Holmer Onbekend van PieterA

Holmer Onbekend

PieterA
19 oktober 2021 Foto van een Holmer cichoreimuis. Deze machine is door loonbedrijf Hack aangepast om op het land en op de beton cichorei te kunnen laden. Wij zijn vaak een beetje huiverig van op het kopeind storten, omdat de draagkracht van de grond op de kopakkers bij ons vaak slecht is. De muis werkt volgens een bepaalde planning. Je moet als teler vantevoren zorgen dat je cichorei aan de hoop ligt. We kiepen de cichorei in een lange rug.

Op onze lichte grond is een muis niet nodig. Als ze met een kraan zouden komen zou de hoop een stuk compacter kunnen zijn. Er wordt nu nog wel wat grond uitgedraaid, maar het zijn vooral cichoreipuntjes die op het erf achterblijven. Het ging dit jaar wel al beter dan voorgaande jaren. Dit kwam denk ik door de fijnere matten die dit jaar op de muis gemonteerd waren.

Reacties

+2
PieterA
Foto van de achterzijde, waar de vrachtwagens geladen worden.

(klik om te vergroten)

Cichoreimuis
+3
Massey 2705
Mooi dat je de moeite neemt om te vertellen wat er allemaal bij komt kijken ! Bedankt 👍

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Holmer. Ook staan er nu al 30 foto's van de Holmer Onbekend. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
PUNTEN
11
WEERGAVES
0
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE