te bedienen. Dan was ik ook al veel te slangen uitrollen ondertussen.
Bij m'n huidge werkgever zitten we onder hele andere omstandigheden. Dan heb je met 3 man toch meestal wel werk hoor. Of iig heb ik met slangen op en afrollen teveel werk om me ook nog met de pomp te kunnen bemoeien 😅
Rokus
@gerrit power Krijg je dan nu een pomp met eigen motor, die je achter bemester op haspel trekker kan verplaatsen?
gerrit power
@Rokus nee dat niet gewoon nog met trekker maar gaan via canbus aansturen.
+1
Rokus
@gerrit power aha maar die 3de trekker moet je dan elke keer ophalen?
+1
gerrit power
@Rokus jah klopt scheelt iedergeval 1 persoon, die zijn niet makkelijk meer te vinden en die wat willen.
Siete
@gerrit power
Via de Canbus? Meeste mechanisatie bedrijven die ik ken zijn daar heel voorzichtig mee. Iemand gevonden die het wel aan durft dus? Denk dat het de mooiste manier is om zo iets te doen ja..
+1
JohnDeere7serie
@Siete hier kunnen de loonwerkers via signaal van portofoon vanuit het land de trekker bij de pomp stationair / terug naar ingesteld toerental
+1
gerrit power
@Siete jah een handige Willie jah.
JD 6110
Hier in de buurt stop deltagro met sleep slangen. Daar zaten ze met 5 loonwerkers in. Zal toch wel niet uit kunnen. 1 sleep slangen. 1 man pomp en 1 man slang verleggen. Kost wat
+1
Siete
@JD 6110
Als je dan maar genoeg doet..
+2
Sjon
@JD 6110 doen ze hier ook, dan liggen de slangen al klaar bij de volgende klant.
+1
Rokus
@JD 6110 tja met een verveat voor de bemester ben je ook niet echt goedkoop uit!
+1
huub
@JD 6110 daar heb ik nog niets van gehoord. Hun hebben natuurlijk wel een enorm werkgebied en ik denk dat de winst van een 3 mans systeem te klein is.
+1
JD 6110
@huub ging een brief rond een tijd geleden
remco rooks
@JD 6110 stoppen ze er mee ja? Nog niks van gehoord.... maar heb ze hier in de buurt ook niet bijzonder vaak bezig gezien... denk ook dat de percelen er hier ook niet helemaal ideaal voor zijn voor goede capaciteit
+1
huub
@remco rooks of juist wel. Bijvoorbeeld een blok van 10ha aan de andere kant van de weg of 300 meter achter de stal een groot stuk achter een waterschapssloot, die kan je makkelijker/goedkoper met de sleepslang doen dan met de tank.
@JD 6110 Dat kwam omdat 1 aandeelhouder wou eruit stappen omdat zijn eigen machine niet meer aan de kuubs kwam.

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot John Deere. Ook staan er nu al 630 foto's van de John Deere 6155R. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
PUNTEN
22
WEERGAVES
10.864
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE