John Deere 6155R van mdoornekamp

John Deere 6155R

mdoornekamp
Nog een stuk geploegd vd week. Nog 6 blokje geleend van pa.

De één verzamelt postzegels, de ander verzamelt frontgewichten.
+3
Valtra man
@mdoornekamp tis maar wanneer je ze op je teen laat vallen dat je het verschil merkt 😉

Reacties

deufi
Wat voor bedrijf heeft je pa?
+2
mdoornekamp
@deufi pa doet ook nog een beetje loonwerk. Hij heeft nog een jd 6810.
wim-same
@mdoornekamp Lekkere vette klei zo te zien.
PieterA
Je hebt geen M, maar een R. Schrijft een goedkopere cabine bij John-Deere ook sneller af?
+1
mdoornekamp
@PieterA
Quote:
schrijft een goedkopere cabine ook sneller af

Denk dat het meevalt. Ook de M serie van John Deere is erg waardevast.
+1
valmet6400power
Uit nieuwsgierigheid, bij welke mensen mag je komen ploegen? Een ploeg kost de wereld niet, weet niet wat jij rekent per ha of uur gemiddeld?
+3
mdoornekamp
@valmet6400power ik zit veel bij veeboeren. En soms akkerbouwer. We zitten hier op wat zwaardere grond. Dus netjes ploegen is wat lastiger.

Een 5 schaar van een A merk kost 30.000 euro. Dan set ploegbanden 10.000 euro. Dik front gewicht 3000 euro. En dan nog de kennis om een ploeg netjes af te stellen. Inclusief je trekkracht regeling van je paard. Anders vliegt de diesel olie erdoor. Als je überhaupt al vooruit komt. Dan nog het omwisselen van de banden voor soms 1 dag ploegen.
+1
PieterA
@mdoornekamp En als je iemand spreekt zeggen ze allemaal dat ze een hectare per uur ploegen, maar voor elke geploegde hectare telt je trekker 2 draaiuren op de teller er bij. Zelf ben je er dan ook 2 uur mee bezig.

Als je 100 hectare ploegt, staan er 200 uur bij op je trekker.
+1
mdoornekamp
@PieterA ploegen blijft inderdaad wel een tijdrovende bezigheid. En als je het dan effe tussen het melken en voeren door moet doen, heb je maar zo geen 10 ha om. Ik ploeg jaarlijks ook wel heel wat uurtjes in het donker.

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot John Deere. Ook staan er nu al 371 foto's van de John Deere 6155R. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
PUNTEN
39
WEERGAVES
1.173
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE