Schlüter Super 950V van Schluterfan

Schlüter Super 950V

Schluterfan
Und es geht's weiter...

Gisteren het koppelingshuis van de transmissie weggenomen. Dat ik nog verrassingen zou tegenkomen wist ik wel. Dit is er eentje van...

De fransen hebben in der tijd eens een probleem gehad met de zogenaamd "Hohlwelle". Hebben die op de franse manier gerepareerd en ook nog eens weer gemonteerd. Normaal hoort zo'n as geborgt te zijn met 2 boutjes. Die waren in de verste velden niet te zien. Daardoor heeft de as de hele tijd los tussen de aandrijfas en de koppeling liggen "zweven". Resultaat afgeschuinde tanden, aan de ene kant kan je er de kalkoen voor nieuwjaar mee versnijden, aan de andere kant wat mindere slijtage. Op de koop toe hebben ze de verbindingsbus van de as van de aftakas ook de stelboutjes nog eens vast gelast. Die kreeg ik gelukkig wel los na het vlakslijpen met de slijptol, er een geleufje in te slijpen met een 1mm schijf, dan een slag van de beitel en losdraaien. Helaas moet ook dit busje wel vervangen worden. De as van de aftakas lijkt gelukkig wel oke...

Dat word rondmailen/bellen en zien of we een nieuwe of een weinig gebruikte kunnen vinden. Ofwel de boel oplassen en nieuwe geleuven in frezen. Ook ga ik maar eens uitpluizen of er in de slooptrekker niet dezelfde onderdelen te vinden zijn. Maar of die er beter gaan uitkomen...

Zijn er mensen hier die hiermee ervaring hebben, met het oplassen van zo'n as en nieuwe gleuven infrezen? En eventueel een goed adres voor hebben?

Wordt vervolgt!
+1
Fendt926Driver
@Schluterfan en ik nog eerst netjes kijken bij de foto...
5 minuten geleden geplaatst..
Dus denk ik als er een lap tekst komt was die er al wel geweest. Dus laat ik eens rustig een vraag stellen...
Staat het antwoord natuurlijk in die lap tekst👍👍👍👍
+1
Schluterfan
@Fendt926Driver

Tekstjes schrijven vraagt ook nog wel eens tijd haha.
JD3010
@Schluterfan Ik heb zelf weleens gedaan, maar die tanden waren veel grover. Oplassen met de hand en bijslijpen met de slijpmachine.
Van een andere as paste deze in de draaibank, toen de slijpmachine in de beitel houder gemaakt.

Reacties

Fendt926Driver
Zijn de einden van de splines nu wat ruim versleten of lijkt dat zo met de lichtval met de foto flits
+1
Schluterfan
@Fendt926Driver

Nee, die zijn net niet weg. Ben ik blij dat er de ploeg niet achter gehangen heb...
schluterman
@Schluterfan kost bij ZF een godsvermoge dat kan ik je zeggen. Ik heb ze na laten maken. Voor de compact 850v
Schluterfan
@schluterman

Dat zat ik ook al te denken... Ik weet nog niet hoe die in de andere 6600 slooptrekker zijn, maar daar zat een ZF T318 bak in dacht ik, en in deze 6600 een T3202. De kans dat de assen dezelfde zijn acht ik niet zo groot, maar ga het wel uitzoeken.
schluterman
@Schluterfan die zijn inderdaad niet hetzelfde. Ik heb toevallig ook in allebei mijn schlüters een T 3202 bakken zitten
roscho
Quote Reactie van @Schluterfan:
De kans dat de assen dezelfde zijn acht ik niet zo groot, maar ga het wel uitzoeken

Als de bak van die sloper nog goed is, zou je die ook over kunnen zetten, als het passen van de "hohlwelle" daarvan afhankelijk is. Tenzij die bak natuurlijk aan zijn eind is.
roscho
In de buurt van de Bodensee zit een bedrijf dat zegt dit te kunnen repareren: ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/…

De prijs daarvan kon best eens tegenvallen.
Schluterfan
@roscho

Tegenvallen doen de prijzen voor zulke artikelen helaas altijd, alleen al door het werk dat eraan komt. Maar de rest van de bak ziet er wel goed uit op het eerste zicht...
JD3010
@Schluterfan Heb je geen bekenden in de Trekkertrek-wereld?
Schluterfan
@JD3010
Hmm, ja eigenlijk wel. Daar kan ik ook eens luisteren. Bedankt!
JD3010
@Schluterfan Ik heb geen idee hoe die as er verder uitziet, maar vaak zijn die splines standaard maten. Vooral als het van ZF is heb je daar grote kans op. Ik heb wel een vriend die dit misschien zou kunnen.
+3
InsaneNL
Jou voorkeur zal er wel niet naar uit gaan, maar dit valt ook goed zelf te repareren als je een draaibank tot je beschikking hebt. Bij de foto's staat wel meer info:
tractorfan.nl/picture/1334208/…
tractorfan.nl/picture/1334207/…
tractorfan.nl/picture/956789/
+1
JD3010
@InsaneNL de vakman. 👍
wilbertkw
@peter-schweckhorst is dit te lassen en weer opnieuw te vertanden?

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Schlüter. Ook staan er nu al 49 foto's van de Schlüter Super 950V. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
PUNTEN
10
WEERGAVES
686
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE