Deutz-Fahr Agrotron 6190 TTV van PieterA

Deutz-Fahr Agrotron 6190 TTV

PieterA
21 augustus 2021 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 6190 TTV. Bezig met groenbemester zaaien in de tarwestoppel.

Her stro is vorige week zaterdag opgehaald afgelopen week Betacal flow er op met de sleepslang en gisteren gezaaid met deze combinatie. Ik heb er ook een paar uurtjes mee gereden en het kopakkermanagement is wel echt een must bij zo'n trekker en dit soort werk. Her frontgewicht weegt 1.250 kg. Dat iscte zwaar, want ik ben gewend om met de voet op de stuurrem voor de volgende werkgang te draaien. Deze trekker is aanmerkelijk zwaarder dan de Agrotron 120 mk3 waar ik meer aan gewend ben. Ik heb het idee, dat wanneer ik nu de stuurrem te fanatiek gebruik de trekker het te zwaar te verduren krijgt. De volgende keer misschien het 600 kg gewicht er maar aan hangen. Ik weet niet hoe de graanoogst op andere plekken in Nederland is verlopen, maar hier was het behoorlijk natter dan we de laatste jaren gewend waren. Niet alle combines hebben het hele perceel er af kunnen krijgen.

Reacties

+1
2850Johndeere6R
Mooie deutz @PieterA 👌
+2
PieterA
@2850Johndeere6R Dankjewel! We hebben er wel schik van. Speciaal dit model gekocht, omdat mijn vrouw de andere modellen minder mooi vind.
+1
Ritchie
Het is inderdaad een stuk natter dan de afgelopen jaren, de combine rijdt wel sporen op sommige plekken. Heb ook al verhalen gehoord dat er combines zijn vastgereden.
sjonnies
Je loopt op de zaken vooruit tis nog maar 15 aug 2021😀
deufi
Mooie combinatie zo. Wij rijden met een vergelijkbare combi (6190P) en dan met frontcultivator van ongeveer vergelijkbaar gewicht. Dan komt hij toch wel vrij snel los voor, als je ff goed gas geeft. Houdt je de zaaimachine wel naar achteren bij het keren of trek je die omhoog? Dat kan ook een flink verschil geven. In druk op de voorwielen.

Tarwe is uiteindelijk droog binnen gekomen, maar wel veel plat gegaan. Kilo's viel dan ook aanzienlijk tegen dit jaar door de vele regen dit jaar.
PieterA
@deufi Ik trek de cultivator omhoog. Als ik hem laag hield was hij aan de voorzijde nog steeds te zwaar naar mijn zin.
deufi
@PieterA je hebt vast wel en kleiner gewicht om voorin te hangen. Voet rem wordt hier zo min mogelijk gebruikt om te keren, is toch een beetje onnodige slijtage. We steken wel een keer, in tijd maakt het niet zo veel aangezien je direct van vooruit naar achteruit kan schakelen en terug zonder te koppelen. De 6190 heeft overigens wel een erg grote draaicirkel.
+1
PieterA
@deufi Die grote draaicirkel op smalle wielen met 38 inch velgen valt ons juist erg mee.

Ik heb nu ook vooruit-achteruit gestoken; maar dat is toch langzamer dan met de 120.

We hebben een 1.050-1.250, een 1.100, een 600 en een 50-400 gewicht. De 1.100 zit aan de ploegtrekker en de 600 staat op de andere locatie; vandaar dit gewicht.
valmet6400power
Wij hebben gister de tarwe oogst afgerond! Zaterdag en zondag hebben we er 18 hectare afgereden met onze New Holland (Laverda 624). Hadden op 5 augustus er al 5 hectare afgereden dus dat kon mooi afgelopen weekend. Gelijk alles gehakseld want wat je aan stro afvoert mag je niet terugbrengen op je perceel van de wetgever. Opbrengst was heel gewoon, te wijten aan het lage hectoliter gewicht.

Ps: waarom sla je geen gang over met woelen-kopeg-zaaien? Dan heb je altijd aan beide kanten losse grond of vaste grond en je hoeft niet krap te draaien. Wij hangen aan onze N142 ook 600 kg en die staat op 20,8 banden achterop. Gaan dit jaar de “kromme” kavel zaaien met de N142 en op een blok van 10 hectare die in de lengte gezaaid moet worden wou ik de 8550 er even voor zetten (zonder gps) zodat die z’n longen ook even kan schoon branden 🔥
PieterA
@valmet6400power Waarom denk je dat wij geen gangen overslaan? Ik vind dat ook handiger. Een beetje pk's is ook wel lekker voor zo'n combinatie. Niet overwogen om de 8550 ook voor te bereiden voor gps? Is voor de ploeg om te winterveuren ook prachtig.

(klik om te vergroten)

valmet6400power
@PieterA
Ik dacht dat je gps op de trekker had? Dus dan kan dat, maar anders inderdaad is gang-aan-gang beter 😂
Ja dat staat wel op het programma maar dat wordt van de winter denk ik, we kunnen het met 1 gps kast makkelijk redden dus dan hoef je alleen te laten opbouwen.

Hij “kan” niet voor de ploeg (los van dat je gps besturing ook nodig hebt voor de ploeg) en er 650 banden onder zitten en hij 500 kg lichter is dan de 142. Dus daarmee zaai ik, dat loopt icm bredere banden mooier over het gepleegde heen 😄
PieterA
@valmet6400power Ik voegde de foto bij, zodat je kunt zien dat ik wel steeds een gang oversla. Vanachter sla ik 4 gangen over en op de voorste kopakker sla ik er 3 terug over en werk dus zoals jij het bedoeld. Maar waarom dacht je dat ik geen gang oversloeg?
+1
valmet6400power
@PieterA
Omdat je het had over voor- en achteruit steken maar dat doe je inderdaad ook als je aan het eind bent omdat je anders de brokken omhoog trekt. Wij doen altijd 2 gangen voorlangs als in- en uitzet dan is de woelpoot meteen op diepte ook. En je kunt visueel zien wanneer de zaaimachine omhoog getild moet worden.
joozt
Mooie combinatie! Hier op dezelfde manier de groenbemester gezaaid? Wat heb jij gezaaid dit jaar?

Bij ons (Regio Doetinchem) geen last gehad van nattigheid waardoor combines het er niet afkregen. Wel was het zoeken naar geschikte momenten om tussen de buien door te dorsen. Mede daardoor de keuze gemaakt het stro te verhakselen.

Op moment ben ik op vakantie in Zeeland maar hier kan ik wel zien dat het op sommige plekken behoorlijk natter is inderdaad! Wel prachtig om al die combines aan het werk te zien de afgelopen dagen!
PieterA
@joozt Ik heb bladrammenas gezaaid. Een mengsel wat aan de eisen van vergroenen voldoet.
joozt
@PieterA ah oké. Dat hebben wij inderdaad ook gezaaid!

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Deutz-Fahr. Ook staan er nu al 289 foto's van de Deutz-Fahr Agrotron 6190 TTV. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
PUNTEN
23
WEERGAVES
15
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE