Ferguson TEF 20 van WaterDeutzer

Ferguson TEF 20

WaterDeutzer
Foto van een Ferguson TEF 20
+2
Kramer U800
@WaterDeutzer Met daarnaast een Opel Kapitan?
+6
WaterDeutzer
@Kramer U800 Ik denk een Rekord. Daarvoor had ie ook een Rekord waarmee in 1963 het IJselmeer overgestoken.

(klik om te vergroten)

Spelen op het IJsselmeer. Kun je nu niks meer bij voorstellen. Halverwege was zelfs een tankstation.
+2
Kramer U800
@WaterDeutzer Daar kan je je nu inderdaad niks meer bij voorstellen om het IJsselmeer over te steken met een auto. Zou ook niet meer lukken overigens omdat ze een vaargeul open moeten houden. En zou hard vriest het vaak niet meer.
basia
@WaterDeutzer Dit is een Record van 58 tot 60 denk ik
+1
basia
@WaterDeutzer
Deze record is van 60 tot 63 volgens mij ( de FG 00 94)
WaterDeutzer
@basia Ik had de staat van de auto wat ingeschat en het was winter '63 geen nieuwe auto?

Reacties

+5
WaterDeutzer
Nog een paar laatste foto's van de stropersweken voor RIJP. Hier een fotopauze bij een losplaats.
+14
WaterDeutzer
Het ging ook wel eens mis bij het persen. In dit geval niet met touw/knoop problemen, maar met de ambtenaren van de RIJP die de geperste roggestro balen niet droog genoeg vonden. Remedie: van de klamp weer met platte wagens "uitrijden" op de velden en lossnijden. Kan niet iedere dag meezitten😔

(klik om te vergroten)

+1
langeslagdiesel
@WaterDeutzer dat gebeurde waarschijnlijk ook maar 1 keer.
+2
WaterDeutzer
@langeslagdiesel Ik weet het niet, maar wat ik wel weet is dat deze ezel zich geen 2e keer stoot aan dezelfde steen.😉
+13
WaterDeutzer
Lunch in de kofferbak.

(klik om te vergroten)

+6
WaterDeutzer
@WaterDeutzer Warmeten in de zon

(klik om te vergroten)

Nog eentje dan, met mijzelf aan kop tafel.
+12
WaterDeutzer
En een pauze in de "schaftkeet".

(klik om te vergroten)

+5
a3vandiejen
@WaterDeutzer Geweldig!!
+5
Grazy
Wie maakte al deze foto's? Goede fotograaf!
+10
WaterDeutzer
@Grazy Dat deed mijn ma, ze staat er daarom helaas zelf niet vaak op. Ze verzorgde de catering en deed boodschappen als bijvoorbeeld perstouw halen en rondbrengen met de Opel.
+7
Svendt28
@WaterDeutzer De rol van Ma wordt soms al eens onderschat, als ik terug kijk hoe mijn Moeder hard gewerkt heeft weet ik het wel.
+4
WaterDeutzer
@Svendt28 Klopt, alleen jammer dat je (ik) kennelijk eerst zelf ouder moet worden om dat te beseffen.
+5
Massey 2705
Uw vader was een harde werker en durfde wel te ondernemen !
Niet dat het heel belangrijk is , maar ging het persen dan per baal , of hectare als je voor de RIJP werkte ? Ik bedoel , als je baaltjes weer los moet snijden , lopen de kosten gauw op .
Mooi hoor die verhalen !👍
+26
WaterDeutzer
De reden dat ik vorig weekend ben gestart met verslagen van zijn werk is dat hij een respectabele leeftijd heeft van bijna 90. Maar enkele weken terug is opgegeven door de artsen: hart is op. Dementie is al een paar jaar beginnende. Wij als kinderen maken nu veel tijd met hem door, woont nog thuis, om hem een fijne eindtijd te bezorgen.

Omdat ik nog heel veel vragen heb over vroeger, doe ik dat samen met hem bij de foto's. Dat werkt wonderwel goed: hij herkend de plaatsen & de personen, maar nergens meer de tijd. Ik heb de afgelopen 2 weken veel geleerd en hoop dat evengoed nog lang te kunnen doen met hem.

Die foto van balen uitschudden kende ik en dacht altijd door knoperproblemen. Niet dus!
+11
Massey 2705
@WaterDeutzer fijn dat hij zo het verleden weer op kan halen via fotos . Ik wens U nog een fijne tijd samen die over is !
+4
Guldner1959
Mooie foto's en verhalen bedankt
+7
a3vandiejen
@WaterDeutzer Respect hoe jullie hier mee omgaan, maar zal ook fijn zijn op deze manier nog met hem te praten over vroeger.
Prachtige foto's.
En geniet van de tijd samen met je vader.
+4
Svendt28
@WaterDeutzer Men beide ouders zijn intussen overleden, niet altijd makkelijk maar dingen als foto's en verhalen houden de herrinering levendig. Zorg da je er genoeg hebt, ze zijn achteraf echt van goudwaarde.
+8
WaterDeutzer
@Svendt28 De vele mooie reacties op TF laten blijken dat het gewaardeerd word. Ik ben nog niet klaar....😚
+6
John k
@Svendt28 vooral foto's met personen er bij op
+3
MaxxuM4ever
@WaterDeutzer neem je al die gesprekken ook op met uw vader? Vaak vergeet je al snel weer de helft. Zulke tapes of misschien zelfs film materiaal met je vader in de toekomst kun je wellicht zeer waarderen.
+2
WaterDeutzer
@MaxxuM4ever Nee, geen tape. Heb 'm wel gevraagd om verhaaltjes te schrijven en bij de foto's te plakken.
+3
Svendt28
@WaterDeutzer Als ooit ÊÊn van je dierbaren er niet meer is, zal zijn (of haar) stem het eerste zijn wat vervaagt in je gedachte.
+4
WaterDeutzer
@Svendt28 Moest ff nadenken over jou regel of ik het begreep. Ik ben een "ervaringsdeskundige" omdat ons ma al vele jaren weg is. Iedere dag steek ik nog steeds een kaarsje en heb contact dat nooit zal vervagen. Al meer dan 16.000 kaarsjes inmiddels. Mee eens?
+3
Svendt28
@WaterDeutzer Ja, niet zo zeer met kaarsen maar wel in m'n gedachten. M'n ouders hebben een goed leven gehad, een echt oldskool landbouwgezin, dat zijn wel leuke terugblikken😊❤ī¸,.
+5
Jotke
@WaterDeutzer

Indrukwekkend om zo je verhalen over je vader te lezen en de foto's te zien!

Foto's en filmpjes zijn de beste manier om iets te blijven herinneren en er aan terug te kunnen denken/naar te kijken. Ook een mooie manier om voor het nageslacht een beeld te vormen hoe het was/hoe iemand was/er uit zag.

Toen ik je bovenstaande reactie las werd ik er wel even stil van!

Ik wil je bij deze nog een prachtige tijd met je vader wensen zover dat mogelijk is mbt corona en heel veel sterkte wensen met wat er komen gaat! Geniet nog van de kostbare tijd die jullie samen nog mogen beleven!

Ga ook vooral door met het delen van deze herinneringen!
+7
WaterDeutzer
@Jotke Dank je Jotke. Het is wat bij het leven hoort en iedereen (als het goed is) meemaakt. Het delen van je ervaringen helpt jezelf en ook anderen. Ik heb nog een voorraadje leuk beeldmateriaal te gaan. M'n jongste zus heeft zopas de reacties op TF op haar telefoon aan pa laten zien. Vond ie mooi!
+2
Jotke
@WaterDeutzer

Heel mooi! Mooi dat je pa het ook mooi vindt!
+7
Towaberg
Prachtige verhalen zijn dit, bij mijn vader zijn ouders werd alles nog met het paard gedaan, onze papa is zijn herinneringen aan het opschrijven!
Veel moed voor wat komen gaat en intussen tijd nog veel proberen te genieten van de momenten samen ❤ī¸
+7
WaterDeutzer
@Towaberg Dank u voor de wensen! Ik heb zelf trouwens ook de overgang van paard naar trekker meegemaakt als kind. Bij een oom op de boerderij in Ursem logeren. M'n oom de platte wagen aanpikken met de MF35. Ik stond tussen de wagen en de stal. Toen riep m'n oom: "Ho,ho,ho" tegen zijn trekker, maar die luisterde niet zo goed als z'n paard. Ik een paar gekneusde ribbetjes.
+3
a3vandiejen
@WaterDeutzer 🙈😅Maar de hele familie heeft een massey ferguson begrijp ik.
+6
WaterDeutzer
@a3vandiejen Ja, inderdaad. Maar toch ook wat Fordjes en JD's bij ooms. Pa is pas van MF afgestapt toen, deze niet bij de tijd bleef met de 100-serie en geen fatsoenlijke cabine kon leveren. De lokale huisleverancier van werktuigen kreeg Deutz erbij naast Zetor, dus vanaf 1975 werd het langzaam (licht)groen.
+3
a3vandiejen
@WaterDeutzer Mooi om te lezen hoe deze keuze tot stand komen.
+4
Kramer U800
Mooie verhalen en mooie foto's! Sta er van te kijken hoe goed de foto's zijn en dat het er zo veel zijn, want een foto maken was vroeger duur en bijzonder. Veel geluk met je vader, 90 jaar, wat een leeftijd, dat hij nog vele jaartjes er bij aan mag plakken!!
+6
WaterDeutzer
@Kramer U800 Met een smartphone verbeter je gewoon oude foto's. Maar m'n moeder was wel actief met foto's. Ik weet nog met een Olympia camera met een kelk voor flitser met losse flitslampjes. Volgens de artsen is een jaar voor pa niet meer mogelijk. Daarom werken we nu aan een warm afscheid. Goed dat 't nog kan.
+2
Kramer U800
@WaterDeutzer Geniet van elkaar zo lang het nog kan, dan genieten wij wel mee door middel van de foto's! En vergeet niet dat een mens sterk kan zijn, ik heb genoeg gevallen gezien waar het tegenovergestelde waar is đŸ’ĒđŸŧđŸ’ĒđŸŧ
+1
jehan
@WaterDeutzer zo dat zijn momenten om te koesteren die je nog hebt met je vader ..je gebruikt ze goed als ik het allemaal lees..ik wens jullie nog veel uurtjes samen fotos kijken en verhalen maken ..schitterend hoeveel fotos jullie hebben ..
WaterDeutzer
@jehan Dank je Johan. Heb jij voor Cwv Barlo gewerkt? Die werken wel eens samen met Wopa, daar zit ik naast.
+1
jehan
@WaterDeutzer nee ik ken barlo wel ..en wopa ook wel ..ik heb bij loonbedrijf hartemink gewerkt in sinderen
+5
draaipiet
Prachtige foto's en verhalen
Heel veel sterkte in deze laatste fase
+3
langeslagdiesel
Respect voor hoe jullie hier mee omgaan. Ik hoop voor jullie dat er nog vele fijne momenten mogen volgen. Petje af voor het initiatief.
+3
mf 35x
Watmooii

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Ferguson. Ook staan er nu al 152 foto's van de Ferguson TEF 20. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nÊt dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
PUNTEN
54
WEERGAVES
29
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE