Zetor Forterra 11741 van ZetorTwente

Zetor Forterra 11741

ZetorTwente
Vanochtend de eerste 3 ha maïs gehakseld, om in najaar 2022 mee te kunnen beginnen.

Reacties

ArieV
Das mooi op tijd! dan is de kuil wel geconserveerd...
ZetorTwente
@ArieV Ja, dit perceel stond op stam erg droog,dus alvast maar eraf gehakseld. Kuil waar we nu van voeren kunnen we december net mee halen denk ik. En daarna beginnen aan de grote kuil van dit jaar.
ArieV
Mooie strategie!! Dan weet je tenminste waar je mee bezig bent. Wij hoeven geen mais meer te kuilen. Zijn overgegaan naar witvlees. In verleden wel afmest gehad, ook paar jaar alles opgestart. Maar met de corona was het beter voor ons om te verbouwen naar wit.
ZetorTwente
@ArieV Ja, proberen zo de dip in opname die je hebt als je nieuwe maïs (ondanks dat die vaak wel aantal weken heeft gezeten) gaat voeren te voorkomen.
Oké, van vrij naar contract gegaan?
ArieV
@ZetorTwente Nee, we zaten altijd wel op contract. Wit vind ik mooier om te doen. Maar dat is persoonlijk. iedereen moet doen waar hij of zij goed in is!
ZetorTwente
@ArieV Aah juist. Stage gelopen bij een boer met wit en rosé, maar rosé is toch veel mooier, heb je ook nog buitenwerk, vinden wij dan weer mooier 🙈🙈
ArieV
@ZetorTwente vroeger neigde ik ook naar rose. Alleen rose hebben we ook een tijdje gehad, maar toen kwamen er ziektes in die alleen met lange overbruggingstijd bestreden kon worden. Ziektes(salmonella dublin) kunnen tot 16 weken in de stal blijven. Als je dan opstart, dan ga de koppel er na 10 weken uit. Dan overleeft die ziekte kiemen het proces. Dus daarom zijn we naar wit overgegaan, en bevalt me goed.

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Zetor. Ook staan er nu al 48 foto's van de Zetor Forterra 11741. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
PUNTEN
30
WEERGAVES
24
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE