Valtra N121 van stannetje96

Valtra N121

stannetje96
Foto van een Valtra N121 met een kuhn 3 schaar. Van het weekend de valtra voor een 3 schaar ploeg gezet om deze week te ploegen voor het bollen planten. De trekkers van de loonwerker waren op dus daarom een eigen trekker meegenomen naar het werk.

Het was de eerste keer met deze ploeg en vorenpakker. De ploeg is 2 jaar terug aangeschaft omdat er redelijk wat vraag was van bollenboeren om te ploegen met vorenpakker. Na aanschaf van de ploeg is er een arm opgebouwd en zijn de meeste slijtdelen vervangen. Echter is er sindsdien niemand meer geweest die wou ploegen en was vandaag de eerste keer. Het was daarom eerst een tijdje afstellen en moesten er nog een paar kleine aanpassingen worden gedaan.

Het ploegen gaat nu redelijk mooi. De bollen worden rechtstreeks in het geploegde geplant zonder een verdere bewerking
PieterA
@stannetje96 Dan ben ik ook wel benieuwd naar de plantcombinatie. Is die op rupsen.? En rijdt dat een beetje met de GPS in zulke losse grond?
+1
stannetje96
@PieterA de planter staat op wielen en is al een wat ouder maar licht plantertje. Staat een new Holland t5 voor. Ze rijden rond de 4 km/h daarmee. De grond is wel aardig stevig hoor nadat de vorenpakker er overheen is geweest.

Het word hier wel meer gedaan op de lichtste percelen. Ook met de nieuwste plantcombinaties op rupsen die rond de 5,5 rijden

Reacties

Lucas Ensing
Mooie foto.
MaxxuM4ever
Mooi zacht hoekje van de polder, niet de 7810 van de land eigenaar er ff voor haha?
Is deze gekomen voor de 6100? Ik dacht steeds dat je alleen die 2 grote new Hollands had voor al het werk.
stannetje96
@MaxxuM4ever haha die trekt em in 2en denk.
Ja deze is voor de 6100 gekomen. Hebben deze nu 2 jaar alweer. Bevalt goed
martijn805
Zie ik het goed en zitten er ford gewichten voorop? Als je er toevallig 3 over hebt houd ik mij zeer bevolen om ze over te nemen.. 🙈 Maaaar zal we niet het geval zijn
+1
stannetje96
@martijn805 zijn inderdaad ford gewichten en zijn ook niet van mij haha

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Valtra. Ook staan er nu al 317 foto's van de Valtra N121. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
PUNTEN
32
WEERGAVES
1.022
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE