Deutz-Fahr Onbekend van sil-vandervegt

Deutz-Fahr Onbekend

sil-vandervegt
Foto van een Deutz-Fahr Onbekend. Deutz-Fahr sticker is dit een originele sticker?

Reacties

+2
MRVNDT
Ja heb ik al vaker gezien
+2
schluterman
Jazeker bij onze plaatselijke lmb en deutz dealer hangt er een hele grote poster van in de werkplaats
+1
@schluterman zitten we dan bij hetzelfde mechanisatie bedrijf?😅
schluterman
@ronald-deutz-fahr Megens in Sint Michielsgestel
+1
@schluterman dat is niet om de hoek, die ik bedoel zit in Friesland haha 😅
schluterman
@ronald-deutz-fahr ik wou al zeggen Friesland is een uurtje of 2 rijden voor mij 😉
+1
stijn-de-bock
Zeker weten van wel,
+2
sil-vandervegt
@MRVNDT @schluterman @stijn-de-bock mooi. Bedankt voor het reageren.
walker1
Wat zijn precies de verschillen tussen die modellen, ja dat de AgroXtra een schuin neusje heeft zie ik wel. Maar vooral de verschillen tussen de AgroStar en AgroPrima.
+1
MRVNDT
@walker1 Kabine met spat borden en interieur
+3
@walker1 de agrostar heeft een luxere cabine, en die trekkers zijn groter, grootste agrostar is 185pk, De loonwerker trekkers zegmaar. De agroprima’s gaan tot ik dacht 120pk.
Er zijn ook agrostar’s met de schuine neus. Pareltjes 😍
+1
SJB533
@walker1
Star is luxer dan de Prima/Xtra. Als ik het goed heb, ligt de basis van de AgroPrima en AgroXtra nog in de 06/07, waar de DX van eind jaren zeventig een compleet nieuwe ontwikkeling was. De AgroStar is weer op die DX gebaseerd.
+1
@SJB533 de benaming prima star en extra zijn pas later gekomen, daarvoor was dx6.** het hele type.
+1
SJB533
@ronald-deutz-fahr
Klopt. Is nog een hele wetenschap. En aan het eindcijfer kun je dan nog wel iets afleiden. Voor de DX 6 geldt qua eindcijfer 6 is een trekker met StarCab, 7 ook, 1 en 8 hebben de AgroStarcabine. 1 en 6 zijn vierkant, 7 en 8 zijn schuin.

DX 3 heeft een StarCab. DX 4.51/4.57 is de grootste viercilinder met de StarCab, de DX 4.61/4.68 heeft de AgroStarcabine en zijn de kleinste uit de serie.... 🙈 (Ja, moest dat even opzoeken.) StarCab was geloof ik wel weer een optie op de trekker, of het weglaten, ten gunste van een frame of zonnedak was een optie.
+1
@SJB533 Haha je hebt er een hele studie van gemaakt, ik weet ondertussen uit het hoofd wat wat is, maar had niet bedacht dat er ook logica in zat😅😂
4.** was niet leverbaar met zonnedak dacht ik, weet het alleen van de 3.10, 3.30, 3.50
+1
SJB533
@ronald-deutz-fahr
Ah generatie eerder dus al.
+2
MRVNDT
@SJB533 prima is zeker geen 06-07 het zijn alvast alle uit deze familie met star en prima en nomale dxen up zelfde basis. Met tw900 bak.

Grootste verschil is het hele Kabine.

Dx : mastercab
Prima : starcab
Star : Agrostar Kabine

Dx 3.xx is wel met die bakken tw500 uit 06/07 maar verder ontwikkelt.
walker1
@MRVNDT Dat het iets met de 06/07 serie te maken had, dat geloofde ik al niet, DX serie is wel logisch verhaal. Is dus vooral cabine variant en daarmee ook verschillend qua luxe en opties denk ik?
+1
MRVNDT
@walker1 ik zeg het maar zo.

Motoren en bakken zijn alle hetzelfde basis. Kleine verschillen. Alle modellen prima en stars (6.61 niet die is bijzonder) hebben kleine vooras bok ( 12 gewichten breed ), dat is wel upgrbouwd van dx 4. basis zoals een 6.05.

Verschillen zijn dus andere as voren en Kabine. Grond functies zijn allemal gelijk. Zelfde versnellingen en hydraulik functie.

Eerst waren er normale dx. 4.xx en 6.xx. Dan kwamen er Stars maar de zijn veele boeren te duur gewest en prima is dan het goedkope bij serie gewest. Technisch ongeveer gelijk maar minder comfort. Stars hebben elektrische 4wd en prima niet. Zoiets.

Scheune neus bestaat zoals prima genoemd agroxtra met x.x7 betekening en als star met x.x8.
+2
vedder
Agrostars hadden ook electrische bediening van assen en hydraulische aftakasinschakeling, optioneel powermatic high-low, grotere en vooral stillere en lichtere kabine, grote spiegels en een betere, sterkere afstelling van de motor met meer koppel en een iets hoger gebruik. Agrostar was destijds veel sterker in een dubbeltest tussen de agrostar 4.71 en de agroprima 4.56
vedder
Die sticker heb ik ook nog in de stal hangen trouwens
Fendtpower312
Die sticker is origineel. Die heb ik ook nog ergens leggen.
+1
stijn-de-bock
@Fendtpower312 ik niet,maar zoek hem nog wel voor in mijn verzamelingetje.

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Deutz-Fahr. Ook staan er nu al 705 foto's van de Deutz-Fahr Onbekend. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
PUNTEN
27
WEERGAVES
0
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE